Hırsız (Love Me With Lies #3)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

caleb tarafından hikayeye devam ediyoruz... güzel sıkıntılı olan calebe oluyor arada kalıyor ne yapalım hayat işte herkese her istediği vermiyor desem de er yada geç herşey güzel olabilir...umudunuzu kaybetmeyin calebi dinleyin :)

5 puan

Muhteşem olmasa da güzel bir kitap. Bir Erkeğin ne olursa olsun neler yaşanırsa yaşansın aşkından hiç vazgeçmemesini anlatıyor. Akıcı ve çabuk okunabilir bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

10 puan

okuduğum en iyi serilerden biriydi...
yazar bu kitapta da coşmuş!
benden 5 puanı kaptı...
Caleb caanım benim "NE ÇEKTİN BEEE!!" demek istiyorum kendisine...
aşk bu kadar acımasız olur mu??
oluyormuş bu seri ve bu kitap sayesinde okudum,öğrendim...
kaldığı iki çılgın kadın arasında o kadar eziyet çekti ki!!
ben olsam onun yerinde ikisini de birbirine vura vura döverdim!!
ne yapsa ne etse Leah'ın kötülüklerinden ve bencilliğinden,Olivia'nın kararsızlık ve korkularından kurtulamadı...
ve o kadar inatçı takıntılı bir karakterdi ki kendisi bu kadar sıkıntı içinde bile Olivia'ya olan aşkı bitmedi,bitmek bilmedi...
kitabı okurken hep "bırak şu kadını,kurtul şundan" dedim durdum...
"yenisini,daha iyisini bul"diye düşünmekten bir hal oldum...
ben bunları tekrar ederken ise Caleb şu şekilde düşünüyordu:

"Tanrım.Olivia'yı düşününce içimi huzur kaplıyordu.Bana ait olmayabilirdi ama ben ona aittim.Artık bu konuda savaşmak gereksizdi.Yüzüstü düşerek ona doğru yuvarlanıp duruyordum.Eğer Olivia Kaspen'a sahip olamazsam yalnız kalacaktım.O benim hastalığımdı.On yıl sonra bu hastalığımı başka kadınlarla iyileştiremeyeceğimi nihayet anladım."

şimdi bunu düşünen bir adama ne denir...
bende bu satırlardan sonra "elinden geleni ardına koyma" ve
"YÜRÜ BEEE ADAMIM" cümleleri ile okumaya devam ettim...
bu kitabın Caleb tarafından anlatılıyor olması ilk iki kitapta ki sinir krizi olayından okuyucuyu korumuş...
iki hatunun da savaşmasına değecek iyi bir adamdı...
bulursanız bir Caleb kaçırmayın derim ;)
her ne kadar başına gelenleri hak etmediyse de bu kadar tatlı, bu kadar sevilesi olması hatta hatunlar için bir ödül sayılabilecek bir adam olması onun bu sıkıntılı aşk işlerinin içinde debelenmesine sebep oldu diyebiliriz...
bende caleb için üzüldüm ve kitabı okurken kendisine aşık olamamak için elinden geleni ardıma koymadım ;) bir de benimle mi uğraşsın zavallım :)
onun da hataları vardı... yok diyemem ama Olivia ve Leah'ın yanında melek sayılırdı bence...
konudan ya da Caleb ile ilgili düşüncelerimden daha fazla bahsetmesem iyi olur sanırım...
biraz daha uzatırsam olay spoiler vermeye girecek...
işte böyle söylene söylene,bazı yerlerde yüreğim hoplayarak,bazen de üzülerek lakin karakterle yaşayarak okuduğum bir kitap oldu...
genelde her kitabı seven bir okuyucuyum ama bu seri ve bu kitabın yeri bende ayrı olarak kalacak...
bu arada son derece keyifle okuduğum bu seri bittiği için biraz hüzünlüyüm de belirtmeden geçmeyeyim dedim :(
her zaman böyle farklı,acayip,insanı delirten ama yine de elinizden bırakamayacağınız kadar sürükleyici kitaplar ya da seriler bulmak zor..
gerek anlatımı, gerek çevirisi, gerek karakterleri,gerekse de kitap kapakları ile son derece farklı bir seri...
benim ŞİDDETle tavsiyemdir...
hazır böyle değişik bir kitap bulmuşken KAÇIRMAYIN!!!!

