Kuşatma ve Fırtına (The Grisha #2)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Serinin 2.kitabi olan Kusatma ve Firtina gercekten guzel bi sonla yine merakla icimi kemiricek bir sekilde bitti.
Hayir anlamiyorum yazarlarin kizlari zeki olarak yazarken bi taraftanda inatcilikla.aptallasmalarina bu denli neden izin verdikleri. Dedigim dedik olup bir cok seyi aonradan farkketirmeleri neden ?! Bu durum ard arda tekrarlaninca cok sinir bozucu olmakta.
Diger karakterlere gelirsek ilk kitapda sevgili Prensimiz yoktu simdi Gayrimesru bir.cocuk ve kucuk prens oldugu icin buyuk prens tarafindan devamli hor gorulmekte. Ama yaptiklari ve karakteri oldukca.eylenceli sempatik ve zeki birazda kurnaz
Alina.yine her zamanki.gibi biraz aptal ve sinir bozucuydu. Malyen ise , en cokta ona uzuluyorumya umutsuzca Alinayi sevmekte ... Alinada onu sevdigini ve korumasi gerektigine.inanmakta (ah akli bir karia havada.kizim istersen peri in cin ol erkek milleti korunmak degil korumak ister ben mi ogretcem onuda sana ) ...
Ama benim kitabi ilk elime alisimdan itibaren kotu karakterde olsa favorim KaranliklarinEfendisiydi ve oyle olmayada devam.edicem. 2.kitapta cok fazla yer verilmemis ona ama yine muhtesem bir sekilde sahneye dondu ve Alina tarafindan olduruldu. Ama olmuycegini biliyorum Sadece sahneye tekrar nasil geri donecegini ve Alinaya nabicagini merak ediorum cunki o Sadece guc icin degil alinayi sevdigi icinde onu almaya calistigini dusunuyorum hos tamamen kotude olsa ondan vazgece bilecegimi dusunmuyirum yaa

8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/08/kusatma-ve-frtna-grisha-2.html

6 puan

Yorumumun tamamını için bloğumu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/07/kusatma-ve-frtna-kitap-yorumu.html

Seri kurgu itibariyle gerçekten kaliteli ancak karakterlerine ısınabildiğimi söyleyemeyeceğim malasef. Bütün bunların yanında ilk kitaptan daha çok sevdim çünkü koskoca seride karşıma sonunda gerçekten sevebileceğim biri çıktı. Prensimiz Nikolai. Zaten benim Nikolai gibi alaycı ve ince fikirli erkek karakterlere sanırım zaafım var.

10 puan

Farklıydı... 3.kitabı yani serinin son kitabını sabırsızlıkla bekliyorum.

8 puan

Üçlü kitaplarda genellikle serinin ikincisi çok heyecanlı olur ama bu kitap için
geçerli değil. Kitap boyunca savaşa hazırlanıp, ardından şok bir savaşa
girmek zorunda kalan Alina, cidden çileden çıkarttı beni. Kalbin kimin, karar ver lütfen. Bu kitapta adı çok geçti ama kendisi ortalarda pek yoktu, sevgili Karanlıklar Efendisi. Çılgınca bir sevgi besliyorum ona. Normal değil, biliyorum. Kötü o, kötü ama en azından bir yolu var. Malyen hoş çocuk tabi ama bir The Darkling değil, benim için. Nikolai, kitabımızın sonradan ortaya çıkan korsan, kaptan, prensi çok sempatikti. Kitap yine güzeldi, keşke savaş biraz daha detaylı olabilseydi.

Ek: Lütfen, Karanlıklar Efendisi ölmesin. :(

7 puan

'Gölge ve Kemik' kitabıyla başlayan serinin ikinci kitabı olan 'Kuşatma ve Fırtına', fantastik sevenlerin ilgisini çekecektir. Serileri kitaplarının 2.lerinin ortak özelliği olan durağanlık bu kitapta da var. Yine de sıkıcı boyutta değil. Yazarın sıradışı karakterler ve ilginç olaylarla kurguladığı kitabı, insanı hemen 3. kitabı okumaya davet ediyor.

