Middlesex

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Kesinlikle çok acayip bir kitap !
Acaba yazar Cal kahramanı ile kendi hayatını yazmış olabilir mi diye düşünmedim değil :)
yalnız ilk 200 sayfaya gerçekten tahammül etmek gerekiyor
zira iki haftada okudum !
geri kalan kısmı ise vaktiniz varsa 2 gününüzü alacaktır
o kadar akıcı
Okuyunuz efendim

9 puan

Çok akıcı, sürükleyici bir roman. Tek hayalkırıklığım hermafrodit gencin öyküsünün 640 sayfalık romanın ancak 100-150 sayfasını oluşturması oldu. Roman bütünüyle Amerika'ya göç eden bir Anadolulu Rum ailesinin yaşam öyküsünü anlatsa, ya da ataların hikâyesini daha kısa tutup Calliope'nin öyküsüne yoğunlaşsa belki daha keyifli olurdu, şu haliyle ilk kısımlar insanda bir "sadede gel artık!" duygusu yaratıyor...

8 puan

Jeffry Eugenides anne tarafında İrlanda'lı baba tarafından Bursa'lı köklere sahip olan 1960 yılında Detroit Michigan'da doğan Amerika'lı yazarın 2003 yılında Pulitzer ödülünü kazandığı romanı.

Roman 1922 yılında Bursa'nın o zamanki adıyla Bityionis adlı köyünde başlayıp Amerika'da devam eden üç kuşak Stepanides adlı ailenin kurtuluş savaşı sonrası sonrası Türkiye'yi terk etmek zorunda kalması trajik,ensest. vicdan azabı,yer yer çok hüzünlü hikayesini anlatıyor.

Çok beğenerek okudum ve bitirdikten sonra kazandığı ödülü sonuna kadar hak etmiş diye düşündüm.Müthiş bir yazım ve anlatım dili. Harikaydı.

8 puan

İlginç bir kitaptı. Söylenenlerin aksine beni başları da tarih kısmı da hiç sıkmadı (Yunan dili okuduğum içindir belki) Sadece bu kadar uzun olmasına gerek yoktu bence. Biraz daha kısa tutulabilirdi.

Okunası, okutulası...

Profil Resmi
9 puan

Uzun zamandan beri beni böyle meraklandıran ve içine çeken bir kitap okumamıştım. Yazar kesinlikle üslubu ve akıcı anlatımıyla saygımı kazandı. Keyif ve merak ile okudum.

7 puan

1922 de İzmir yangınında kaçan Bursalı rum ailenin serüveni.Dili güzel,sürükleyici,ironik ve esprili.sıkılmadan okudum.İlginç.

7 puan

Akıcı bir kitap ama maalesef biraz sığ olduğunu düşünüyorum. Savaş denen cehenneme serinkanlı bir bakış açısı getirmiş bu da iyi yanı..

9 puan

Osmanlı zamanında Bursa'da yaşamış,daha sonra Amerikaya göç etmiş bir Rum ailesinin şaşırtıcı hikayesi anlatılıyor.Kitap konusuyla( ensest ilişki-gen bozukluğu-hermafrodid) ilginçliğini ispatlarken, buram buram tarih kokan satırları kitabı daha bir gerçekçi kılmış.Özellikle 1922'deki Büyük İzmir Yangını bu kitapta bolca yerini almış.Konusu,kurgusuyla,anlatımıyla başarısını kanıtlamış bu kitap bana göre okunması gereken kitaplar arasında.Tavsiye edilir.

geri ileri