Işık Tanrısı

En Son Değerlendirmeler

8 puan

"Her şeyi iyi belleyenler arasına isyan tohumları atabilmek çok zordur."
"Yaşam riskle,kumarla, belirsizlikle doludur."
"Haklıydın,çünkü her insan yüreğinde hem karanlık hem de aydınlık olanı taşır. İnsanoğlu birçok parçanın bileşkesidir..."
"İnancı ve umudu yok etmenin en kolay yöntemi onları gerceklestirmektir."
"Çağlar süresince tüm insanlar doğal olarak değisirler...fikirleri, inancları,yargıları. Zihnin bazı kısımlari uykuya dalarken baziları uyanır. "
#kitapyorumu
Eğer bu kitabı okuyacaksanız naçizane tavsiyem ara vermeden okuyun. Yoksa bölümler arasında kaybolabilirsiniz. Her bölüm arasında zaman kayması ve aynı kişilerin farklı isimle karşınıza çıkacak olması kafa karışıklığı yaratabiliyor. Bir de olayın bilimkurgu teması ile hint mitolojisinin pekte aşina olmadığımız tanrıları bir arada olunca sakın ara vermeyin okurken.
Ölümsüzlük bulunmuş (aslında bir tür ruh transferi) ve bir zümrenin elinde, Onlarda kendilerini tanrılaştırmışlar ve insanoğlunu cehalete mahkum etmişler. Işık tanrısı (Sam, Mahasamatman, Siddhartha...) bilginin dağıtılmasından yana bunun için bir tür savaşa giriyor. Birçok bedende rearnkarne olduklarından birçok isme sahip oluyorlar. Bölümler arası zaman kayması da cabası...
Okurken öyle sözlere takılıp kalıyorsunuz ki bir düşünme ihtiyacı yaşıyorsunuz.
Gelgelim kitabın ikinci yarısından itibaren hem karakterlere hem olaya hemde felsefesine alıştıktan sonra su gibi akan bir kitap.

geri ileri