Kumdan Kale İmparatorluğu

En Son Değerlendirmeler

6 puan

https://illekitap.blogspot.com.tr/2018/01/kayla-olson-kumdan-kale-imparatorlugu.html

Go Kitap'ın çıkarttığı günden beri merak ettiğim ve kapak tasarımıyla da oldukça ilgimi çeken Kumdan Kale İmparatorluğu bitti.

Yazarın kurgusunu beğendim ama ayılıp bayılmadım. Açıkçası benim nazarımda ortalama bir kitap oldu. Kurgu güzeldi ama aynı zamanda biraz da yavan geldi. Belki daha genç kesimin hoşlanacağı türde bir kurgu ama benim için fazla durgun ve bazen fazla detaya boğulmuş gibiydi.

Kitap distopik bir kitap. Biliyorsunuz ki bu türü ben yeni yeni tanıyor ve bu türde yeni yeni kitaplar okuyorum ve okuduklarımdan da beklentim oldukça yüksek olur bu kitap yüksek beklentimi karşılamadı ama daha ortlama bir beklentiyle başlarsanız bence beğenebilirsiniz.

Kitabın ilk 100 hatta neredeyse ilk 200 sayfası çok durgundu zaman zaman sıkılır gibi oldum. Sonra Eden ve beraber kaçtığı arkadaşları adaya düşünce ve orada kaçırılan arkadaşlarını aramak içün ormanlığa dalınca aha hareketlenecek dedim ama o da pek olmadı.

Sonra erkekler geldi. Lonan ve Cass ve Phoenix... işte şimdi gelsin olaylar dedim biraz geldi. Biraz hareketlenir gibi oldu ama çok da hareketlenmedi.

Sonra aradıkları şeyi buldular olaylar biraz o zaman hareketlendi o da son 150 sayfada falan oldu yanılmıyorsam. O kısımdan sonrası da hoşuma gitti açıkçası.

Başlar sıkıcıydı ortalar azıcık bir şey vaat etti ve sonlar vaatleri gerçekleştirdi.

Ama genel olarak durgun, detayları olan bir kitaptı.

Kitaba dair en sevdiğim karakter kesinlikle Alexa'ydı. Demezsem içimde kalır ;)

Daha fazla detaya giren bir yorum yapmayacağım. Eğer distopya türünün daimi bir okuruysanız sizin yorumunuzu görmek için okuyun derim.

Ama genel olarak bakıldığında üzerinden 3 verebileceğim bir kitap. Bence çok kötü değildi ama çok da iyi değildi. Orta şeker bir şeydi.

Keşke biraz daha hareket olsaydı ve daha ekşınlı olsaydı o zaman tadından geçilmeyecek bir kitap olurdu çünkü genel olarak kurgusu güzeldi.

geri ileri