Karanlık Labirent

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Gezgin, maceracı, yazım ve kurgu ustası İngiliz yazar Lawrence Durrell'den nefis bir macera romanı.

Benim lawrence Durrell okumaya başlamam Haşmet Babaoğlu'nun 2012 yılında yayınlanan "Bana göre Durrell geçmiş çağımızın en büyük yazarlarından biridir.Gençliğim Durrell'in beni sarhoş eden dünyasında dolanarak geçti" yazısıyla oldu.

Roman ilk kez Cefalu adıyla 1947 yılında yayınlandı 1961 yılından sonraki baskılarında Karanlık Labirent adını aldı .Durrell'e bu romanı yazmasına romanını sonunda yazdığı " Bu öyküde anlatılan kahramanlar değil geçen olaylarda kurmacadır. Girit adasınında kitapta adının geçmesi nedeninin onu karalamak değil Aşağıda belirttiğim Kraliyet Coğrafya Derneği üyesi Rahip Henry Fanshawe Tozer'in Oxford yayınlarında 1875 yılında çıkan Islands Of The Aegean çalışmasında yapılan alıntı bu öykünün sorumlusu olarak gösterilebilir "

Durrell Rahibin başından geçen yarım saatlık basit bir labirent gezisini alıp nefis olağan üstü heyecanlı bir şekle sokmuş Nefis kahramanlar, tasvirler ve tiplemeler var. Harika elden bırakılamayacak kadar sürükleyici bir roman Karanlık Labirent....

geri ileri