Guguk Kuşu

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Kullanılan sembolleri incelemden anlayamayacağınız bir kitap.

9 puan

Kitabı gerçekten tarzının en başarılı örneklerindendir. Ayrıca filmi yapılan kitaplar içinde özel bir yeri vardır. Filmi kitabı kadar güzeldir.

10 puan

bu seneki okudugum en iyi kitaplardan biri.

10 puan

Guguk kuşu aslında; farkında olmadan içinde bulunduğumuz "anaerkil" toplumu anlatıyor.Büyük hemşire toplumda ki kadınları simgeliyor,büyük hemşire insanları yönetiyor tek tip bireyler haline getirmek istiyor,onları "törpülüyor".

McMurphy mevcut çemberin sınırlarını zorlayan kararlı bir anarşisttir. Çılgındır, içinden geçeni yapacak denli cesur biridir. Kısaca O. Sürünün dışına çıkmak için elinden geleni yapar. ,okullar tek-tip birey yaratmak için inşa edilen baskı kurumlarıdır. Her gün “Andımız’ı” okur ve “Ne mutlu Türküm diyene!” dersiniz; demek zorundasınızdır. Resmi tarihleri okuyup kısır bilgiler edinirsiniz.,mezun olur, meslek edinirsiniz. Biraz şansınız varsa ve olanla yetinmezseniz yeni bir şeyler yaratabilir, yaratıcı bir süreç izleyebilirsiniz. Ama sonuçta Bir böceğe dönüşmemek için didinirsiniz.."Ölüden" farksızsınızdır.

10 puan

Her insana ayrı hitap eden benliğini tüm kişiliğini bire bir örtüştürdüğün üzerine titrediğin ve hiçbir şeye asla değişmeyeceğin 'kendi' filmin olmalı...işte benimkisi 'guguk kuşu'.hayatta bir tek şeyde saplandım,beni benden alan bir tek şeye bağlandım,insanin kendini bulduğu bir insana rastlamasi..onun gibi olmak, onunla aynı havayı teneffüs etmek..onun gibi konuşmak ..hayatın değişir bir anda karanlık bir odanın içinde yaşadığını sanarsın bunca yıl..onu ararsın her daim, o hep yerindedir ya,sen yoksundur ortalıkta aslinda, oda yoktur bir noktada, hayalenin vardır yanı başinda ve yıllardır aradığın şey 'guguk kuşu'filmdeki Jack Nicholson,olduğunu hatırlarsın...beynin kimliğini örtbas eden..simyaci gibi her dokunduğunda bir iz bırakan..bakişlar altına gizlenmiş ruhlar yığını andıran renk cümbüşü olmuş "kişilik"..vurdumduymaz ve yarı çatlak bir insan..alaycı ve felsefik bir karakter..bir deliyi bile ikna eden unutulmaz sahneler...konuşmayan bir adama can veren dostluklar..basketbolun hiç var olmayan hâli....bir bakmişsiniz dünyanin en akıllı insani birde bakmişsiniz ki dünyada eşi ve benzeri olmayan ahmaklıklar..bir delinin unutulmaz öyküsü...
Guguk Kuşu asla unutulmaz bir seyirlik, bu filmdeki en çok sevdiğim sahne jakc nicholsun nun,"o lanet olası fiskiye taşıni" kaldıramıcağını bildiği halde defalarca kaldırmak için uğraşması; bu duygu paha biçilemez gerçekten.

9 puan

Kült eserlerden biri.

6 puan

Beklediğim etkiyi bulamadım. Filminin üzerine okuyunca olmadı.

geri ileri