İnsan Ne İle Yaşar

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Sıradan bir roman havası ile aktarılmış ; ülkesindeki yanlışları kırmadan, hır çıkarmadan basit bir dille okuyucusuna sunmuş Tolstoy.

Profil Resmi
9 puan

"İnsan ne ile yaşar?" az ama öz olanı anlatıyor desek belki de yeterli, kitap kısa denebilecek kadar kısa ama belki de "öz" ün kendisi.

Profil Resmi
9 puan

güzel dersler veren güzel bi kitaptı..

10 puan

son zamanlarda okudugun en etkileyici kitap :)

Profil Resmi
7 puan

kaliteli hikayeler.tolstoy usülü,her şeyde biraz,biraz tuhaf,bir şaşırtıcı,biraz sıkıcı vs.vs.

Profil Resmi
10 puan

Eğer benim gibi öğrencileri okumaktan ve kitaplardan kaçan bir Edebiyat Öğretmeniyseniz öğrencilerinize okumayı sevdirecek daha iyi bir kitap bulamazsınız ;)

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

"Kısa ve öz"dü. Okunmayı hakediyor.

10 puan

İlk okuduğum kitaplardan birisi ve halen içimde bir yeri var, olağanüstü bir yapıt.Yüzlerce yıl geçse de farklı insanlarda aynı duyguları uyandıracağı kuşkusuz.

Profil Resmi
9 puan

İnsan Ne ile Yaşar? Düşündüren, yol gösteren bir kitap. Okuyanların sevdiklerine kesinlikle tavsiye etmesi gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Profil Resmi
8 puan

Anlatılan öyküler çok anlamlı...Bir öğüt niteliğinde...

4 puan

Beklentim daha farklıydı yüzeysel buldum .

10 puan

Hayatın ta kendisi. Mükemmeldi.

Profil Resmi
7 puan

Kısa ve özdü ama ben daha çok roman gibi birşey bekliyordum aksine kitap 3 tane kısa hikayeden oluşuyor. Küçükken okusaydım daha fazla etkilenirdim ama üniversitede okuyan benim için etkisi biraz az oldu.

6 puan

''Bu gece ölebileceğini, bunun gerektiğini düşündü ama ölüm düşüncesini hiç de korkunç bulmadı; çünkü hayattan bir zevk almamış, yaşamı bitmek bilmez bir esaret olmuş, o da bundan bıkmıştı.'' devamında
“Günahkârın biriyim ben ama kabahati bende mi? Beni Tanrı böyle yaratmadı mı? Eğer günahkârsam, suç benim mi?”

Tolstoy hayatla ve ölümle müstehzi bir dilde kitabı yazmış. İnsanoğlunun çıkmaz sokağı hep benzer. Egzistansiyalist tutumu da beraber götürerek üç hikaye ile bize göstermiş.
Dini de hikayelerinde göstermekten kendini alıkoymamış. Kitabı genel mânada beğendim. En etkilendiğim hikaye ''İnsan ne ile yaşar'' oldu. Olay örgüsüyle ve diyaloglarıyla en hoşuma gidense ''Uşak ve Bey'' oldu


8 puan

Farklı hayatlar ve bize verilen şansları fark ettiren küçük hikayeler...

Profil Resmi
10 puan

BU KİTAP ÇOOOOOOOOOOOOKKKK GÜZELLL TAVSİYE EDERİM

5 puan

Tolstoy'un dindar tutumu beni oldukça rahatsız etti.O günün insanını etkilemeyi başarsa da bugünün çocuklarına okutulacak daha güzel öyküler bulunabilir.

Profil Resmi
9 puan

Kısacık, ama derinnn bir kitap

5 puan

sevgi ile..

Profil Resmi
4 puan

sanırım çok ncelei okumam gerekn bir kitaptı belki ortaokul yada lise tatsız bir kitap

Profil Resmi
10 puan

bn bu kitabı çok sviom insanda sevgiyi nalattı

Profil Resmi
7 puan

ilköğretimdeyken okumuştum .eğer yaşınız 16yi geçiyorsa okumayın.

