Kabus (Night Chill #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

https://illekitap.blogspot.com/2018/12/jeff-gunhus-kabus-night-chill-1.html

Sonunda bu kitabı okudum bende... ne kadar zamandır elimdeydi hatırlamıyorum... altı ay... bir yıl...

Açıkçası kitaptan beklentim çok farklıydı. Şöyle ki ben kitabı aşırı korku ve benim geceleri uykularımı kaçıracak, yalnız başıma uyuyamayacağım bir korku kitabı bekliyordum ama kitap daha çok paranormal olayların olduğu polisiye-macera türünde bir kitap çıktı. Bu durumdan şikayetçi miyim? Asla... çünkü korku olsaydı tadını çıkaramazdım ama bu türde tadını son sayfaya kadar çıkardım. Ve aşırı derecede çok beğendim. Beklediğimden çok başka bir şey okudum ve inanın her bir satırı benim için oldukça tatmin ediciydi.

Jeff Gunhus, ülkemizde ikinci kitabı yayınlanmış bir yazar. Kurguları akıcı, sürükleyici, merak uyandırıcı ve sonunun ne olacağının bilinmezliğiyle okuduğumuz bir yazar. Keza bu kitabında da öyleydi. Oldukça akıcı bir merak uyandırıcı bir kurgusu vardı. Ne olacağını nasıl olacağını merak ediyoruz ama aynı zamanda sonunu nasıl bağlayacak ve bilinmezlikleri nasıl çözümleyecek onun da heyecanı içerisinde gerilerek okuyoruz kitabı.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Jake kızları Becky ve Sarah ile aşırı yağmurlu bir akşamda eve dönerlerken girdikleri bir istasyonda esrarengiz bir adamla karşılaşırlar. Bu adam Jake ve ailesinin başına bela olacağının sinyallerini verir. Jake bazı doğaüstü olaylara tanık olurken küçük kızı Sarah'ın özel bir çocuk olduğunu ileri süren adamlarla da uğraşmak zorunda kalır. Çünkü bu adamlar Sarah'nın peşindeler. Onu kaçırıp kendi emellerine alet ederek öldürmeyi planlamaktadırlar. İşin kötü tarafı Sarah da özel bir çocuk olduğunu kanıtlayarak doğaüstü yetenekler sergilerken bu adamların kendisini neden istediğinin de farkındadır. Jake hem kızını korumaya çalışırken hem de kendisini karısına ve polislere inandırmaya çabalamaya çalışır. Ancak Jake'in tahmin etmediği şey, birkaç adamla sınırlı kalan olayın aslında oldukça büyük bir olay olduğu ve açıklanamaz olaylara sebebiyet verdiğidir.

Öncelikle hiç de kitabın lanse edildiği gibi hayaletli, ruhlu bir korku hikayesi olmadığı konusunda sizi uyarayım. Bazı paranormal olaylar söz konusu evet ama bu herkesin hevesle izlediği Supernatural dizisinde olan olaylar gibi... Ayrıca bazı doğaüstü ve açıklanamaz olayları da göz önüne alırsak pek de korkutucu değil daha çok klasik fantastik yaratıklı kitapların yer aldığı hikayeler kadar ürkütücüdür. Ancak şunu da itiraf edeyim, küçük bir kız ve bir baba söz konusu olduğu için ve bir bilinmezlikle savaşıldığı için istemsizce gerileceğiniz yerler olacaktır.

Bütün bu uyarıları yaptıktan sonra yorumuma gelecek olursak, ben kitaptaki kurgunun bütünlüğünü çok beğendim. Olayların gidişatı, döngüsü, birbirleriyle bağlantıları falan çok güzeldi. Havada kalan ya da gereksiz yere boy gösteren hiçbir karakter yoktu. Hepsinin bir sebebi vardı bunu sevdim.

Kitabın zaman zaman tahmin edilebilir zaman zaman tahmin edilemez boyutlara ulaşmasını ise ayrı bir sevdim. Ben beni şaşırtan yazarları severim ve Jeff Gunhus'da bunu yapmıştı kitabında.

Evlat sevgisi muhteşem bir şekilde anlatılmıştı. Özellikle Jake'in arkadaşı Max'in yaptığı çok güzeldi. Evet,, evlat sevgisi bencilce duyguların bir kenara atıldığı sevgi bunu çok güzel göstermişti yazar. Sanırım bir baba olmasında bunun payı var :)

Kitabın sonundaki adrenalin çok güzeldi, Öyle bir son düşünmemiştim, ama hoşuma gitti açıkçası. Çok sevdim o sonu...
Son bölüm ise... uvvv ikinci kitapta bizi heyecanlı şeyler bekliyor diye düşünmeme neden oldu.

Kitaba dair çok detaylı yorum giremiyorum, çünkü bu bir aşk romanı değil ki size spoiler vereyim. Bu tür kitaplara spoiler vermek demek bütün ince sırları ortaya dökmek demek ve bu da kitabın büyüsünü bozar. Ama ben çok beğendim. Dediğim gibi korku diye başladım ama paranormal gerilim türünde bir kitapla karşılaştım ve bu durumdan çok memnun kaldım.

Eğer ki gerilim kitaplarını seviyorsanız deneyin. Paranormal veya doğaüstü kurguları seviyorsanız deneyin. Bir babanın evladı için neler yapacağını okumak istiyorsanız deneyin. Bence bu kitabı bir deneyin :)

Profil Resmi
2 puan

Idare eder

geri ileri