Kötü Çocuk

En Son Değerlendirmeler

7 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/05/busra-kucuk-kotu-cocuk-kotu-cocuk-1.html

Gençlerin çığlık çığlığa aldığı, satış rekorları kıran, okurların saatlerce imza sıralarında beklemesine neden olan kitap Kötü Çocuk yorumu ile karşınızdayım.

Öncelikle kısaca bahsetmek istiyorum ki, Kötü Çocuk, Büşra Küçük'ün Wattpad'de yayınladığı bir hikaye serisiydi. Ephesus Yayınları ile anlaşmalarından sonra serinin ilk kitabı Kötü Çocuk 1 basıldı ve şimdi kitap halinde birçok okurun kitaplığında yer alıyor. Wattpad'de de oldukça okunma oranı olan kitabın, şimdi de oldukça yüksek okunma oranı var.

Kötü Çocuk, 4 kitaptan oluşuyor, wattpadden edindiğim bilgiye göre ve merak edenler yazarın orada başka hikayeleri de bulunmakta, isteyen bir göz atabilir.

Büşra Küçük kaleminden okuduğum ilk hikayeydi, Kötü Çocuk. Kendisini ben wattpadde okumadım ve bildiğiniz üzere CNR'da da kitabı aldım ve anca okumaya fırsat buldum. Tabi ki beğendiğim yerler kadar beğenmediğim yerlerde var ama yine de yazarın kendisini tebrik etmek gerek, ciddi anlamda büyük bir başarı yakaladı.

Kısaca kitabın konusundan bahsetmek gerekirse, 17 yaşındaki Kayla yıllar sonra hiç tanımadığı babasının yanında yaşamaya başlar. Annesinin yanındaki düzenli hayatından çıkmış olmanın ve babasını yıllarca tanımamış görmemiş olmanın verdiği psikoloji ile okulun kötü çocuğu, Meriç ile takılıp babasından intikam almak ister. Ama işler tahmin edeceğiniz üzere Kayla'nın planladığı gibi gitmez. Okulun bursluları grubunda yer alan Meriç, zor da olsa Kayla ile olan arkadaşlığı kabul edip onu kendi çevresine sokmaya başladığında Meriç'in karanlığı Kayla'yı da sarmaya başlar ve bu durum beraberinde belaları da getirir. Meriç'in sakladığı sırlar, gizemli kişiliği , umursamaz tavırları, emir verici tutumları ve kötü çocuk edaları ile dikkat çekerken Kayla bütün saflığı, temizliği ve masumluğu ile Meriç'in çevresindeki tek iyi şey olarak parıldamaktadır. İyice Meriç'in karanlığında yer edinen Kayla'nın hayatını ve Meriç'le ilişkisini konu alıyor.

Yukarıda dediğim gibi beğendiğim yerler kadar beğenmediğim yerler de var... önce size beğenmediğim yerleri söylemek istiyorum. Kitaptaki gençlerin yaş ortalaması 17-18 ve yaşanan hayatlar, ülkemiz gençleri baz alındığında pek de yaşlarına göre değildi. Sigara tiryakiliğine girmiyorum çünkü artık sigara içme yaş oranı oldukça düştüğü göz önüne alınırsa Meriç'in sigara içmesi pek de göze batan bir detay değildi ama... Kayla ve Meriç arasındaki yakınlaşmalar... ikisi arasındaki olaylar... pek de 17-18 yaşındaki gençlerin yapacağı şeyler değildi. Daha çok yetişkin insanların yapacağı şeylerdi.

Bazen bazı konuşmalarda Avrupai bir hava sezinledim, yabancı yazarların kurgularındaki gençlerin yaşam tarzları, okullarındaki hayatlar gibiydi. Öpüşme muhabbetleri, tek gecelik kızlar... bunlar bana dediğim gibi Avrupai bir yazım tarzını anımsattı.

Bazen tam yaşlarının gerektirdiği ergenliği çocukluğu yaparlarken bazen tam da bir yetişkinin yapacağı şeyleri yapmaları biraz garip hissettirdi okurken.

