Keşke Gerçek Olsa

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

cennet gibi filminin kitabı..akıcı sürükleyici tatlı bir kitap..

10 puan

Keşke Gerçek Olsa Marc Levy

If Only It Were True Goodreads Puanı 5/3,56 Benim puanım 5/5 Bu kitabı unutulmazlarım arasına ekledim..

2005 Yılında Reese Whitperson ve Mark Ruffalo'nun başrollerinde filmide çekilmiş..En kısa zamanda filminide seyredeceğim..


İlk defa okuduğum bir yazar Marc Levy tavsiye eden arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..Yazarın diğer kitaplarını okumaya devam edeceğim..

Öncelikle y azarın anlatımı,kurgusu çok güzeldi.Çok akıcı idi.Takip edeceğim bir yazar olacak.Keşke Gerçek Olsa'nın devamı niteliğinde yazılmış Sizi Tekrar Görmek 'i de okuyacağım..Çok ısrarlı gelen istekler doğrultusunda devamını yazmış yazar..Bence de isabet etmiş kitabın sonunda hikayenin yarım kalmışlık hissi vardı..
Konusu çok duygusal gizemli bir hikaye idi..Genç ve güzel bir doktor olan Lauren trafik kazası geçirerek derin bir komaya girer.
Bu komaya girdikten sonra ruhu bedeninden ayrılarak özgürce dolaşmaya başlar..Kendi evini de sık sık ziyaret eder..Lauren'in evini kiralayan Arthur başarılı bir mimardır.Bir gün gardrobunda Lauren'i görür ve hikayemiz başlar.Lauren'i ondan başka gören duyan yoktur..Önceleri ona yardım amacı ile başlayan ilişkileri büyüleyici bir aşka dönüşür..Birlikte sihirli zamanlar geçirmeye başlarlar..Arthur'un geçmişteki yaraları da bu ilişki ile gündeme gelir..
Bir problemleri vardır ama Lauren'in annesi doktorların ısrarı ile ötenaziye ikna olur..
Çok güzle bir romandı herkes mutlaka tavsiye ederim...

10 yıl, 11 ay
6 puan

Romantizmden hoşlananların ilgisini çekebilecek bir kitap. Komadaki bir insanın, bedeninden ayrılıp kendisini görebilen tek kişiyle tesadüfen bağlantıya geçmesi ve bu garip ilişkinin aşka dönüşmesi üzerine sıcak, sevimli bir o kadar da ilginç bir hikaye. İçerdiği fikirler çok tartışılır aslında ama romanın içerdiği masalsı tarzdan ötürü hoş görülebiliyor.

10 yıl, 10 ay
7 puan

hem komik, hem ilginc, hem de sevimli bir kitap

Profil Resmi
10 puan

Gerçekten çok hoşuma gitmiş olan bir kitaptı. Yalnız devamı olan Sizi Tekrar Görmek romanını bulamadım, kitap listesine ekledim en yakın zamanda alacağım. Beyaz perde uyarlaması olan Cennet Gibi'yi de kitabın etkisinde kalıp izlemiştim. Değişiklikler vardı ama film de gerçekten harikaydı. Tavsiye ederim şiddetle.

"sen olmasan da, artık asla yalnız olmayacağım, çünkü sen bir yerlerde yaşamaya devam ediyorsun.. ve geride bıraktığınız kalbinizse, mutlaka geri dönersiniz.."

Profil Resmi
9 puan

tekrar tekrar okuyabileceğimiz, her okuyuşumuzda bize aynı hissi veren , adı gibi keşke gerçek olsa diyebileceğimiz bir kitap.

en çok hoşuma giden kısmı ise arthur ile annesi arasında geçen diyalogdan sonra annesinin arthur'a söyledikleridir.

'Biz birbirimizle, neden bu kadar iyi anlaşıyoruz, biliyor musun? Çünkü sana yalan söylemiyorum, seninle bir yetişkinmişsin gibi konuşuyorum. Çünkü korkmuyorum. Sana güveniyorum. Yetişkinler çevrelerindeki varlıkların, tadına varmayı bilmedikleri için korkarlar. Ben sana, bunu öğretiyorum. Burada, binlerce ayrıntıdan oluşan, güzel bir an yaşıyoruz: Biz ikimiz, bu masa, sohbetimiz, deminden beri seyrettiğin, odanın kokusu, çok iyi tanıdığın bu mekân, doğan günün sakinliği…'

Marc Levy'nin dediği gibi ölü bir anne yanan bir kitaplıktır.

