Knulp

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

güzel hikaye..

8 puan

Aslında Knulp gibi olabilmeliydi insan, istediğinde başını alıp istediği yere gidebilmeliydi. Çok severek ve yer yer de özenerek okudum, tavsiye ederim.

9 puan

goldmund kadar olmasa da insanın içindeki özgürlük ruhunu fişekleyen,doğayla bütünleşik ve insanlara bağımsız bir gezgin..deli dolu,farklı,hep yalnız..

9 puan

Özgürlük bu kadar basit olabilir mi ?Sadece başını alıp gitmek mümkün mü ?
Güveni kırılmış yalnız bir karakterdir Knulp,belli bir yere ait değildir aslında her yer onundur.Tanıştığı herkesi etkilemiş ve taktirini kazanmıştır.
"Herkesin ruhu kendinindir. kimse ruhunu başka bir ruhla karıştıramaz" Knulp herkesi güldürebilir ya da ağlatabilir Knulp "kendini" yollarda bulmuştur ve toplumun onu üzmesine izin vermeden ne kadar özgür olabileceğini bize göstermiştir.

8 puan

Bir karakter yaratmak,onu yaşatmak,benimsetmek ve bunu 100 sayfalık kısa bir anlatıda sunabilmek.İste iyi bir yazarın kaleminin gücü burada ortaya çıkıyor.İçsel bir keşfin hikayesidir bu eser.Knulpı tanımak,onunla yollara düşmek ve unuttuğumuz özgürlüğü tekrar bulmak keyifliydi.

8 puan

"Sızlanıp yakınacaksın da eline ne geçecek? Her şeyin hayırlı bir yol izleyip olması gerektiği gibi olduğunu, hiç bir şeyin başka türlü olamayacağını gerçekten göremiyor musun?"

10 puan

Hesse'nin tüm kitaplarını okuma sebebimdir bu kitap.Knulp'un elinden tutma hissi saklıdır içimde..

8 puan

Hermann Hesse'nin üç öyküdan oluşan nefis kitabı. Ayrıca Hesse öldükten sonra ortaya çıkan göçebeler ve knulp'la ilgili iki fargmanda YKY yayınları tarafından kitabın sonuna eklenmiş.
Kitap Knulp adlı Kibar, Bilge, filozof, dürüst, bağımsız tam bir özgür ruh olan gezgini anlatıyor.
ben severek okudum benim bu kitaba yapacağım yorum 104 Sh lık bir şaheser..

8 puan

Bu kitapta, kendi doğasının özgür kıyılarında gezinen adam Knulp'ın yaşamına konuk olacaksınız.

8 puan

Yazarın 'Klingsor'un Son Yazı' kitabını okuduktan sonra beklentimi çok yüksek tutmamıştım ancak 'Knulp' önceki kitap gibi ağır değildi. Knulp'un yaşantısını anlatırken düşünceleri, ruhsal betimlemeleri, olayları sıkmadan anlatmış.
Özgür, göçebe, ait olmayan bir ruhun hikayesi Knulp ve sonrasında insana çok şey katıyor.

8 puan

Knulp çok enteresan bir karakter. Bence roman olmalıydı.

3 puan

İyi giyimli, coşkulu, karakterli bir göçebe Knulp.
Fakat boş, olaysız, yansıtılamayan coşkularla dolu bir kitap Knulp.
Doğanın içinde, yollarda, yabancılarla geçen maceralar anlatılacak diye bekliyorsanız benim gibi, gidin Yolda'yı okuyun; Knulp'u değil.

geri ileri