10 puan

Okuduğum en iyi seri!

10 puan

Hikaye bitti! Ne desem bilmiyorum o kadar heycanla okudumki 1 gün içinde bitirdim. Hem güldüm, hem ağladım, hem kızdım ve fazlasıyla etkilendim Caleb ve olivia nın aşkı hafizamdan uzun süre silinmeyecek bu bir kesin...

7 puan

"Love Me with Lies" serisinin son kitabı ve Caleb tarafından anlatılan kitabı bitirmiş bulunuyorum. Seride en çok sevdiğim kitap oldu çünkü Caleb sanki daha fazla aşkına sahip çıktı Olivia'dansa.

Bir kadın yazar tarafından bir erkeği yazmak zor olsa gerek ama Tarryn Fisher bunu oldukça başarılı bir şekilde yazmış ve diğer kitaplara göre daha akıcı daha duygular hissedilir boyutta geldi bana.

İlk kitaptan beri hep Caleb'in düşüncelerini duygularını merak etmiştim, Olivia o kadar salakça adımlar attı ki Caleb'in neler hissettiği benim için hep muamma olmuştu ve bunları okumak paha biçilemezdi.

Başta aşk Caleb'i sonra baba Caleb'i sonra ihanete uğramış Caleb'i, daha sonra aşkınden koşan Caleb'i ve son olarak da kaybetmişliği kabullenmiş Caleb'i okuduk. Kitabın gidişatı onu gösteriyordu ama yazar yine ters köşe yapıp kitabın sonunda okuru bildiğin şaşırtarak aşkı kazandırdı!

Aşk romanlarında aşkın kazandığı kitapları severim ve bu seride de onu okumak çok güzeldi.

Kitaba dair bahsetmek istediğim çok nokta var, özellikle Caleb'in aşkı için çırpınışlarına Olivia'nın verdiği karşılıklarda hakkında.. ama kitap içeriğine giren bir yorum yapmak istemiyorum. Zaten kısacık bir kitap bir zahmet seriyi alıp okuyun ;)

Yorumumu bitirmeden önce Caleb'in annesinin Olivia'yı hiç sevmediğini onaylamadığını söylemek istiyorum ama buna rağmen Caleb'e söyledikleri çok hoşuma gitti. Onu sizlerle paylaşmak, alıntılamak için kendimi durduramayacağım :)

~~~*~~~
"O kıza karşı olan bütün antipatimi bir kenara bırakacağım ve yararlı bulabileceğin bir şey söyleyeceğim."
Dinledim. Antipatisini bir kenara koyuyorduysa muhtemelen akıllara durgunluk verecek bir öğüt gelmek üzereydi.
"Üç şey," dedi elime yavaşça vurarak. "Onu sevmende bir sakınca yok. Durma. Ona olan hislerini kapatırsan her şeyini kapatabilirsin. Bu da iyi bir şey olmaz. İkincisi, onu bekleme.Hayatını yaşaman lazım - yakında bebeğin olacak." Büyük finali beklerken hüzünlü bir şekilde bana gülümsedi. "Ve son olarak... Bekle onu."
Yüzümdeki şaşkınlık ifadesini görünce gülümsedi. "Hayat sana yardım etmez,seni paramparça eder. Aşk zalimdir ama iyidir. Bizi hayatta tutar. Ona ihtiyacın varsa o zaman bekle. "
~~~*~~~

Yorumumu bitirirken sizlere dürüst olarak söylemek istiyorum ki oldukça keyif olarak, olay döngüsünde zaman zaman şaşırarak ve aşk dolu sahnelerde gülümseyerek okuduğum bir seri oldu. Seriyi sevdim bence bir tatmalısınız ama kesinlikle kitapları peş peşe okumalısınız. Zaten topu topuna 3 kitap arkadaş, bir çırpıda bitiyor ;)

9 puan

1.kitap #Firsatci
2.kitap #Tehlikelidir
3.kitap #Hirsiz
Gercekten.harika bir seriydi
#Olivya #Leah #Celab bu.uclu inanilmaz bir seriydi. Kotu kadinlari hic.bi zaman sevmemisdim ama heb bir sekilde sempatimi kazanmislardi ama Leah ram bir bas belasi Kizil Cadi !!! Nedret ettim.desem yeridie.
3 kitapda da bir gecmia bir.gunumuz sekli.deki anlatima bayildim.zaten.bu tarz.anlatimlari da seviyorum okunmaya deger bir.seri ve.oldukcada keyifli ve eminim.hepiniz Celab gibi aşik bir erkek.istiyeceksiniz cunki ben.onu istiyorum ...