8 puan

Güzel bir hikaye.

Profil Resmi
8 puan

Keyifli,hoş bir kitap. Devamı olan Sizi Tekrar Görmek'i de okumuştum.

8 puan

Çok uzun yıllar önce okuduğum bir romandı :)

Kitapta geçirdiği bir trafik kazası sonucu,komaya giren acil servis doktoru Lauren'ın sıra dışı hikayesi anlatılıyor, sıra dışı diyorum çünkü Lauren'ın, kalbi aslında kaza sırasında durmuştu, ve müdahale eden ekip genç kadının bedenini tam morga götürmek üzereyken birden nefes alp verdiğini fark etmiş, olaylar da bundan sonra başlamıştı..

Lauren yapılan ameliyat sonrasında bir türlü uyanamamış ve komaya girmişti, fakat asıl olay kadının bedeni koma halindeyken ruhunun özgürce dolaşabilmesi dir, kimse onu farketmeden istediği yere gitmektedir.

Romanımızın erkek karakteri Arthur, bu ikilinin tanışmaları inanılmaz bir şekilde oluyor nasıl mı , Lauren'ın ruhu Arthur'un evinde, bizzat adamın kıyafet dolabında bitiveriyor, aslında genç kadın Arthur'un kendisini görebilmesine şaşırıyor. Ve şu sözler dökülüyor dudaklarından;

"Söyleyeceklerimi anlamak kolay değil, kabul etmekse olanaksız: ama öykümü dinlemeye, bana güvenmeye razı olursanız, belki sonunda bana inanırsınız: ve bu çok önemli, çünkü farkında değilsiniz ama dünya üstünde bu sırrı paylaşabileceğim biricik insan, sizsiniz.”

Hikayenin gerisini Arthur'la birlikte bizde öğreniyoruz :)

Devam Kitabı " Sizi Tekrar Görmek" henüz okuyamadım

8 puan

Okuması çok keyifli bir roman.Tatilde okumak iyi bir seçim olabilir.Sürükleyici.Çevirisi çok başarılı.Sizi Tekrar Görmek devam kitabı.Bildiğim kadarıyla yazar bu kitap çok beğenilince istek üzerine devamını yazmış.Yazarı ilk bu kitapla tanıdım,tarzını sevdim.Marc Levy okumadıysanız bir deneyin derim.

8 puan

Güzel bir hikaye olduğunu söylemeden başlamak istemem. Komadaki insanlarla ilgili gizem yıllar boyu daha bizi uğraştıracak gibi görünürken böyle konularda ilginç teorilere dayanan kitapları seviyorum. İnandırıcılığı tartışılır olsa da. Arthur'u Lauren' den daha ilginç bulduğumu söylemem gerek. Lauren için biraz sıkıcı da denebilir. Aralarındaki ilişki de fazla dramatik anlatıldığı için çok samimi gelmedi bana. Ancak Arthur'a ve ortağına, aralarındaki ilişkiye bayıldım. Yazar dili iyi kullanıyor belli ki. Basit ama bu tür kitaplarda böyle olmalı zaten diye düşünüyorum. Rahatsız edici olan şey bazı yerlerdeki duygusal, dramatik anlatımın diyalogları yapaylaştırması bana göre. Tabi bir çoklarına çekici gelebilecek bir özellik de olabilir.

1 puan

Allahım ne kadar gereksiz bir kitaptı. hem para hem zaman israfı.
Marc Levy nin bir kaç kitabı fena değildi aslında, beklentinizi yüksek tutmadan, kafa dağıtmak için okunabilecek sabun köpüğü tarzında yaz kitapları.
ama bu kitap cidden kötüydü ki sanırım bunda çevirinin de çok büyük payı vardı ve bitirmek resmen eziyet oldu benim için.

geri ileri