Karamazov Kardeşler

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Şaheser

10 puan

iz bırakan kalıcı bir kitap

9 puan

Bu kadar sürükleyeceğini düşünmemiştim.

9 puan

Dostoyevski gerçekten büyük yazar. Kitabı İş Bankası yayınlarından Nihal Yalaza Taluy çevirisi ile okudum. Kitabı görünce, Dostoyevksi bu kadar uzun ne yazmış derken, 1008 sayfalık kitabı bitirince eksik kalmış gibi hissettim. Karakter analizleri ve betimlemeleri gerçekten müthiş. Sadece kitabın sonundaki mahkeme bölümü bile müthiş bir manifesto. Dostoyevski bu son eseriyle edebiyat alanında bir meydan okuma yaparak adeta bir gövde gösterisi yapmış...

10 puan

Müthiş bir kitaptı,tavsiye ederim.

10 puan

İçinde gereksiz tek bir bölüm, paragraf, cümle ya da sözcük bulunmayan, olağanüstü bir roman - bir başyapıt.

Dostoyevski roman yazımı konusunda çıtayı öylesine yükseğe çekiyor ki belki de bu çıta yüzyıllar boyunca aşılamayacak.

8 puan

Beni en çok zorlayan kitaptı. Okuyacak olan arkadaşlara tavsiyem aynı anda başka kitaplara başlamayın.Bu kitabı okuduğum süre içinde üç farklı kitap bitirdiğim için bazen dikkatimi toplamam zor oldu.
Tasvirleri ve insan tahlilleri beni çok etkilemiş olsada romanın kurgusunu çok fazla tutmadım. Ve zamanın ruslarının gereksiz nezaketli konuşmalarından zaman zaman tiksinti duydum.Yinede okuduktan sonra birçok konuda farklı görüşler kattığı ve beni düşünmeye sevkettiği konular nedeniyle favori kitaplarım arasında yerini alacak.

10 puan

Kitap yarısından itibaren heyecan kazanıyor. Yarısından sonra polisiye haline dönüyor olay. İlk okurken karakterlerin adları konusunda sıkıntı yaşanabilir ama dediğim gibi kitap ilerledikçe her şey rayına oturuyor. Karakterleri daha iyi analiz edebilme , olayları daha iyi değerlendirebilme şansına sahip olabiliyorsunuz. Yani kesinlikle sıkılıp bırakmamak gerek. Kitabın ilerleyen bölümlerinde , olay , akabinde gelişen mahkeme süreci bana 12 Kızgın Adam filmini hatırlattı. Filmi izleyenler ne demek istediğimi anlarlar. Bu tarz kitaplar boşuna klasik olmuyor. Özellikle karakterlerin psikolojik süreçleri mükemmel ele alınmış. O içsel süreçler okuyucuyu kitabın içine daha çok sokuyor. Olayı adeta yaşıyor gibisiniz. Kesinlikle dili itibariyle de harika. Zaten İş Bankası klasikler konusunda klasik haline geldi. Birbirinden çok farklı karakterlere sahip Karamazov kardeşlerin ele alındığı , sonrasında meydana gelen olay ve ailenin düştüğü durum , mahkeme süreci kitabin konusu beni tatmin etti. Herkes kendine göre bir karaktere daha yakınlık duyabilir. Bana Alyoşa diğer kardeşlerine nazaran daha yakin hissettirdi kendini. Kesinlikle okunması gereken bir roman. Okurken 2.5 yaşındaki canım yigenim zor anlar yaşatsa da ki bu kadar uzamasına sebep kendisi çok sevdim.

10 puan

İki kitabın tek kitap olarak birleştirilmiş halini okumam nedeniyle kitabı elimde görenler kitaptan korkuyordu ama bendeki etkisi tam tersi oldu. Mükemmel, derinliği olan bir kitap. Bir çok karakterle birlikte yürüyüp bir çok şeyi sorguluyor. Hiç eleştiri falan okumaya gerek yok. Zaten bu kadar mükemmel bir kurguyu kısaca anlatmak pek de kolay olmayacaktır. Direk alınıp okunacak bir kitap. Tavsiye ederim.

10 puan

Muhteşem.

5 yıl, 2 ay
geri ileri