Paket

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Kitap sitelerinde yayınlanan reklamlarda görüp çok merak ettiğim bir kitaptı. Daha kitabın basılması bir ay olması ve okur yorumlarının çok da pozitif olmaması tedirgin okumaya başlamama sebep oldu. Neden; çünkü yazar psikolojik gerilim konusunda en tanınmış yazarlardan olup bu son kitabı ile ilgili böyle vasat tarzı yorumlar okuyunca tereddüt etmiştim. Ancak okudukça, sayfalar ilerledikçe bu vasat ise diğerleri muhteşem ötesi olmalı diye düşünüyorum. Çünkü bu kitabı harikaydı. Psikolojik gerilimi okur olarak sonuna kadar hissediyorsunuz. Kitabı okurken sürekli "nasıl olur, neden, nası ya " gibi soruları sesli sesli dile getirdim. Çok güzeldi vesselâm

6 puan

Ben kitabı elimden bırakamadım çok heyecanlıydı.

8 puan

http://illekitap.blogspot.com/2019/05/sebastian-fitzek-paket.html

Göz Koleksiyoncusu kitabıyla tanıdığım ve sevdiğim yazar Sebastian Fitzek'in ikinci kitabıyla karşınızdayım. Yazarın dur durak bilmeden kitapları çıkıyor Pegasus logosuyla ve ben de yakalamak adına her ay yazarın bir kitabını okumaya kararlıyım.

Öncelikle iki kitabını okumuş bir okur olarak şunu söylemeliyim ki, kitaplarının sonunda kurgu öyle bir noktaya geliyor ki yok artık diyorsunuz. Sizi oldukça şaşırtan sonları olduğunu garanti ederim. Göz Koleksiyoncusu'nda okuduklarıma inanamadığım için ikinci kez okumuştum son kısımlarını bu kitabı okurken de son bölümde de oldukça şaşırdım. Yazarın tarzı bu sanırım. Ters köşe yapıp, okuru şaşırtmak.

Kitabın türü kesinlikle psikolojik gerilim... özellikle bu kitapta bunu çok hissettiğimi söylemeliyim çünkü öyle noktalar vardı ki okurun bile okuduklarından şüphelenmesine neden olacak şekilde kafasını karıştırıyordu.

Kitabın kısaca konusunu anlatmak gerekirse; psikoloji uzmanı olan Emma, konferans için gittiği otelde kaldığı gece tecavüze uğrayıp bebeğini kaybediyor ve tecavüzcüsü tarafından saçları kazıtılıyor. O sırada kendinden söz ettiren ve eskortları saçlarını kazıyarak öldüren bir seri katilin kurbanı olduğuna inanan Emma, kimseye kendini inandıramaz. Herkes çok hareketli bir hayal gücü olduğuna ve yaşadıklarının da onun hayal gücü olduğuna inanıyor. Ancak Emme kendini eve kilitliyor ve her daim o korkuyla yaşarken olaylar hiç de tahmin etmeyeceği boyutlara ulaşıyor. Şeytanıyla kendi savaşmaya çalışırken ortaya saklanan gerçekleri döküyor ve karşı karşıya kalmaması gereken şeylerle karşı karşıya kalıyor.

Emma hem psikolojik savaş verirken hem de yaşamının savaşını veriyor.

Kitabın sonunda bütün gerçekler ortaya dökülürken görünenin aslında hiç de öyle olmadığını okuyoruz ve evet bir yer de ilk izlenim ve yanılgıların insanı nasıl yanlışlara götürdüğünü de okuyoruz.

Cinayet, ihanet, kumpaslar, gizemlerle dolu olan kurgu kitabı gerilim yaparken Emma'nın psikolojik savaşı kitabın... hayır aslında okurun psikolojik sınavı haline geliyor.

Kitabın zaman zaman yavaş ilerleyen kurgusundan sıkıldığımı itiraf etmeliyim ama son 150 sayfada öyle bir hareketlendi ki... o zaman da elimden bırakamadım. Muhteşem değildi bence çünkü ben biraz hareketliliği severim belki kitabın kurgu gereği böyle olması gerek bilemiyorum ama durgunluğu sıkılmama neden oldu. Ancak hareketlendiğinde de alıp götürüyor okuru.

Kitabı sevdim. Muhteşemdi diyemem ama çok güzeldi kurgusu. Normalde 5 üzerinden 5 verirdim ama sıkıldığım satırları göz önüne alırsam 4 derim.

Ancak sizlere bu yazarı da tavsiye ederim.

8 puan

Standart Fitzek ayarında. Bu kitapta heyecan miktarını bazı kitaplarına göre yüksek tutmuş. Fakat kitabın başında belirttiği şeylere devamında çok değinmemesi şaşırttı beni. Yine de akıcı ve sürükleyici olmasıyla okunmayı hakediyor.

geri ileri