İskoçya Sokağı 44 Numara

En Son Değerlendirmeler

8 puan

İskoçya Sokağı 44 Numara ile başlayan bu serinin ilk göze çarpan güzelliği kitap kapaklarıdır. Daha kitabın sayfalarını çevirmeden içinde yaşama isteği yaşatır insana. Konusu okunduğunda daha da heveslenilir. Ancak bu ilk kitap bana beklediğim şevki veremedi. Evet coğrafyaya götürüyor ancak...
Kitapta beni en çok rahatsız eden şeylerden biri kadınların erkek gibi düşünmesi. Yazar bunu bilerek tasarlamış olabilir, cinsiyet değişimi karakter olanlarda çok bariz. Figürasyonda kalanlara gelince; onlar kendi cinsiyetlerinin özelliklerini inatçı bir absürdlükle sergiliyorlar.
Serinin ikinci kitabını almayı düşünür müyüm? Elbette. Ama uzak, uzak bir tarihte.

8 puan

iskoçya sokağı 44 numaraya yeni taşınan Pat, oranın sakinleri ve bunlarla ilgili diğer kişilerin hayatlarından kesintiler sunuyor. ben çok beğenerek okudum. herkese tavsiye ederim.

8 puan

Alexsander McCall Smith 1948 Zimbabve doğumlu İskoç yazar, İngiliz şövalyelik nişanı ve Edinburgh kraliyet cemiyet üyesi olup aynı zamanda Edinburgh Üniversitesinde tıp Hukuku profesörüdür.

Şmith İskoçya sokağını The Scotsman adlı gazeteye günlük tefrika halinde yazmaya başlamış. Fakat kısa süre sonra o kadar çok beğenilmişki kahramanların fan ları oluşmaya başlamış ve seri roman halinde yayımlanmasına karar verilmiş..

İskoçya Sokağı 44 Numara bu serinin ilk kitabı 119 kısa bölüm 514 Sh yayıncısı İş Kültür yayınları. Ben set halinde aldım 7 cilt çıkmıştı aldıkdan hemen sonra 8.cisi çıktı.

Roman Edinburgh'un İskoçaya sokağındaki 44 nolu aparmanda yaşayanların ilişkileri, çekişmeleri, yaşantıları çevresinde geçiyor. Nefis tipler var ( Altın yaşındaki Bertie tabiki bir numara ) ayrıca yazar Edinburg'daki atmosferi öyle güzel yazmış ki resmen geziyorsunuz.

Ben çok keyif alarak okudum.Yeni neslin tatmadığı ben yaş itibari ile yaşadığım ve bunun içinde kendimi şanslı hissettiğim, ne yazık ki artık kaybolan mahalle kültürünü yeniden yaşadım okurken.

Son olarak kitabın kalınlığı asla ürkütmesin çok rahat okunuyor ben hemen ikincisine başladım. Okursanız keyifli zaman geçireceğinize inanıyorum.

geri ileri