Kendime Not !
Onun için Savaşacağim ..!

7 puan

Olmadi bence.
Iki kitap okuduk bol entrika,yalanlar,trajik sonlar....
Bu kitap baska olmaliydi son bes sayfaya sıkıştılmamlıydı mutluluk daha fazla okumalıydık.Açıkçası Beklentimi karşılamadı,hayal kırıklıgına uğradım.

Profil Resmi
10 puan

harika bir serinin son kitabıydı.. 3 kitap içinde en sevdiğimdi diyebilirim. okumak isteyen herkese tavsiye ederim.

8 puan

Kitabı bitirdikten sonra duygularım o kadar çok ve o kadar karışıktı ki,kitaba başlamadan önceki yorumlarımda da söylediğim gibi bu kitaba pek şans tanımıyordum.Ama beni gerçekten etkiledi.Etkilememesi mümkün değil zaten.O son bölümde zaten...
Kitabın ilk başlarını çok da sevememiştim açıkçası.Ama şöyle dönüp baktığımda fena bir seri değil.Zaten biz okuyucuları sinirlendirmek için yazılmış bir seri olduğunu anladım.Farklıydı.
Caleb'a bayıldım.Bir adam bu kadar sevebilir mi?Böyle adamlar varsa bizleride görsünler.AMİN! 🙏😂
İlişkileri hep engellere takıldı ama en sonunda başardılar.O kadar sevindim ki anlatamam.Tabii,bazı kötü durumlarda oldu sonunda,onları okuyunca görürsünüz ben söylemeyeyim.
Kitaba başlamadan önce azıcık da olsa seveceğimi söyleseydiniz büyük ihtimalle inanmazdım,inanamazdım.Ama her şeyi alt üst etti ve ben serinin en en en güzel kitabını bu kitap olarak belirliyorum!☺️
Uzun bir aradan sonra günümüz aşk,dram kitaplarına ara vermiş bulunuyorum ve fantastik,paranormal,bilim kurgu,distopya kitaplarından tavsiyelerinizi bekliyorum 😁😄
Kitap genel olarak güzel ama ben seriyi favorilerime alamayacağım maalesef.Yine güzel bir sonu hak ediyordu ve oldu.😘😉
Dip not:Leah senden nefret ediyorum!!!!😠😡

8 puan

Üç kitaplık bir serinin son kitabı. 10 yılı aşkın bir süreci anlatıyor iki kişinin ilişkisinde ve üçüncü bir kişi karışıyor hayatlarına. Geçmiş ve bugünün anlatıldığı, ilişkilerin gelgitleriyle dolu 10 yıllık süre ve üç kitap. İlk iki kitap iki kadının gözünden olaylar duygular anlatılıyor. Bu kitapta o kadınların hayatındaki erkeğin gözünden. Kadınların (ki ikisi de birbirinden tehlikeli ve zehirli) bir adamı nasıl çaresiz bıraktığını okuyoruz. Olayların içinde sürükleniyor. Tuzağa düşürülüyor, istediği olmuyor, oldurulmuyor. İstemediği tarafından hayatının kontrolü elinden alınıyor. Çoğu bölümün yarısında kapattım, dayanamadım yeniden okumaya devam ettim. Bölüm sonlarında "çıldıracağım ya" dedim. Bitti, ben de bittim demeyeceğim ama bu kitapları sindirmek için bir kaç saat yeni bir kitaba başlamayacağım. Bu arada kapaklara takılmayın içinde +18 lik bir durum yok. Daha çok entrikalar ve duygular (bol bol) var. Bu tür sevenlere tavsiye ederim. Ben sevdim. (sanırım). :)