Bir de bu kitabı alan okurların yaş ortalaması düşünülünce... bu olaylar onların yaşları için uygun değil gibi geldi.

Ahh, özellikle demek istiyorum... ne olursa olsun hangi kız babası Vural Bey'in yaptığını yapar söyler misiniz? Ülkemizde hangi kız babası, kızının bir erkekle geceyi geçirmesine izin verir. Aralarında hiçbir şey olmayacağının garantisini alsa bile... bunu özellikle demek istedim çünkü bu kısmı okurken yok artık dedim yani... :)

Eleştirebileceğim tek şey buydu onun haricindeki kurgu bütünlüğünü sevdim. Olay döngüsü, şaşırtıcı ve sürpriz olan sırlar... beklenmedik detaylar ve konuşmalar iyiydi.

Evet, Meriç'in sakladığı bazı sırları tahmin ettim Kayla ile olan alışveriş macerasından sonra ama onu için içine katmazsak Meriç'in sırları kitaptaki en güzel detaylardı.

Kitaba açıkçası baya bir ön yargıyla başladım, hani bu kadar ergenin okuduğu bir kitabı 27 yaşında olan ben beğenebilir miyim diye ama fena değildi. Beğendim. Devam kitaplarında neler yazılmış olabilir merakı var içimde, çıktıklarında da okuyacağımdan emin olabilirsiniz.

Kurgunun akıcılığı ve yazarın sıkmadan olayları anlatan dilini sevdim.

Her yaş ortalamasından birinin okuyabileceği bir kitap :) belki yetişkin okur kitlesini memnun etmeyebilir. Ama genç kızların seveceği bir kitap :)

Alıntılar için: http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/05/busra-kucuk-kotu-cocuk-kotu-cocuk-1.html

3 puan

İyi bir yayınevinden çıkan ve adını tüm ülkeye duyuran gen bir yazarın ilk kitabı.

Genç bir kıza destek olmak adına bende kitabı aldım ama lakin abartılacak, elle tutulacak veyahut övülecek herhangi bir şey kesinlikle bulamadım. Tasvirler kötü, olay örgüsü yok, sırlar da gizem yok, baş kahraman da akıl yok, tamamen 'badboy' severlere kendisini sevdirmek için yazılmış kötü bir kitap.

Bir daha yüzüne bakmayacağım kitaba verdiğim paraya acıyorum.

9 puan

wattpad te ilk okuduğum kitaplardan biri kitabın içeğini ergence bulsamda gençken okuruz hepimiz böyle kitaplar ama özellikle büşra küçüğü tebrik ediyorum bu yaşta böyle bir başarı mükemmel :)

9 yıl
9 puan

KayRiç... Şahsen çok beğendim. Tavsiye ediyoruum.

Profil Resmi
5 puan

kitap konusu şöyleki oldukça sıradan wattpad hikayesi kitabı ilk okuduğum zamanlar kitabı ne kadarçok sevsemde anladım ki gerçekten klışe bir anlatımı ve konusu varmış ama kitap bir o kadar da merak uyandırıcı bu nedenden kitabın serisini tamamlayacağım bu arada kapakları muhteşem!!!

Profil Resmi
2 puan

Gerçekten çok saçma bir k,tap. Öncelikle yazım yanlışları çok fazla. 9-12 yaş aralığındaki çocuklara uygun. Şu kitabı nirvanaya ulaştırdınız ya, pes doğrusu!

1 puan

Aslında wattpad de yazılıp sonra kitaba çevrilmiş olanları okumamaya yeminliydim. Çünkü şuana kadar okuduklarımın neredeyse hepsi o kadar basit bir kurgu ve hiç bir zaman benimseyemeyeceğim bir dille yazılmıştı ki kitapçılarda gördüğümde kafamı çevirir oldum. Ve şimdi kafamı çevirmek değil dönüp bakmamaya kararlıyım. Uzun zaman önce yokluk dönemime denk gelen bir kitaptı kötü çocuk. Yorum yapma zahmetine girmemiştim şimdide çok söze gerek yok. Ergen bir kız ve sıradanın da sıradanı ergen bir çocuğun hikayesi. Bir de ikincisini çıkarmışlar! yayın evlerine ufacık bir tavsiye edebi değeri yüksek kitapları bastırmanız sizin yararınıza olur...

