Hobbit

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Filmi kitabından daha iyi bence. Genelde tam tersi olur ama Hobbit için durum bu şekilde. Hatta ktiabın bazı bölümlerde beni sıktığını söyleyebilirim.

8 puan

Değeri sonradan anlaşılmış güzel bir kitap

Profil Resmi
9 puan

harika bakalım yakında filmi çıkcak o nasıl olucak

Profil Resmi
3 puan

Bu kitabın sadece filmi güzel.

10 yıl, 10 ay
9 puan

Efsanesin Tolkien

Profil Resmi
9 puan

Savaş yerleri istediğim gibi olmasada okurken zevk aldım

7 puan

Sürükleyici ama bir "Yüzünlerin Efendisi" değil.

10 yıl, 10 ay
10 puan

Muhteşem bir hayal gücünün ürünü

Profil Resmi
10 puan

Böyle hayal gücü yok su an . Tatlı kitap . .)

7 puan

Belki çok keyif alabilirdim, Yüzüklerin Efendisi serisinden önce okusaydım ;)

9 puan

klasik

Profil Resmi
4 puan

Benim gibi fantastik roman sevmeyen biri için kötü bir kitap.

7 puan

HOBBİT- okuduğum ilk fantastik kitap olmasından dolayı bana hitap etmedi.

Profil Resmi
10 puan

Aralık 14.2012 de vizyona girecek olan filminden önce okunmalı...
tolkienin yüzüklerin efendisi serisinin bir önceki kitabıdır.
tolkienin ortadünya evreniyle sizi başbaşa bırakıyorum...

9 puan

Bir çocuk kitabı nasıl yavaş yavaş bir efsaneye dönüşür? Bu sorunun cevabı Hobbit'te. İlk başlarda Tolkien'in çocuklarını eğlendirmek için yazmaya başladığını iliklerinize kadar hissediyorsunuz okurken. O şarkılar, tekerlemeler, masalsı anlatım...

Ama sonra... Sonra Yüzük çıkıyor ortaya. Bir de Gollum... ve tüm kitabın gidişatı bir anda değişiveriyor. Savaşlar daha sert, kahramanlar daha oturaklı, mekanlar daha kasvetli hale geliyor. Siz ise yavaşça bu evrenin içine doğru gömülmeye başlıyorsunuz.

Artık kaçışınız yok, siz de bir Orta-Dünya sakinisiniz.

5 puan

Filmin ihtisamindan sonra kitap cok yavan ve renksiz geldi bana.. Cocuk kitabi gibiydi ve okuyamadim surundu durdu elimde.Birde seriye bu kitapla basladim ama cok hayal kirikligina da ugradim. Henuz kitabi almamis ama okumak isteyenler varsa ciddi soyluyorum paraniza yazik. Ben cok pisman oldum. Siz gidin filmi izleyin daha iyi.

10 puan

Yüzüklerin Efendisi serisini anlamak için okumak şart. Çünkü orta dünya ve hobittler hakkında çok önemli şeyler barındırıyor içinde. Ayrıca çok da güzel bir öykü kendi başına. Bu arada; bu kitap Tolkien'in LOTR serisi kadar da ağır değil. Yani, en azından bilmediğim kelimeler boyumu aşmıyor.

7 puan

Hani az çok beğendiyseniz size kesinlikle Ejderha Mızrağı serisini tavsiye ederim. Daha yetişkinler için olan bir versiyonu aynı hikayenin.

Profil Resmi
10 puan

Her bölümü ayrı bir macera o kadar sürükleyici ki sınavlarım yaklaşmasına rağmen dayanamadım okudum :)

9 puan

Bilbo Baggins'i keşke Yüzüklerin Efendisi ile değil de bu şekilde tanıtsalardı bize.. Çok beğenerek, heyecan içinde okudum. Herkese, her kesime şiddetle tavsiye ediyorum. Frodo'nun maceralarını da okuyacağım..

9 puan

ikinci defa okuyorum.İlk okuduğum zamandan daha çok zevk verdiğini söyleyebilirim.

9 puan

Hobbit'i bilmeyeniniz yoktur sanırım. En azından filmlerini izlemişsinizdir veya biliyorsunuzdur. Filmlerini de zaten genel olarak beğeniyordum. Kitapsa çok güzeldi. Zaten söz konusu Tolkien olunca pek fazla söze gerek yok sanırım.

Yorumun devamı için bloğumu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/04/hobbit-kitap-yorumu.html

8 puan

Yüzüklerin Efendisi ile kıyaslamamak lazım belki ama insan kıyaslamadan edemiyor. Üçlemeye göre daha masalsı ve yavan bir havası var Hobbit'in ama Bilbo Baggins'i tanımak için kesinlikle okunması lazım tabii ki.

11 yıl, 3 ay
Profil Resmi
10 puan

Geçen sene ilk kez yarıyıl tatilinde okumuştum. Bu sene de film çıkmadan önce tekrar okuyayım dedim. İlk okumam sırasında özellikle ortalarda sıkıldığımı hatırlıyorum ama ikinci okuyuşumda daha heyecanlı ve istekliydim. İlk kez farkettiğim şeyler, unuttuğum sahneler vardı.

D&r'da gördüğüm İngilizce ve illüstrasyonlu baskısı rüyalarıma giriyor. Fiyatı dilime bile varmıyor ama yememden içmemden kesip alıcam o kitabı.

10 puan

Harikaydı. Üstad'a bir kere daha hayran kaldım.

Profil Resmi
9 puan

Harika kitaptı. Orta Dünya denen hiçliğin yeşermeye başladığını, kendine güvenmeyen bir buçukluğun neler başarabileceğini ve paranın neleri değiştirebileceğini kitapta görüyorduk. Kitabı, filmini izlemeden saatler önce bitirmem filmi çokça anlamlı kıldı. :)

9 puan

tam beklediğim gibi oldukça eğlenceli bir kitaptı

Profil Resmi
10 puan

Gerek tasvirleri gerek anlatım tarzıyla. Tolkienin en sağlam yapıtlarından birisi. Elime geçirdiğimde birkez daha okumak için bekleyeceğim bir kitap. ..

Profil Resmi
10 puan

ortadünyadan selamlarla:)

Profil Resmi
7 puan

Yüzüklerin efendisi efsanesinin doğuşu anlatılıyor kitapta okurken zevk aldım ama daha çok çocuklara has bir kitap bence

geri 1 | 2 | 3