8 puan

Caleb Olivia'yı üç kez kaybetmiştir. İlk sefer sabırsızlığına yenilmiş, ikinci sefer ağır bir yalana yenilmişler üçüncü kez Olivia'nın kocası Noah'ya yenilmiştir. Kocasını araştırmıştır iyi bir adamdır ama kim olursa olsun Olivia için yeterince iyi olamayacağını düşünür. Olivia ona göre bir sanat eseridir. Kişiliğini, sert kişiliğinin ardındaki güzelliği nasıl göreceklerini bilmeleri gerekirdi. Yaralı olan Olivia kendisinin en büyük düşmanıdır ve verdiği kararlarla mutluluğunu sabote ediyordur. Fakat onu kusurlarıyla ister. Olivia her zaman onundu ve her zaman onun kalacaktı. Son on yıldır ikisi de zıt yönlere koşmuş her geri dönüşlerinde çarpışmışlardır. Bazen birbirlerini aradıkları için bazen de kaderden dolayı olmuştur. Defalarca ondan uzaklaşmaya çalışmıştır ama nafiledir. Damarlarında kandan çok o vardır.
Olivia'yı ilk gördüğünde sanki hayatı boyunca başka bir kadını görmemiş gibi hissetmiştir. Buz gibi sinirli kadını kovalamaya karar vermiş, kendisi ile çıkması için yalvarmıştır. Onunla bir kez çıkmak için o basketi beş yüz kere kaçırabilirdi. İlk kez reddedilmesine rağmen onu unutamayıp her yerde onu görmüştür. Jessica ile birlikte olduktan sonra her şey istediği gibi giderken onun kürtaj yaptığını öğrenmiş ve ayrılmışlardır. Sonra Olivia geri gelmiştir. Ait olduğu kişi odur. Bencil, kendini düşünen Caleb onu çok sevdiği için, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için değişmiştir. İnatçı, mücadeleci, öfke dolu Olivia'nın her santimini istemiştir. Onun duvarlarını yıkmak için savaşmıştır. Tek istediği ondan sevdiğini söylemesi olmuştur. Bir buçuk yıl boyunca arzularına, ihtiyaçlarına karşı direnmiştir. Hayatının her günü onunla birlikte olmayı reddetse de yine onu seçerdi. Hayatında hiçbir kadını onu istediği kadar istememiştir. Annesinin söylediği gibi felaketi olacak olsa da razıdır. Evlenme teklifi etmek için yüzük almıştır ve teklif edeceği gece onlar için inşa edeceği ev ile ilgili konuşurken Olivia onları görmüş ve yanlış anlamıştır. Bir buçuk yıl boyunca ona babasına benzemediğini göstermeye çalışmış ama o babasına benzemekle suçlamıştır. Yıllar sonra tekrar bir araya geldikten sonra Olivia gidince peşinden gitmiştir. Onun gittikten sonra düşük yaptığını ve arkadaşlarının söylediği gibi onu bırakmasının daha iyi olacağını düşünüp karşısına çıkmamıştır. Leah suçsuz bulunduktan dört ay sonra boşanma davası açmıştır. Leah ile evlenerek hata yapmıştır, içinde ölüyken birini mutlu edemezdi ve üstelik Leah gerçek Caleb'i tanımıyordur. Olivia'ya tekrar gidecekken Leah'ın onu terk ettiği için uyku ilacı içtiğini üstelik hamile olduğunu öğrenmiştir. Boşanırsa bebeği doğurmayacağından birlikte kalmayı kabul etmiştir. Hamile olduğunu söyleyerek onu kandırmış düşük yaptığını söylemiştir. Roma'da düşük yaptığı, kardeşi intihar ettiği için Leah'ı bırakamamıştır. Leah ile Roma'dan sonra tekrar denemiş ve ayrılmışlardır. Leah hamile olduğunu söyleyince yalnız olduğundan ve Olivia'nın başkası ile görüştüğünü bildiğinden Olivia'nın boşluğunu doldurmak için geri dönmüştür. Beş yıldan sonra Leah ile kötü bir şekilde ayrılmışlardır. Olivia ile ayrılınca onlar için hayal ettiği evi inşa edip döşemiştir. Leah ile evlendikten sonra bile evi tutmuş sürekli temizletmiştir. Birbirlerinden kopamamışlar birbirlerine isimsiz hediyeler göndermişlerdir. Tekrar tekrar birbirlerini hatırlatmışlardır.

