Gregor ve Gri Kehanet (Yeraltı Günlükleri Serisi, #1)

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Çocuk fantastiği. Sıkı fantastikler okuduktan sonra basit kaçıyor. Ama yine de devamını aldım, okumak zorundayım. :)

9 puan

Açlık Oyunları'nı bitirdikten sonra yazarın diğer kitaplarını ararken, seti 5 kitapla beraber satın aldım. İlk kitap kapağını açışımdan, son sayfaya kadar yanıltmadı beni, gayet sürükleyici.

Profil Resmi
4 puan

Açlık oyunları kadar olmasa da güzel bir seriye benziyor ama ilk kitabından sonrasını takip edemedim. O sıralar ilk kitabı Türkiye'ye yeni gelmişti.

Profil Resmi
10 puan

Harika macerali bir kitap!

7 puan

İlk 3 kitabı okudum ardından daha olgun bir seriye geçmek istedim. Aslına bakarsanız bir zaman sonra hamam böceklerinin ve farelerin konuşmasına alışıyorsunuz, sizin için ilginç bir şey olmaktan çıkıyor. Yarasalar sanki her zaman binek hayvanmış gibi geliyor. Akıcı dile sahip bir kitap. Kurgu tam bir bütün olarak ilerliyor ve okurken eğleniyorsunuz. Bot ile bebekliği tadıyor Gregor ile çocuk oluyorsunuz. Kitabın kapağını kapattığınızda ise sıkıcı gerçeklere dönüyorsunuz. Biraz küçük yaşa uygun denilebilir ama bu sizin fantastik edebiyata bakış açınıza bağlı. Eğer bunları garipsemeden kendinizi kitabın akışına bırakırsanız Gregor'un maceralarına sürüklenmeye başladınız demektir.

Profil Resmi
6 puan

Severek okudum.

Profil Resmi
5 puan

fena değildi ama güzeldi

10 puan

Açlık Oyunları serisini okuduktan sonra, bu kadın ne yazarsa okurum artık demiştim. Yeni serisini keşfettiğimde de heyecanlandım. Seri, gençlik serisi hatta çocukların da rahatça okuyabileceği bir hikaye… İlk başta “Acaba biraz büyümüş kalır mıyım” diye endişelensem de, oldukça sürükleyici ve yarattığı yepyeni dünyada alıp götüren fantastik türde bir roman…
Bir çırpıda okunabilecek bir kitaptı… 1 gitti 4 kaldı…

Profil Resmi
8 puan

Hızlıca okuyabileceğiniz, oldukça eğlenceli bir kitap. Kitabı kısa sürede bitireceğinizin garantisini verebilirim .)

Profil Resmi
8 puan

Akıcı ve güzel bir kitaptır. Okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
7 puan

mükemmel

Profil Resmi
3 puan

Yorumlara aldanarak ve açlık oyunları serisini referans alarak bu seriyi sipariş ettim sonuç olarak ilk kitabı bile bitiremedim kaldıki bir kitabı kolay kolay yarım bırakmam.. Karakterler inandırıcılıktan çok uzak ve olayların akışı çok rahat tahmin edilebiliyor..Ayrıca bir çok açıdan 'arthur ve minimoylar'ın yeni bir versiyonu adeta !! Bu kitabın tanıtımı çocuk kitapları kategorisinde yapılmalı çünkü gençlik değil bariz çocuk kitabı ve benim açımdan bir çocuk kitabı olarak bile başarısız ..sevenlerine tabiiki saygım var ama bu da benim düşüncem ..

10 yıl, 11 ay
4 puan

Bu da orta başlayıp güzelleşen bir seri ama yorumumu tek kitaptan, genel yapacağım. Hafif sıkıcı başladığına aldanmayın, eğer sabreder ve seriyi bırakmazsanız umduğunuz sonucu alacaksınız:)

10 yıl, 10 ay
10 puan

suzanne collins çok yaratıcı.. :D

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Suzanne Collins yine muhteşem bir seriyle karşımızda.. Soluksuz ve bir çırpıda okuyacaksınız...

Profil Resmi
10 puan

cok gzl bi ktp herkze tvsiye edrm.

8 puan

Kitap akıcı ve güzel. Dev hamam böcekleri, fareler, yarasalar.. bildiğimiz canlıların büyük halleri. Biraz daha farklı yaratıklarla karşılaşmak isterdim.
Bazı konulara gereğinden fazla değinilmesi insana "yinemi ya " dedirtiyor. Örneğin gregorun kardeşinin altına sürekli yapması. Bari diğer serilerde yeraltına inecekleri zaman yanına lif bakımından zengin yiyecekler alsaydılar. mesela muz :) Çocuk kabız olurdu.
Kitap güzel yinede

10 puan

Suzanne Collins muhteşem bir dünya yaratmış. Okurken olayların akışına kapılıyorsunuz kitap elinizden düşmüyor.

Profil Resmi
10 puan

Ben bu kitabı iki gün içerisinde bitirdim.O kadar sürükleyici bir kitap ki elimden bırakmak istemiyordum.Bu kitabı okuyacaklara bir tavsiye vereyim.Kitabın ilk 50 sayfası biraz sıkıcı gelebilir.Ama sonradan kendinizi kitabın içindeymiş gibi hissedecek ve elinizden bir türlü bırakamayacaksınız.

9 puan

güzel bir kitaptı ama bana göre biraz kısa geldi. çabucak bitti. daha uzun sürseydi daha güzel olurdu ama fark etmez daha dört tane kitabı var. güzel tavsiye ederim.

10 puan

Tek kelimeyle muhtesem. Tam fantastik severlere göre 1 günde bitirdim . okumanızı siddetle tavsiye ediyorum

Profil Resmi
6 puan

Alice Harikalar Diyarında'yla başladı, Kafka'nın Dönüşüm'üyle devam etti sanki.Sonu olmayan düşüş ardından Gregor ve büyük böcekler aklıma bunu getirdi belkide.
Suzanne Collins bu sefer hayalgücü konusunda beklentiyi karşılayamadı.

6 puan

Sürükleyici bir kitap ama yetişkin okurlara hitap etmiyor.Çocuk kitabı olarak oldukça etkileyici bir fantastik.Ama serinin devamını okuyacağımı sanmıyorum.

geri ileri