Masumiyetin İçin Savaş

En Son Değerlendirmeler

10 puan

tess gerritsen harikalarından biri daha! kadın ne kadar harika yazıyor ya. cidden insan elinden bırakamıyor. hem sürükleyici, meraklandırıcı, aksiyonlu. yani sanki katil hemen arkandaymış gibi hissediyorsun. ve katili ne kadar bulmaya çalışsam da tutmuyor. ne kadar beklenmeyen kişiyi atsam da kafamdan tutmuyor. tutturanlar var mı diye merak ediyorum. açıkçası okuyanların %90'ının tutmuyordur heralde. öyle şaşırtıcı oluyor yani. sön bölümlere kadar işte katil işte katil diyoruz ve sonra bambaşka biri çıkıyor. üstelik diğer cinayet romanlarının aksine cinayet sahneleriyle insanın içini de sıkmıyor. okuyun yani bu kitabı. tavsiye ederim.

4 puan

Hani kitabın üzerine yazar adı olmasa bunu Tess yazdı demezdim..

11 yıl, 6 ay
7 puan

Yazar Tess Gerritsen olunca o kitaptan beklentide yüksek oluyor haliye ve bu kitap beklentimi karşılamadı maalesef.

Profil Resmi
7 puan

tess gerritsen'in okuduğum ilk kitabıydı, biraz hayalkırıklığına uğradım, dili sade ve çok akıcıydı.. sahneleri gözümde canlandırabildim, ama çok heyecanlandırmadı beni, gerilim dozu düşüktü.

6 puan

Tess Gerritsen eski tarzına devam etsin, olmamış

3 puan

Tess ritm düştü:(

6 puan

Açmadı beni, sanki başka bir yazar, bu romanı kaleme almış gibi.

7 puan

Ben bu romanlardaki aşk işlerini anlamayacağım sanırım. Sanki insanlar "Biri benle göz göze gelse de hemen hoşlansam, aşık olsam." diye ortalıkta geziyor. Arada bir çekim olabilir de ne o hemen etkilenmeler falan cık cık cık... Hem de kardeşimin katil zanlısına? Neyse kitap aşktan ibaret değil tabiki. İlk başta cinayeti işleyen kişi kim, tahmin aşamasında ben 4 kişiden falan şüphelendim. Okudukça bu sayı azaldı, bir yerden sonra da şüphelerim başka yöne kaydı. Kitap bitti ama ben ikizlere ne oldu, şirketin başına kim geçti, Evelyn ve babasının durumu ne oldu diye merak ettiklerimle kaldım. Fazla tatmin edici gelmedi, ancak her zamanki gibi çok akıcıydı.

8 puan

İçinde doktor olmayan bir Tess Gerritsen romanı.

9 puan

bu kitabın içinde Miss Marple'ı gördüğüme eminim...bence Rose Hill yolu üzerinde ki 74 yaşında hiç evlenmemiş köpeğiyle yaşayan ama ona sinir olan bilge yaşlı kadın oydu:))))) Kitapta her kitapta okuyabileceğimiz katilin masumları köşeye sıkıştırdığı anlar bu kitapta öyle iyi yere yerleştirilmişlerdi ki resmen an geldi ödüm patladı ve kendime sadece kitap okuduğumu hatırlatmak zorunda kaldım...:) Benim okuduğum tek ve ilk Tess romanıydı ve diğerleri bu kadar keyifliyse bu yazarı okumam gerektiğini düşünüyorum. Tess nasıl yapıyorsa kesinlikle katili tahmin edemedim. Sadece bir an katilin bir yalanını yakaladım ama onda da düşününce kendini sıyırmak için masum bir yalan dedim ve güvenmeye devam ettim o karaktere... Keşke güvenmeseymişim. Küçük bir yalan minicik ve masum ama meğerse katili ele veriyormuş. Süperdi..Kesinlikle çok iyi tasarlanmış bir hikaye.

10 puan

Tess’in romanlarına mutlaka bir yerden başlamam gerekiyordu. İnternetteki yorumlara bakılacak olursa en vasat olanından başlamışım, ya da Tess takipçileri için alışılmışın dışında, ama yine de güzeldi. Gayet iyi kurgulanmış bir cinayet romanı. Çok basit bir anlatımı var ve konu içinde ilerledikçe merak uyandırıyor. Bu böyle keyifli olunca, diğer Tess romanlarını daha da merak eder oldum.

10 yıl, 10 ay
7 puan

Çok yalın bir dille yazılmış, mükemmel bir kitap. Zihninizi yormadan okuyabilirsiniz, ama asla katili tahmin edemezsiniz. ;)

Profil Resmi
4 puan

Bir Tess g. klasiği değil sonuçta. Çerez niyetine şezlongda uzanırken okunacak bir kitap, çok karmaşık bir kurgusu olmadığından kafa yormadan okunur. Ama Rizzoli'nin olmadığı kitaplarındaki, tüm karmaşanın cinayetlerin ortasında ille de romantizm mantığını anlayabilmiş değilim. Polisiye- Romantik diye bir tür herhalde bu tarz bu aralar üst üste çıkan kitapları. Ehh işte ilk defa Tess G. okuyacaksanız bu kitaplarla başlamayın derim.

9 puan

Kurgu açısından olsun üslup açısından olsun konusu bakımından olsun gerçekten güzel bir kitap. Olayları birbirine güzel bir şekilde bağlayan , nerden ne çıkacağını belli etmeyen bir yazar. Bu kadın işini biliyor :)

7 puan

Yine Tess,yine harika bir roman.Detaylı yorumum : http://zamansozleri.blogspot.com.tr/2014/01/kitap-masumiyetin-icin-savas-tess.html

7 puan

Yazarın bazı kitaplarının benzerliğine bir örnek. Okunabilecek türden yine de.

7 puan

Doktor Tess'i kitapta maalesef göremiyoruz tabii bu durumda kitabı daha yalın kılıyor.Sanki vites küçültmüş gibi.Öyle çok karmaşık bir kurgusu yok.Sürükleyici ama sonunda şaşırtmayan bir kitap.Fakat buna rağmen piyasadaki bir çok polisiye-gerilim türündeki romanlardan daha başarılı. 7/10

6 puan

Diğer kitaplarına kıyasla yine yeterince olmamış bir Tess Gerritsen kitabı daha. Konuyu uzatmak için verilen detaylar çok fazlaydı bana göre. Bir gerilim romanında tasvire fazla başvuruyorsanız, tasvir ettiğini şey bir şeylerle bağlantılı çıkmalı yoksa gereksiz söylemden ileri gidemiyor gözümde. Kurguyu da vasat buldum açıkçası. Çıkar çatışması üzerinden ilerleyip çok farklı bir sonla bitirmek, evet şaşırtmak adına iyi bir hamle ama, o kadar detayı neden eklediniz sorusunu oluşturuyor insanın kafasında. Anlatım akıcı fakat, imla hataları ve anlatım bozuklukları bu sefer çok fazlaydı. Öyle ki bir paragrafta anlamı bile değiştirir nitelikteydi.

7 puan

Kurgu güzel. Son ana kadar katili tahmin etmek mümkün değil. Ancak çok gereksiz ayrıntılar vardı. Bazen sıkıcı olduğu zamanlar oldu.

geri ileri