8 yıl, 7 ay
3 puan

Tutulduğu için okudum. Ama okumaz olaydım. Vasat bir kitap.

4 puan

Çoksatanlar listesinde yer almasıyla, ben de merak edip aşina olmama rağmen aldım ve okudum. Beğendim mi? Sayılmaz. Bence anlatım gayet yavandı. Hiç olay yoktu, düz bir paragraf okurmuş gibi okudum. Hiç heyecanlanmadım, mimik değiştirmedim. Seri olması bir yana ben bir serinin her kitabında bir heyecan beklerim, duygu değişikliği yaşamak isterim. Ancak Kötü Çocuk'ta bu yoktu. Rutin şeyler anlatılır gibiydi. Vasattı demeyeceğim, idare ederdi. Reading slump dönemindeyseniz ya da bir seriyi bitirmişseniz okuyup geçiş havası yapabilirsiniz. Okurken zorlanmazsınız. Atıştırmalık kitap diye tabir edeceğim. İlla alın diyebileceğim bir kitap değil. Serinin devamını da almayı düşünmüyorum.

9 puan

"Siyah'ın içindeki beyaz nokta."

Bu hikayeyi daha önce wattpad'en okumaktaydim ama kitabin cikicagini ogrenince 3.kitabin ortasinda okumayi biraktim ve beklemeye basladim. Uzun zaman once okudugum icin ilk kitaptan unuttugum sahneleri tekrar okumak keyifliydi.

Kayra ve Meriç. Bu ikiliyi seviyorum ilk gunden beri. Meriçin tam bir kotu cocuk olmasi ve bu seklinin degismemesi sirf asik oldugu icin degismemesini seviyorum.

Anlatmak istedigim cok sey mevcut fakat cok nasil anlaticagimi bilmiyorum. Anlatmaya kalkarsam kitabi ozetlemektenbkorkuyorum :D

"Sen oyle benimsin ki, hiçbir karanligin sana bulasmasina izin vermem benim kucuk beyaz noktam. Çunku sen sadece benim karanligimin umudusun. Sadece benimsin. Sadece bana bu kadar çok yakisiyorsun."

Kotude olsa bagzen mericin agzindan bir iki cumle cala bilsenizde bu sozleri duyduktan sonra "o konusmasa " bana baksada yeter diyeceksiniz :)

1 puan

Dünyadaki en saçma kitaplardan biri. Bu kitaba verilen paraya, harcanan zamana, kesilen ağaca yazık. Kadınlara hakaret resmen kitap. Bu kitabı -ki kitap denmez buna aslında- genç bir kız yazdı diye, bu yaşta ne başarı, ne güzel yazmış demiyorlar mı bir de yazık gerçekten. Bir genç kızın böyle bir kitabı, böyle bir esas kız karakterini nasıl yazdığını anlayamıyorum. Kızın dayak yemesini, cinsel istismara uğramasını, aşağılanmasını, rezil edilmesini öyle bir anlatmış ki sanki çok normal bir şey ve eğer "kötü bir çocuk" seversen katlanman lazımmış. Esas kıza saf,masum denmiş ama doğru kelimeler şunlar : "gerizekalı, kendine saygıyı bırak hemcinslerine bile saygısı olmayan bir çocuk ! Evet kitaptaki kız reşit bile değil resmen çocuk istismarı kitapta çok romantik ve normalmiş gibi anlatılıyor ve bunu okuyan gençler ,kız veya erkek, demek ki bunlar romantiklik deyip özeniyorlar.

7 yıl, 7 ay
geri ileri