Kayboluş

En Son Değerlendirmeler

9 puan

"Sil Bastani" bitirdikten sonra, kitaba hayran kaldigimdan ve yazarin diger kitaplarina bakarken okudugum kitap. Gercekten cok sevdim, ilginc bir hikayeydi.

7 puan

Kesinlikle karanlık bir romandı.Karanlık bir gerilim romanı.

Bana karanlık gelmesinin bir nedeni belki de hikayenin bir kısmının eski zamanlarda,Victoria döneminde geçmesi ama asıl neden sonu.Yazarın diğer kitabıyla karşılaştırırsak ona göre daha keskin ve karanlık bir sonu var.

Konu orjinal ama çok göze batmayan bazı ucu açık noktalar var.Bu tarzı sevenlerin sevebileceği bir kitap.

9 puan

Şaşırtıcı bir son ..etkileyiciydi

6 puan

Ergenliğinden beri nöbetlerle boğuşan epilepsi hastası 26 yaşındaki Elizabeth Austin'in, yeni ve henüz deneysel aşamadaki bir tedaviyi kabul etmesiyle başlıyor. Kızın beyninin epilepsi nöbetleri geçirmesine neden olan bölgelerine mikro elektrotlar yerleştiriliyor ve eline, düğmesine bastığında o frekansa akım gönderecek bir cihaz tutuşturuluyor. Elizabeth her krizden önce gül kokusu aldığından, bu kokuyu duyar duymaz düğmeye basıyor ve yıllardır hayatını kontrol eden bu krizleri geçirmekten kurtuluyor.

7 puan

Kitabın son sayfalarına kadar büyük bir heyecanla okuduğum fakat en sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadığım roman... Yazar o şekilde bitirip tüm okuyanları şok etmek istemiş olabilir ama hiç tatmin edici bulmadım.

Yine de sadece sonu yüzünden kitabı gözden düşürmek doğru değil. Olay kurgusu, epilepsi ve beyin hakkında çözülememiş gizemler hakkında yazdığı teoriler gerçekten başarılıydı. Kitapta bir epilepsi hastasının yaşadıkları, hissettikleri iyi anlatılmış. Konu sonradan bu kişinin hastalığı dışına kaymış fakat sonrasında gelişen olaylar, bambaşka bir kişinin beyninden farklı bir dünyayı görmesi ve o kişinin hayatındaki entrikalar romanı heyecanlı hale getirmiş. Başarılı, okunabilir bir roman.

8 puan

bu türdeki kitaplara göre farklı bir konusu var.sürükleyici,etkileyici..baş karaktere "yapma artık yeter,zorla öldüreceksin kendini" dediğimi hatırlıyorum.şak diye biten şaşırtıcı bir sona sahip.bir solukta okunabilecek bir kitap.

Profil Resmi
9 puan

konusu çok ilginç olmakla birlikte sonuna bayıldım!

Profil Resmi
10 puan

inanılmaz zeka.inanılmaz hayal gücü.

Profil Resmi
9 puan

Ken Grimwood diğer iki kitabında olduğu gibi yine ilginç bir konu üzerine yoğunlaşmış. Bir insanın aynı zamanda iki farklı bedende ve farklı dönemlerde yaşaması... İlginç ve sürükleyici..

Profil Resmi
1 puan

Ne kadar iğrenç ne kadar saçma bir kitap bence.
Okuduktan sonra kitapta hangi olaylar olduğunu düşündüm ve birkaç saçmalık dışında aklıma bir şey gelmedi.
Kitabın anlattığı herhangi bir şey yok.

Profil Resmi
6 puan

İyi bir kurgu, farklı bir hikâye.

7 puan

Başları sıktı beni açıkçası. Konu olarak güzel: Epilepsi tedavisi yanında Elizabeth beynin sessiz bölgeleriyle ilgili bir deneye gönüllü oluyor. Bu deney esnasında kendini başka bir insanın zihninde buluyor ve o dönemde yaşamak daha cazip geliyor kadına. İçinde yaşadığı beyni ve bedeni ele geçirmeye çalışıyor. Tıbbı bilgiler falan boğdu beni bir ara. Ama sonu çok ürkütücüydü. Kızdım çoğu yerde Elizabeth'e. Sanki kendi yaşamı gibi davrandı e sana ne ki... Tabi böyle bir sonu hak etti de diyemeyeceğim.

Profil Resmi
7 puan

oldukça sürükleyici, güzel bir kitap...
sonu şaşırtıcıydı...

Profil Resmi
10 puan

hayatımda okuduğum en güzel kitap derim

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
6 puan

Çok abartılmış bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabın ana konusu, merak uyandırması falan gayet hoş ancak bunda da 'sex sells' söz konusu. Kitabın gidişatını bozmuş yazar diye düşünüyorum.