10 yıl, 10 ay
9 puan

İnsan ne ile yaşar: sevgi
İnsana ne kadar toprak yeter: bir mezar yeri
İnsanın açgözlülüğünü güzel bir şekilde ortaya koyuyor hikayelerinde.
7'den 70'e herkese hitap ediyor

10 puan

Her yaştan insanın hayatının bir döneminde mutlaka okuması gereken muhteşem bir eser.

9 puan

Kısa ve öz 3 hikaye. İnsanoğlu daha fazlası için çabalarken aslında kendi sonunu hazırlamakta, Hayattayken ne kadar mal, mülk, şan, şöhret sahibi olursa olsun son ana geldiğimizde hepimiz eşitiz. Eşikten geçerken dünyadaki varlığına değil, dünyada neye vardığına bakılır...

Profil Resmi
8 puan

Bunun gibi bir kitap daha yazılır mı bilmem ama tolstoy gerçekten harika yazmış. Birkaç defa okudum ve artık hala bu kitabı okumayan varsa direk başlasın hiç zaman kaybetmesin derim.

5 puan

Kitap altı hikayeden oluşuyor. “İnsan Neyle Yaşar?” isimli hikayede fakir bir ayakkabıcının soğuk bir kış günü kilisenin önünde bulduğu çıplak bir adama yardımı sonrası olan olaylar, “Kıvılcımı Söndürmeyen Ateşi Zapt Edemez” isimli hikayede çok iyi geçinen iki komşu ailenin bir yumurta yüzünden birbirlerine olan düşmanlıkları ve bitmeyen kinin zararları, “Mum” isimli hikayede zalim bir kahyanın köylülere yaptığı kötülüklerin sonucunda başına gelenler, “Kızlar Büyüklerden Akıllıymış” isimli hikayede çocukların kendi aralarında olan basit bir anlaşmazlığı büyüklerin kavgaya vardırması sonrası çıkarılacak dersler, “İnsana Çok Toprak Gerekir mi?” isimli hikayede açgözlülüğün insanın sonunu nasıl getireceği ve “İlyas” isimli hikayede mutluluğun parayla alakası olmadığı anlatılıyor.

“Suç ve Ceza”nın radyo tiyatrosunu saymazsak Rus edebiyatı ile tanışmam bu kitapla oldu ama ne yalan söyleyim beklentilerimin altında kaldı. Hikayelerin bazılarında İncil’den alıntılar, dini ve mucizevi öğeler yer almakta. Genel olarak hikayelerin hepsi için kıssadan hisse tarzında nasihatname diyebiliriz. Daha önce okuduğum “Bostan ve Gülistan”da da aynısı olmuştu. Sırf kıssadan hisse çıkarmak için yazılan hikayeler bana fazla zorlama ve yapay geliyor. İlla ki çıkarılması gereken bir ders varsa bunun olay örgüsünün içine yedirilip sunulmasını tercih ederim. Bundan dolayı kitabı pek sevemedim.

Tolstoy’dan okuduğum ilk kitap oldu. Sonra başka bir kitabıyla şansımı yeniden deneyebilirim ama şu an için bana bu yeterli geldi. Tek kitapla tabii ki belli bir fikir edinemem ama sanırım Tolstoy dindar yönü de olan bir yazar. Çünkü hikayelerinde bunun ağırlığını baya hissettiriyor.

10 puan

okumanızı tavsiye ederim,çok beğeniyorum bu kitabı :)

7 puan

Sanırım klasikler pek benim tarzım değil. Konusu güzel fakat sonlara doğru, (kusura bakma Lev ama) saçmalamış.

7 puan

özellikle tarlasını çevirmeye çalışan çiftçi hikayesi

1 | 2 | 3