Mustafa Kemal'in Ağzından Vahidettin / Atatürk'ün Bana Anlattıkları

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Atatürk'ün I. Dünya savaşı sonlarından, Samsun'a ayak basıncaya kadarki anılarını kendi ağzından Falih Rıfkı Atay'a anlattıklarından oluşan çok değerli bir eser. Mustafa Kemal'in kendi anlattıkları bir çok soruya ışık tutarken, günümüzde hala anlamsızca yorumlanıyor olması çok garip geldi bana. Her şeyi çok açık ve net anlatmış Atamız. Düşündükleri, uygulamak istedikleri, Vahdettin ile konuşmaları ve hakkında düşündükleri çok açık ve net şekilde kitapta var. Belge niteliğinde bir kitap ...

8 puan

Bu ufak kitapta Mustafa Kemal'in Falih Rıfkı Atay'a 1926 yılında Hakimiyet-i Milliye Gazetesinde yayınlaması için anlattıkları bulunmakta. Konu sadece Atatürk'ün Sultan Vahtettin ile olan anıları ve konuşmaları değil. Kurtuluş savaşı önceci çeşitli konular hakkında anılarını anlatıyor. Mondros Mütarekesi, 1.Dünya savaşı sonrası, İstanbul'un hali, ittihat ve terakki cemiyeti yöneticileri, istanbulda yürüttüğü siyasi çalışmalar.

Daha fazlası için;
http://ulugbeyrasathanesi.blogspot.com.tr/2014/12/ataturkun-bana-anlatklar.html

7 puan

Kitap birinci ağızdan Vahdettin henüz tahta çıkmamışken Atatürk de henüz genç bir askerken yaptıkları Almanya seyahatini ve Vahdettin'in nasıl ihanet içinde ve iki yüzlü bir insan olduğunu çok daha iyi anlatıyor o devirde yaşanan Osmanlı siyaseti ile ilgili çok daha net bilgiler içeriyor her kitaplıkta mutlaka bulunması gereken önemli bir eser!

geri ileri