Meleğin Oyunu (Unutulmuş Kitaplar Mezarlığı, #2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Carlos Ruiz ZafonUnutulmuş Kitaplar Mezarlığı serisinin 2. Kitabı olan Meleğin Oyunununda yine harika yaratmış.
Yazarı serinin ilk kitabı olan Rüzgarın Gölgesinde tanıtmaya çalışmış ve aşırı beğendiğimi belirtmiştim.
Meleğin Oyununa başladığımda, özellikle ilk sayfalarında acaba abarttım mı diye düşündüm. İlk kitaptaki karekterlerin adları değişmiş, konu aynı gibi gelirken, birden yazar başka bir labirentin bambaşka konuların içerisine sokuyor okuru.
Bu yıl en beğenerek okuduğum kitap serisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İlk kitaptaki karekterler yer yer sürprizlerle yer alırken, yine müthiş karakterler var. Başta ana karakter David Martin olmak üzere Isabella müthişti.
Serinin 3. Kitabı Cennet Mahkumunu başlayacam hemen. Çok tavsiye edeceğim bir seri.

Not olarak 3. Ve 4. Kitap Kırmızı Kedi yayınlarından çıkmış. Kitabın tanıtımında özet olarak bu seriyi oluşturan kitaplar, her biri bağımsız ve kendine özgü hikayeler oluşturduğu halde anlatımsal ve tematik köprüler oluşturan karakterler hikaye örgüleri aracılığı ile birbirine bağlanır. Yani sırayla veya sırasız okunabilir….

9 puan

Yine Barcelona'da, "Rüzgarın Gölgesi" evreninde geçen, bu sefer ilk kitaptaki karakterlerin değil bir önceki kuşağın karaterlerinin biraz biraz gözüktüğü, sürükleyici bir devam kitabı. Zafon gene bir sürü ayrıntıları önceden serpiştirip yeri gelince kullanan, ilk ve üçüncü kitaptan farklı olarak fantastik öğeler de içeren karmaşık bir hikaye yazmış. Bazı noktaların açıklanmamış olduğunu düşündüm ama ben kaçırmış da olabilirim. Yazar sonraki kitapta devam edecekmiş gibi getirmiş sonunu.

geri ileri