7 puan

Sanırım ilk defa bir kitabın ana kahramanından hiç hoşlanmadım, baya baya gıcık oldum hatta. Kadına dayanamıyorum. Yan karakterlere olan ilgim nedense daha bir baskın, baş kötü kahramanımıza bile aşık olmuş olabilirim. Alina'nın beni delirtmesini sırf bu yüzden göz ardı ediyorum. Tabii bir de yazarın kurduğu o fantastik dünyanın eşsizliğine hayranım.Yoksa devam edemezdim seriye.

8 puan

Leigh Bardugo'nun The Grisha serisinin ikinci kitabı olan Kuşatma ve Fırtına , ilk kitaba göre bence daha akıcı ve okunasıydı. Belki de karakterler biraz daha pekişmiş olmasından kaynaklı bilemiyorum ama sanki olay örgüsü biraz daha akıcı geldi bana. Kitaptaki karakterler öyle gizemli ki hangisi kötü hangisi iyi ayıramadan , acabalarla okuyorsunuz. Fantastik yaratıklar ve konu akışıyla çok heyecanlı bir yerde bitiverdi kitap. İster istemez üçüncü kitap olan Çöküş Ve Yükseliş' i merak edip okumak isteyeceksiniz benim gibi. İlk kitabı her ne kadar metazori bir keyifle okumuş olsam da ikinci kitapla merakımı fetheden bir roman oldu. Okumaya devam :)

7 puan

2.kitabın ilkine göre daha durağan olduğu tiyosunu önceden almıştım o yüzden çok bi hayal kırıklığı yaşamadım. Keşke daha hareketli olsaydı, son sayfalar 3.kitaba başlamak için gereken gazı verdi ama yinede kitabın baştan itibaren bu şekilde ilerlemesini tavsiye ederdim. Karanlığın Efendisi fanları arasındayım hala nedense :) Prens Nikolai'de göz ardı edilmeyecek bir karakter, kesinlikle sivri zeka ve süper espri kabiliyeti var. Keşke yazar bu eğlenceli diyalogları daha artırsaymış ve biraz daha aksiyon verseymiş kitaba. 10 üzerinden 7 diyorum ve bir sonraki kitapta daha çok Karanlığın Efendisi ve Nikolai okumayı umuyorum :) Malyen mi? o süper kuşu aramaya gitsin :))))

8 puan

Serinin en durağan kitabı olmasına rağmen Nikolai'nin sempatik eğlenceli kişiliği sayesinde serinin okurken en keyif aldığım kitabı.Ama bu seride favorim - bu kitapta pek olmamasına ragmen- Karanlıklar Efendisi.

7 puan

7 mi 8 mi diye çok düşündüm 8 olmamasının tek sebebi daha aksiyonlu olmaması ,savaş hazırlıkları o kadar çok anlatılmıştı ki daha uzun savaş sahneleri bekliyordum.Yine güzel bir kitap Alina nın büyümesini ve kimim ben sorusunun cevabını arayışını okumak zevkli idi .Nikolai umarım 3 te seni daha fazla görürüz

9 puan

Sonlarda ee bu kadar hazırlıktan sonra savaş olmadan bitecek mi diyorsunuz. Bütün aksiyon son bölüme sıkıştırılmış gibi olmuş. Okurken keyif aldım ve çarçabuk bitirdim ama bir şeylerin olması için bekleme hissi sıktı biraz. O yüzden bi puan kırdım.

8 puan

Hazirliklar ve sonu gelmeyen hazirliklardan sonra efsanevi bir karsilasma bekledim ama bitti. Nikolai ve onun cilveleri olmasa bunca aksiyon cekilmezdi sanirim. :D Malyen'in Alina karsisinda ezilmesine ,Alina'nin yersiz cikislarina sabretmek ise cok zordu. 3. kitap umarim daha tatmin edici olur.

geri ileri