7 puan

10. sınıfa kadar okuduğumum en ilginç kitaptı daha sonraları daha iyi kitaplarla karşılaştım onun için şimdi pek de bir değeri kalmadı beniim için

Profil Resmi
7 puan

Aynı yazara ait ve okuduğum kitapları arasında 2.sıradaki yerini aldı,1.sırada tabi ki Sil Baştan var ve maalesef son sırada Zaman Çarkı ..

10 yıl, 10 ay
3 puan

Hayatımda okuduğum en saçma kitaplardan biriydi özellikle bittiği son kısım hayal kırıklığı tavsiye etmiyorum...

11 yıl, 1 ay
Profil Resmi
3 puan

Kitabın yazılış amacı, verdiği herhangi bir mesaj falan bulamadım.
Saçmalıktı. Boşuna para vermişim.

2 puan

Konu güzel fakat kurgu çok zayıf!
Velhasıl;vakit kaybı!

8 puan

Sürükleyici anlatımıyla ilginç bir bilimkurgu.

5 puan

Vasat bir kitap daha çıktı karşıma Ken Grimwood'dan bana. Sil Baştan kitabından sonra aynı tempoyu hiçbir kitabıyla yakalayamadım ve artık ona karşı tüm umutlarım da bu şekilde yitip gitti.
Aslında değinmek istediği konu güzel , beynin keşfedilmemiş alanlarına takılan elektrotların insanda ne gibi bir tepkimeye yol açmasını deneylemeye çalışırlarken yazar burada hayal gücünü kullanıp bir kurgu oluşturmaya çalışmış. Ama bir şekilde çok yavaş işleyen ve tempoyu yüksek tutamayan bir kitap olmuş. Elektrotların ilk işleyiş kısmı çok ilgimi çekip yüksekçe sayfa sayısı okumama sebep olmuşken sonrasında aynı ilgiden yoksundum.

Bu yazara bakmak istiyorsanız sadece Sil Baştan adlı kitabını önerebilirim , keyifli okumalar.

9 yıl, 9 ay
Profil Resmi
10 puan

çok ilginç. çok güzel.

8 puan

Tek bir kişinin ağzından iki karakter arasındaki fantastik savaş. Birinin olan hiçbir şeyden haberi yokken, diğeri her şeyiyle onun içinde. Enteresan, orijinal, görülesi bir hikaye. Ken Grimwood, Sil Baştan'dan sonra yine güzel bir işe imza atıp sonuna kadar sürükleyen bir kitapla buluşturmuş hayranlarını. Okurken hiç sıkılmıyor, elinizden bırakmak istemiyorsunuz.

10 puan

büyüleyici, bağlayıcı, baştan çıkarıcı...

bir gecede bitirdiğim kitaptır kendisi. okurken daha en başında büyülüyor sizi.. zaman birden yavaşlıyor ve bir gece Elizabeth'in hayatı kadar uzun oluyor. sonra Eli'nin yaşadıkları bağlıyor kitaba. ve öyle bir son sizi bekliyor ki baştan çıkıyorsunuz :D

Profil Resmi
7 puan

Sil baştana göre bu kitabı daha başarılı buldum. Kitabın bir kısmında doktor farelere yapılan deneyden bahsediyor ve zevk merkezini uyaran tuşa basmaktan fare yemek yemeyi unutup ölüyordu elizabethde aynı şeyi yaşıyor. Hastalığı tedavi olmuş hayatını yaşamak varken başkasının hayatını yaşamayı takıntı haline getiriyor sonundada hakettiğini buluyor

4 puan

Kurgu olarak güzel başlayan ve biten fakat içi tam doldurulamamış bir kitap. Sanki ortalarda 200-300 sayfa daha varmış da kaybolmuş, ortadan bağlamışlar gibi. Çok beklentiye girmemek gerek...

7 puan


Ken GRIMWOOD' un kitapları insanoğlunun daima peşinde koştuğu," keşke " dediklerinin olduğunu varsayan eserlerdir.

SİLBAŞTAN kitabında "Keşke hayatıma yeniden başlayabilseydim" i,
KAYBOLUŞ kitabında " Keşke başka bir bedende olsaydım " ı,

ZAMAN ÇARKI kitabında da "Keşke hiç yaşlanmasam" ı ele almıştır ve tüm KEŞKElerimizin aslında hatalı talepler olduğunu açıkça ortaya sermiştir.

Profil Resmi
10 puan

bir kaç gün etkisinde kaldığım unutulmaz bir kitap . epilepsi hastası bir kadının yaşadıklarını ve başka zamanda başka vücütta yaşamasını yazmış. sonu çok sinirlerimi bozsa da harika kitaptı

10 puan

müthiş...nefes almadan okudum diyebilirim, hala etkisindeyim, çok ilginç çok güzeldi...hele sonu inanılmazdı...çok çok tavsiye ediyorum, pişman olmazsınız

geri 1 | 2