Olivia gelip arkadaş olmayı denemelerini önerir birbirlerinden uzak kalamıyorlardır. Üniversitede kürtaj yaptıran eski sevgilisi Jessica ile tekrar birliktedir. Onunla Olivia ve kocasının evine yemeğe bile giderler. Bir yıl boyunca Olivia'dan haber alamaz ve kendisine iyi gelen Jessica ile ilişkisi devam eder. Olivia yeniden ortaya çıkar ve ondan kocasını terk etmesini ister. Vazgeçmeyecektir. Aralarında ki şey bitmemiştir ve asla da bitmeyecektir. Evli olduğu beş yıl boyunca taktığı yüzüğün Olivia'nın yüzüğü olsaydı diye düşünmediği tek bir gün bile olmamıştır. İstediği bebeği Olivia'ya vermek ister. Kız arkadaşı evde ondan evlenme teklifi beklerken eski kız arkadaşına bebek teklifi eder. Hemen sevgilisinden ayrılır. Olivia'ya olan duygularından dolayı yine birini incitse de Olivia olmadan yapamaz onsuz her şey karanlıktır. İçinde ki en iyiyi ve en kötüyü çıkaran Olivia kendisine dönsün diye ikna etmeye çalışır yalvarır.
Olivia kocasını sevse de hiçbir şeyi Caleb'i sevdiği kadar sevmez. Caleb Roma'da onu değil karısını seçtiği için canı çok yanmıştır. Onunla evlenmeliydi ve bebek onun olmalıydı. Kocası ailesinde olan bir hastalığın çocuğuna geçmesini istemediği için çocuk istemez ve onu terk eder. Evliliklerine ara vermişlerdir. Dayanamaz ve Caleb ile birlikte olmaya başlar biraz vakit geçirirler ve Leah tekrar ortaya çıkar. Yalan söylemiştir ve Estella Caleb'in kızıdır. Leah birlikte olmalarını istemez ve Olivia çocuğu onu incitmek için kullanacağını bildiğinden çocuk etkilenmesin diye ayrılmak ister. Fakat Caleb emindir artık kimse onları ayıramayacaktır. Olivia onun hastalığıdır. Tam on yıl sonra bu hastalığı başka kadınlarla iyileştiremeyeceğini nihayet anlamıştır. Fakat Olivia kocasını seçer ve tekrar ayrılırlar. İki yıl ayrı kaldığını sandığı kızının ondan olmadığını öğrenir yeniden yıkılır ve çok geçmeden bir yanlışlık olduğu ortaya çıkar. Kızı ile kavuşmuşken kızını ona getiren annesi ve üvey babası geçirdikleri kazada ölür ve kızı ölümden kurtulur. Bu süreçte Olivia hep yanında olur Leah'ı tokatlayarak tehdit eder ve velayet davasından vazgeçirir.
Olivia tekrar düşük yapmış ve kocası ile ayrılmışlardır. Yıllar sonra nihayet bir araya gelirler. Hiç evlenmemişlerdir Olivia iki kez düşük yaptıktan sonra kanserden dolayı rahmi alınmıştır ve hiç çocukları olmamıştır. Leah ise tekrar evlenmiş oğlu olmuştur. Estella ise dokuz yaşında ikili ile yaşamaya başlamıştır. Caleb daha çok savaşsaydı Olivia daha az savaşsaydı daha erken birlikte olacak olsalar da sonunda her gün mutlu yaşarlar.

Bu kez Caleb'in ağzından yine bir geçmiş bir günümüz olarak anlatılır olaylar. Üç kitap boyunca üçlünün gözünden tekrar tekrar olayları ve onların neler yaptığını okuyarak tüm macerayı öğreniyoruz. Noah ve Olivia'dan da bir bölüm vardı. Olivia en az sevdiğim karakter. İkiliyi birlikte sevmedim. İkili hep birbirlerini çok sevdiğini söyleyip unutamasa da başka ilişkilerden de kopamaz. Boş yere uzatılmıştı. Ne hastalıklı, takıntılı bir üçlüydü. Üçü de birbirinden beterdi. Entrikaya, olaya doyulan bir seriydi.

geri ileri