İncir Kuşları

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

SİNAN AKYÜZ GERÇEKTEN MUHTEŞEM.. HARİKA BİR KİTAPTI..

Profil Resmi
10 puan

SÜPER....!!!

11 yıl, 11 ay
10 puan

Konusu kurgu olmayan, bizzat savaşta yaşanan gerçekleri okumak çok acı verici. Okurken bu acılara tanık oluyorsunuz ve şok geçiriyorsunuz.

Profil Resmi
10 puan

KİTAPLIĞIMIN BAŞ KÖŞESİNDE YER ALACAK.
VE ÇOCUKLARIMADA OKUTACAĞIM

10 puan

mükemmel bir kitap okurken resmen yaşadım mutlaka okuyun...

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

hüzün verici

Profil Resmi
10 puan

HAYATIMIN KİTAPLARINDAN BİRİ...

10 puan

Şimdiye kadar beni derinden sarsan çok az sayıda roman vardır okuduğum. Dün gece dehşet içinde, gözlerim dolu dolu, insanlığımdan utanarak bitirdim İncir Kuşları’nı.
http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/04/incir-kuslar-sinan-akyuz.html

Profil Resmi
10 puan

Okunması gereken bir roman.Yazarı tebrik etmek gerekir tarihi aşk ile harmanlamış ve harika bir eser ortaya koymuş.Yer yer ağlamamak elde değil.

10 puan

ben bu kitabı okurken gözyaşlarıma engel olamadım...inanılmaz bir kurgusu vardı..keşke hiç savaş olmasa

11 yıl, 11 ay
10 puan

Tek kelimeyle muhteşemdi.Bazı yerlerinde artık bu kadar yapamazlar dediğim oldu,bazı yerlerinde ise kitabı elimden bırakasım geldi,dayanamadım.Ama ne olursa olsun okunması gereken kitaplar arasında diye düşünüyorum.

11 yıl, 11 ay
10 puan

Yazarın anlatım dilini sevdim. Sadece yer yer sanki biran önce anlatıp geçmek istemiş duygusu uyanmadı değil.. Ama konusu olarak iyiydi.
Sırpların Bosna-Hersek'e saldırısı, tecavüzler.... içim acıdı okurken. Leyla kitabı geldi aklıma okurken...

10 puan

Muhteşem bir kitap. Boşnak katliamı, harcanan hayatlar bütün gerçekliğiyle önünüze serilmiş.. Okurken her sayfada hüzünlendim,dertlendim,gözlerim doldu.. Srebrenica'yı unutmamak unutturmamak için müthiş bi kitap..

Profil Resmi
10 puan

Cok guzel ve cok etkileyici bir kitapta mutlaka herkesin okumasi gereken bir kitap hem okudum hem agladim

Profil Resmi
10 puan

Mükemmel bir kitap.

9 puan

en çok etkilendiğim kitap diyebilirim incir kuşları için... başta biraz basit gibi gelsede savaşın başlamasıyla yaşanan insanlık dışı olaylar kitabı elimizden bırakmamızı engelliyor. bir kadının yaşayabileceği en ağır şeyleri yaşamış ve görmüş gerçekten çok etkilendim

10 puan

Tek bir günde okuyup, bitirdiğim muhteşem bir kitap! Beni öylesine sardı, içine öylesine çekti ki elimden bırakamadım. Gece uykum bu kitap sayesinde uçtu gitti. Ama bir gece değil on gece uykumu feda edebilirim. O kadar harikaydı. Aşk'ı o kadar içimde yaşadımdı ki, Tarık'ın Suada'ya söylediklerini okudukça kendi kendime güldüm. Duygulandım, hüzünlendim.. Tarifi imkansız yani şiddetle tavsiye ediyorum kesinlikle okunmalıı! Ve her kim olursa olsun br insanın üstelik genç bir kızın böyle ağır şeyler yaşaması beni derinden sarstı açıkçası :(

Profil Resmi
10 puan

Asla unutamayacağım, hatırladıkça duygulandığım bir kitap olarak aklımda kalacak. Çok başarılı bir kitap herkes okumalı.

Profil Resmi
10 puan

Yaşanmış,gerçeklerden oluşan olayları okurken gözyaşlarınızı tutamayacağınız bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

Bir solukta okuduğum; Mükemmel bir kitaptı. Kesinlikle herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Kitabı okurken bir vahşetle karşı karşıya kalıyorsunuz. Gerçeklerin acımasızlığına inanamıyorsunuz.Yazarımız o kadar içten, o kadar akıcı anlatmış ki... Olayları yaşıyorsunuz sanki.

9 puan


Günler hızla 6 Nisan'a gelirken sayfalarda bir o kadar hızlı geçiyor.Yazarın dili tek kelime ile şahane.Bir tek sayfasında bile sıkılmadan hızla geçebiliyorsunuz.Sonunda bayram'da Bosna'daki insanlarla birlikte sizde o kanlı baklavadan tadıyorsunuz.

Sonrası ise malum herşey tek kelime "Katliam"
Buz gibi ama bir taraftanda yürekleri yakan bir savaşın ortasında buluyorsunuz kendinizi..Hayatları,bedenleri ellerinden alınan kadınlar,en az kadınlar kadar işkence çeken erkekler ve satılan çocuklar.
Suada'nın penceresinden baksanızda diğer insanları da oldukça iyi takip edebiliyorsunuz.Edina'ya yapılanlar,Ayşa,Fadila ve diğer tüm hepsi için ayrı birer işkence hayatı başlıyor.
Savaş Bosna'ya acımasızca çökerken Bosna'lıların dimdik duruşunu okuyorsunuz.
Tüm herşeyden önemlisi de tüm bunların gerçek olması..

Okurken ağlayabilirsiniz,okurken tüm bunları yapanlardan nefret edip yapılan işkencelere dayanamayıp yarıda bırakabilirsiniz.Bu katliam'a gözlerini kapatan canilere küfredebilir ve Demirel'in yaptıklarıyla gurur duyabilirsiniz.Okurken o yaşanılanları sizde içinizde yaşayabilirsiniz.Her ölen bir bedenle sizden de birşeyler eksilebilir.

Profil Resmi
10 puan

Bu kitap beni cok üzdü ama cok güzel bir kitapti.

9 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı.Dili ve akıcılığı çok iyi.Bunlar gerçekten yaşanmış mı?.İnsanın kanını donduruyor.Ülke olarak biz ne yapmışısız yardım için sorusunu sık sık sordum kendi kendime.

6 puan

başları çok sıkıcıydı ama sonra, savaş dönemi ilerledikçe daha sürükleyici olmaya başladı.

Profil Resmi
10 puan

İyi ki okumuşum <3

Profil Resmi
8 puan

Bosna savaşında yaşananları ve Sırpların Boşnaklara yaptıklarını anlatan başka bir kitap daha okumuştum. O da çok etkileyiciydi.İNSAN TÜM BUNLARIN YAŞANMIŞ OLABİLECEĞİNE İNANAMIYOR.

Profil Resmi
9 puan

çok güzel bir kitaptı

Profil Resmi
10 puan

savaşın yaraları başarılı bir dille anlatılmış. okurken yaşanan acı olaylar insanı sarsa da hayatın gerçekleri olduğu için okunmaya değer.

8 puan

Savaşın tüm acımasızlığını bize gösteren harika bir kitap...

11 yıl, 2 ay
Profil Resmi
9 puan

http://hayaletkitaplar.blogspot.com/2013/02/sinan-akyuz-incir-kuslar.html

geri 1 | 2 | 3 | 4