Ölümün Soğuk Sesi

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Kitabın ortalarında çoğu şeyin ne olduğu açığa çıkmışken,yazarın kitabın hiçte fena gitmeyen kurgusuna hareket katmak için yaptığı fazladan gizem ve merak unsurları olmasa çok daha iyi olabilirmiş..Bazı yerlerde gereksiz ayrıntıların olması,son sayfalardaki gereksiz action biraz sıktı beni ama genel itibariyle okunabilir..

9 puan

M.Kerrigan serisinden sonra bu kitaba bir tereddütle yaklaşmış olmama rağmen çok beğendim. Evet bir çok klişe içermesine rağmen ana karakterin duyguları iyi yansıtılmıştı.

8 puan

Jane Casey'in yazdığı ilk roman. Kurgu ve dildeki sadelik, akıcı bir okuma sağlıyor. Tavsiye edilebilecek bir kitap...


7 puan

aman aman bir kitap değil ancak kurgu olarak çok beğendim alınıp okunabilir yazın okunabilecek güzel vakit geçirmelik bir kitap

7 puan

Yeni bir yazarla tanışacağım zaman genelde sitelerdeki puanlamalarına odaklanırım, puanlamaları çok yüksekti, bu nedenle büyük bir beklentiyle okudum.

İlk şok anlatım bozukluklarından geldi. Özellikle fiillerdeki çekim hataları şaşılacak kadar çoktu, Ben gitti, O geldim, Andy bağırdın... Anlatım bozukluklarını, tercüme hatalarını ve imla hatalarını sayamıyorum bile. Çeviride muhtemelen eşsesli kelimelerde yanlış anlam seçimleri kullanılmış yoksa o kelimelerin cümlenin gidişatı ile ilgisi yok.

Detaylarda gereksiz uzatmalar çok fazla, kitabın 500 sayfadan fazla olmasının nedeni içeriği değil sadece bu.

Kurgu da, cinayet konusu da enteresan, merakla çeviriyorsunuz sayfaları. Fakat her zaman ki gibi; Polis-Tanık yakınlaşması klişesi kullanıldığından ortalarda bir hayal kırıklığı yaşamadım da değil. Değişiklik yapmak isteyenler için tadımlık bir kitap olmuş, iyi polisiye okurları için ise vasatın altında kalacaktır.

geri ileri