Ölümcül Merhamet (Ölümün Hizmetkarları, #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Kesinlikle bayılarak okuduğum bir kitap oldu . Tarihin , fantastik öğelerin ve aşkın harmanlandığı Ölümcül Merhamet okunmaya değer . Kurguyu , karakterleri ve kitap kapağını çok sevdim :) .

10 yıl, 11 ay
7 puan

Yeni bir DEX kitabını daha bitirdim. Açıkçası kitabın konusundan çok kapağına vurulup aldım diyebilirim :) Ha değdi mi evet bence değdi ama küçük sıkıntılarım da oldu kitapla ilgili onları daha sonra değineceğim

Öncelikle yazarın kalemine değinmek istiyorum çünkü "Ölümcül Merhamet" yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı, yani tanımadığımız bilmediğimiz bir yazardı. Akıcı, sürükleyici ve merak uyandırıcı bir kalemi var yazarın. Olay ilişkileri falan kopuk değil ve Ismae ağzından anlatılıyordu dolayısıyla tek bir kişinin bakış açısından olayları görmemize rağmen karşı tarafın duygularını zaman zaman tahmin etmek mümkün olabilecek şekilde anlatım tarzı kullanmış yazar.

Kitabın konusu ise cidden güzeldi. Entrika, ölüm, ihanet, hainlik... her şey vardı. Yani bildiğiniz bir sarayda neler yaşanıyorsa kitap onlara değinmişti ama bunun yanında paranormale de kayan bir konusu olması konuyu daha da ilginç hale getirmiş.

Kitap her yaş ortalamasına hitap edebilecek bir kitap, yaş sınırlaması olmaksızın okunabilinir. İçerisinde belirgin bir aşk olmasa da sonlarına doğru filizlenen bir aşkı görmek mümkün.

Aslında okurken keyifli zaman geçirtecek bir kitap ama nedense zaman zaman biraz durgun ve olaysız ilerlemesinden sıkıldığım anlar oldu. Bunu inkar edemem. Yine de beğendim kitabı... yani 5 üzerinden 4 verebileceğim bir kitap diyebilirim.

Bu arada küçük bir bilgi daha paylaşmak istiyorum. "Ölümcül Merhamet" kitabı "Ölüm'ün Hizmetkarları" serisinin ilk kitabı. Seri üç kitaptan oluşuyor ve üç arkadaşı konu alıyor. Birinci kitap Ismae'yi konu almıştı ikinci kitap Sybella'yı üçüncü kitap ise Annith'i konu alıyor.

http://illekitap.blogspot.com/2013/06/robin-lafevers-olumcul-merhamet.html

10 yıl, 10 ay
10 puan

bayıldım.

10 yıl, 10 ay
4 puan

İlginç bir kitaptı, biraz fantastik biraz aksiyon biraz aşk harmanı. fena değildi güzel vakit geçirilebilir.

8 puan

Kitap konu itibariyle de farklıydı.Çok akıcıydı.Yani bir çırpıda okuyup bitiriyosunuz.Kesinlikle öneririm.

7 puan

Merhabalar,
Kitap anlayacağınız üzere bir fantastik kitap.Aslında biraz da tarihi.Kraliçe Anne'i hatırlarsınız belki onun dönemini anlatıyor kitap.Biraz mitolojik unsurlar filan da mevcut kitapta.Kitapta suikastçi kelimesi sık sık geçiyor.Hele ki suikastçı kadın karakterler olunca,insanın ilgisini çekmeden etmiyor tabi.Kitaptaki erkekler çok abartılmamış,ama yine de sevdirdi kendini bana.

http://pamuk-sekeer.blogspot.com.tr/2014/12/5-sonsuz-kitap-mutlulugu-blog-turu_4.html

geri ileri