Ölümün Kimyası (David Hunter, #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Usta işi , okunması gereken kitaplardan.

Profil Resmi
9 puan

Güzel bir kurgu. Hiç sıkmadan, kitabın ortalarında başlayan gerilimle bir solukta okunulacak ve sonunda şaşıp kalınacak bir kitap. Polisiye/gerilim severlere tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Kitabı bir solukla okuyacağınıza garanti verebilirim. Çünkü kitabın sonuna kadar katilin kim olduğunu anlamanız neredeyse imkansız ve tabi ki sürpriz bir final :) Gerilim ve Polisiye severler için bulunmaz bir roman. Kesinlikle Tavsiyedir

10 puan

kurgusuyla, yazarın usta kalemiyle ve finaliyle bir solukta okunacak ve okunmaya değer bir kitap

Profil Resmi
9 puan

İngiliz adli antropolog Dr. David Hunter'ın bu ilk macerası sürükleyici olduğu kadar adli bilimler ile ilgilenenler için oldukça aydınlatıcı bir polisiye-gerilim. Seriye bir kez başladığınızda elinizden bırakamayacaksınız.

10 yıl, 10 ay
10 puan

http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2014/03/insan-bedeni-olumunden-dort-dakika.html

Profil Resmi
10 puan

Çok sürükleyici.. Bir oturuşta bitiriyorsunuz.. Simon Beckett geç keşfettiğim çok iyi bir kalem..

9 puan

Rs’den çıkmanın en iyi yolu bence iyi bir polisiye okumaktır. Bir de polisiyeye ek adli tıpta eşlik ediyorsa değmeyin keyfime. Kitap üç yıl önce David Hunter’ın eşini ve kızını bir trafik kazasında kaybetmesinden sonra asıl işi olan adli tabipliği bırakıp küçük bir köy olan Manham da doktorluk yapmak için gelmesi ile başlıyor. Ancak ormanda bulunan bir kadın cesedi ile buradaki hayatı karışacaktır. İstemeden de olsa eski işini yapmak zorunda kalacak. Kitabın gerilim dozu gayet yerinde. Özellikle tıbbi açıklamalar kafa karıştırmadan ama açıklayıcı bir şekilde yazılmış. Kasaba halkının o kendine has tarzı ise okunmaya değer. Polisiye kitaplarda katilin kim olduğunu bulmaya pek takmam. Benim için gidişat daha önemlidir. Buna rağmen artık katiller konusunda pek yanılmıyorum. Burada ise ihtimal dahilinde olan kişilerin ilişki ağı bence çok iyiydi. Kitapta ayrıca paranormal dokunuşlar olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Herkese keyifli okumalar.

8 puan

kitap çok güzel heyecanla okunuyor.. ilginç bilgilerde yer alıyor ölümün kimyasıyla ilgili ama katilin kim olduğunu hemen tahmin ettim ve yanılmadım bu açıdan beni şaşırtmadı

8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/06/olumun-kimyas-david-hunter-1.html

8 puan

John verdon,tess gibi yazarlari sevenler bu kitabi da sevecektir.Ilk kitap olarak gayet akici ve basarili buldugum diyebilirim.

8 puan

Kitabı okurken içine çekildiğimi hissettiğim yerler oldu.Okumanızı tavsiye ederim.

9 puan



'Ölümün Kimyası' polisiye-geriliminin sürükleyici örneklerinden olan, David Hunter serisinin birinci kitabıdır.
Adli antropoloji uzmanı olan Hunter, Londra'daki yaşamından uzaklaşarak kırsalda bir bölgeye geçmişinden kaçmaya gelir. Tâbi ki kendince haklı sebepleri vardır. Ne var ki sadece pratisyen hekim olarak görevini sürdürse de onun yeteneklerine ihtiyaç duyulan bir olay cereyan eder. Dr. Hunter istemeden de olsa olayların içine çekilir.
Kurgusu ve sürprizleriyle mükemmel bir kitap diyebilirim ve yazarın kalemine hayran olduğumu söyleyebilirim. Öyle gereksiz ayrıntılara girmeden tıbbi bilgiler vermiş. En güzeli de yaşanan bir olayın başka bir kişiye aktarılması karşılıklı konuşmayla değil, karakterin sadece anlattığını bize bildirmesiyle olmuş.
Bu kitapla birlikte nur topu gibi, okuyabileceğim bir polisiye serim daha oldu.

8 puan

Ölümün Kimyası son dönemler de okuduğum en iyi polisiye gerilim kitaplarından biri. Polisiye ve gerilimin, antropolojiyle ile birleşmesiyle yazar ortaya harika bir kitap çıkarmış. İlk sayfalardan itibaren kitap sizi esir alıyor gittikçe de gerilim ve olaylar iyice tırmanıyor, kitabı okurken içine çekiliyorsunuz adeta. Kitabı bir solukta okudum anlatım dili çok güzel ve akıcıydı. Katilin kim olduğunu sonuna kadar kesinlikle tahmin edemedim ve sonunda da sürpriz bir final bekliyor  polisiye gerilim sevenlere kesinlikle tavsiye ederim. 

geri ileri