Kitap Hırsızı

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Aglamamak icin son sayfaya kadar dayanabildim..

10 puan

"... insanları hep en iyi ve en kötü durumlarında bulurum. Hem güzelliklerini hem çirkinliklerini görürüm ve ikisinin nasıl aynı yaratıkta olabildiğini merak ederim. Ancak onlarda da benim kıskandığım bir şey var: İnsanlar ölecek kadar akıllılar."
öLüɱ

6 puan

Konusu da ismi gibi etkileyici ve güzel bir kitaptı.Bir çok kez anlatılmış olan bilindik bir dönemi farklı bir bakış açısıyla anlatmış yazar,kitabın film'e de çekilmesi çok hoş bir ayrıntı.Zaten kitap adeta bir senaryo gibi yazılmış.Kısacası güzel kitap,güzel hikaye ...

10 puan

10 puan bile az.. muhteşemdi.. çok etkilendim

5 puan

Okuyan çoğu insanın çok beğenmiş olduğu bu kitabı ben beğenmedim. Beğenmeme sebebim ise "Kitap Hırsızı"nı Martı Yayınevin'den okumam olduğunu düşünüyorum. Martı Yayınevinin çevirisinin berbat olduğunu kitabı aldıktan sonra öğrendim. Yeni alacak olan arkadaşlara Martı Yayınevinden almamalarını öneriyorum.

Kitaba haksızlık ediyorum belki ama benim okuduğum bir şeye benzemediği için puanım maalesef düşük olacak.

10 yıl, 11 ay
6 puan

kitabın bazı bölümlerinde ciddi ciddi içim bayıldı. ama genel olarak beğenilmiş bir kitap. konusu itibari ile sonunu getiriyorsunuz hemen.

10 puan

Çok etkileyici çok.

Profil Resmi
9 puan

Bir yandan tanıdık ikinci dünya savaşı hikâyeleri gibi, savaşın günlük hayatta yarattiğı değişimler, heyecanlar, trajediler anlatılırken, diğer yandan sıradışı bir öykü kurgulanmış. Olağan ve olağandışı öğelerin dengesinin iyi kurulduğu, zaman zaman yürek sızlatan, zaman zaman ise "gerçekten böyle şeyler olmuş mudur acaba" diye şaşırtan bir kitap.

9 puan

Bu kitap sözcüklere adanmış, onların öldürücü ve iyileştirici gücüne. Kısa cümlelerle de etkileyici bir dil kurulabileceğini gösteriyor bu harika kitap. Hızla gidiyor, akıyor; ama zihinde kalıcı bir yer ediniyor, çünkü renkleri, kokuları ve sesleri zihninize yerleştiriyor. Kitap kişileri yanıbaşınızda beliriyor. Yazın ve sinema dünyasında sıkça tüketilen Nazi Almanyası zamanını bambaşka bir bakışla sunuyor, etkiliyor. Çevirisi de güzel. Selim Yeniçeri, ne aşan ne de eksilten bir üslupla çevirmiş, tam kararında.

Tabi bazı yerlerde sorun yok değil:
"Bodrumdan Gelen Sayfalar" adlı bölümde "Standover" sözcüğü "Haraççı" olarak çevrilmiş, düz anlam olarak doğru ama hikayede "başımda dikilen" anlamında kullanılmış sözcük:

"All my life I've been scared of men standing over me.
I suppose my first standover man was my father, but he vanished."

Kitaba dair tek olumsuz şey Martı Yayınları'nın kapak seçimi olabilir. Eserin naifliğinden fersah fersah uzak ve kaba bir kapak. Encore Yayınları'nın tercih ettiği kapak çok daha güzel.

10 yıl, 10 ay
9 puan

Bu kadar genç bir erkek yazarın, böyle yüreğe dokunacak üslubu, bu kadar akıcı anlatıma sahip olması, gerçek bir yetenek. Markus yapabileceği en iyi mesleği seçmiş.

8 puan

Kitabın ortasına kadar odaklanmakta sorun yaşadım. Daha önce bu tarz anlatılan bir kitap okumamıştım. Zaten böyle bir başka kitap daha olduğunu sanmıyorum. Odaklanma sorununu aştıktan ve yazarın kalemine alıştıktan sonra kitaba biraz ısınabildim ama kitabın sonlarına doğru gerçekten sevdim.
Konu herkesin bildiği gibi 2. Dünya Savaşı. Neredeyse kitabın son sayfalarına kadar tarafsız bir gözle, hatta itiraf ediyorum duygusuzca okudum ama son sayfalarda bildiğim olayın beklemediğim bir şekilde gelmesi beni oldukça şaşırttı ve etkiledi. Okunması gereken bir hikaye. Kelimelerin gücünü hissetmemek mümkün değil.

geri ileri