Karanlık Dokunuş (Scandal & Scoundrel #3)

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Okurken kafam karman çorman oldu.

https://oldgirlsontheblog.blogspot.com/2019/03/sarah-maclean-karanlk-dokunus-scandal.html?fbclid=IwAR1IFd3Fa5uZ_NjltjSL-ql6c8LHnzA7NFf-qRRWOHPGE4bTFdI8XT0k-xM#more

10 puan

Bu ayın ikinci kitabını bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum şu an. Bu kadının ismi bile yetiyor kitaplarını okumam için. Serinin üçüncü kitabı olan Haven dükü Malcolm ile skandal kızlardan Seraphina’nın hikayesini okurken bu kadar hüzün dolu ve geçmişteki hataların acı etkisini bu kadar derin olacağını düşünmemiştim. Yazar bu kitabında daha çok umutsuzluk, hüzün, gurur gibi kavramları ön plana çıkarmış.
Kısaca konusunda bahsetmek gerekirse; Haven Dükü Malcolm Bevingstoke, asla geri alamayacağı bir hatanın ve bu hata yüzünden onu terk eden karısının yasını tutuyordur. Bir gün, hiç ummadığı bir yerde karısıyla karşı karşıya gelir ancak hayatının sürprizinin onu beklediğinden habersizdir.
Haven Düşesi Seraphina, sürgün yıllarından sonra Londra’ya
tek bir amaç için dönmüştür. Hayatını geri alacak ve kalbini kıran adamdan yani eşi Malcolm’dan sonsuza kadar kurtulacaktır. Malcolm bu isteklerine kavuşabilmesi için ona bir teklifte bulunduğunda Sera hemen kabul eder: Genç kadın geleceğinin kontrolünü artık eline alacaktır ancak bunun için yerine geçecek yeni bir düşes bulması gerekir. Dükün, çok sevdiği karısını tekrar baştan çıkarmak ve onu hayatında kalmaya ikna etmek için sadece üç ayı vardır. Geçmişin gölgesi aralarında dururken, Malcolm karısına duyduğu büyük aşkı ispatlayabilecek midir?
Kitabı zevkle bir solukta okudum. Ayrıca diğer bekar skandal kız kardeş Sesily ile Caleb’in de hikayesini çok merak ediyorum. Umarım bu ikilinin kitabını da çıkarır sevgili yazarımız.

7 puan

Haven Dükü Malcolm iki yıl yedi ay önce terk edilmiştir. Karısını düşünmeyi bıraktığı bir zaman hiç olmamıştır. Onu aramıştır aramaya da devam etmeye kararlıdır fakat daha fazla beklmesine gerek kalmaz Lordlar kamarasına aşık olduğu tek kadın düşes Seraphina gelir üstelik boşanmak istiyordur.

Malcolm tüm kadınların oyunbaz olduğunu, aksini düşünen tüm erkeklerin sağduyudan yoksun olduğunu öne sürerek tüm evlilik kurumunu yerdikten hemen sonra Sera ile tanışmıştır. Hemen onunla evlenmeye karar vermiştir. Görüşmeye başlamışlardır ve dedikodular çıkmaya başlamıştır. Sera'nın annesi dükün onunla evlenmeyeceğini kız kardeşlerinin de mahvolacağını düşünür ve kardeşlerini bu utançtan kurtarmasını ister. Malcolm zaten evlenmek istiyordur fakat Sera ile birlikteyken ikilinin annesi gelir ve Malcolm tuzağa düşürüldüğünü düşünür. İkili evlenir fakat Sera hamileyken aldatıldığına şahit olur ve bebeğini kaybeder. Sera ölümden kurtulmuştur fakat bir daha çocuğu olmayacaktır. Dükün annesi varisi olması için daha iyi bir soyağacı olan biri ile evlenmesini ister. Malcolm ise karısından başkasını istemediğinden annesine karşı çıkar. Fakat annesi oğlunun bir varise ihtiyacı olduğunu ve bunu ona veremeyeceğini fakat başkasının yapabileceğini Sera'a söyler ve gitmesi için ona destek olur. Sera'da gider.

Seneler sonra Sera kocasını daha az mükemmel göreceğini ummuş ve onu unutmaya hazır bir halde dönmüştür. Gittiği zaman ki kadın değildir. Boşanmak kolay değildir. Bir kocanın sadakatsizliği boşanma sebebi olmasa da kadının sadakatsizliği boşanma sebebidir. Sera bu şekilde boşanmak ister. Malcolm ayrılmak istemez nihayet karısını bulmuştur, sadece onu ister. Bu yüzden Sera'dan kendisine altı hafta vermesini ister. Parlamento tekrar oturuma başlayana kadar yedeğini bulmasını ister. Sera yerine geçecek kişiyi arayacaktır. Bu sürede karısını ikna edecektir. Geçmişte yaptıklarından dolayı fazlasıyla pişmandır ve akıllanmıştır.
Mücadele bir süre devam etse de ikili birbirinden çok fazla uzak duramaz ve bol çocuklu bir finalle kitap biter.

Daha büyük beklentim vardı beklentimi karşılayamadı kitap, daha basit kaldı.

geri ileri