Kendi Everest'inize Tırmanın

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Kendi benliğine ulaş.

Profil Resmi
9 puan

Dağcılık hiçbir şekilde ilgimi çekmeyen bir spor dalı. Dağcı arkadaşlarım da var, ancak onların yaptıklarını hep delilik olarak gördüm. Fakat kitabı okurken uyku tulumu ve çadırında, dağa tırmanırken verdiği molalarda sürekli kitap okuyan, günlük tutan yazarın dağlardaki yolculuğunu ruhsal bir yolculuğa çevirdiğini gördüm.

“Herkes Everest’e tırmanamayabilir ama herkesin tırmanabileceği bir Everest’i vardır.” Bu Everest yaşam içinde kendimiz için belirlediğimiz hedeflerdir. O hedefe ulaşırken yapmamız gerekenler adım adım kitapta anlatılmış. Gerçek bir yaşam öyküsüne dayalı olması kitabı daha gerçekçi hale getirirken içi boş bir kişisel gelişim kitabı olmaktan çıkarıyor. Belki de bu yüzden bu kadar etkilendim… Bölümler arasındaki geçişler bir önceki bölümün son paragrafında geleceğini hissettiriyor. Geçiş cümlelerinin güzelliği bir taraftan, kullanılan sözcüklerin özellikle Türkçe kökenli olması ayrı bir anlam ve güzellik katıyor. Pek çok bilgin ve üstadın sözlerinden alıntılar yapılan kitapta yazarın daha önce yazdığı kitaplardan ilgili kısımlar da aynen alınmış. Bu da konu bütünlüğü ve anlatımı zenginleştiren bir diğer nokta.

10 yıl, 11 ay
7 puan

Sadeliğiyle pek yormayan ve özlü sözlerle süslenmiş güzel bir kişisel gelişim kitabı.

10 puan

Hani bazen sıkılırsınız ya yapıcak birşeyim
yok , hayatta hedefim yok veya varsa bile ulaşmam
Çok zor diye yakınır , iç geçinirsiniz. Hayatı doya doya
yaşamak , zevk alacağınız şeylerle uğraşmak , uğraşacak
cesarete sahip olmak istersiniz. İşte bu kitap sizi yönlendirecek
her günüzüz son gününüzmüş gibi nasıl dolu dolu yaşanır öğreten
ce acayip motive eden bir kitap. Bitirdiğimde arkadan eye of the tiger çalıyormuşcasına enerji dolu ve birşeyler yapma isteğiyle yanıp tutuştuğumu hatırlıyorum. 7'den 70'e herkes okumalı , okutturmalı.
Ve sadece okumakla kalınmamalı uygulanmalı çünkü işin sırrı yönelgeleri uygulamakta :)

10 yıl, 11 ay
8 puan

Gerçek hayattan örnekler içerdiği için oldukça faydalı. Oldukça akıcı bir dille yazılmış bir çırpıda okunabilecek bir kitap. Kişinin potansiyelinin farkında olması ve bu potansiyeli kinetiğe çevirebilmesi için sahip olması gerekenler aktarılmış kitapta.

geri ileri