Gösteri Peygamberi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Bildiğimiz Palahniuk. Başka söze gerek yok.

8 puan

fazla iyi !

7 puan

kitabı okurken bazı yerlerde çok güldürdü yazar.

bunun yanında gündelik hayatta çok işe yarayacak pratik bilgiler içeriyor. dart oynamaktan delinen duvarlarımı ev sahibinin gazabından kurtarabileceğim bu kitap sayesinde:)

günümüzün gösteriş toplumuna ağır bir eleştiri getirmiş. gayet başarılı.

8 puan

Çok güzel br kitap. Her yaştan insana bir şeyler katacaktır.

Profil Resmi
9 puan

Çok beğendiğim bir yeraltı edebiyatı eseri, akıcı ve Chuck Palahniuk'ın tarzını çok iyi yansıttığını düşünüyorum

10 puan

Dövüş klübünden sonra, yazarın artık kitabı kendi kitlesine yazmasından kaynaklı olarak ilk kitabındaki çekingenliği ortadan kalkmış olarak okuruz.

Çok daha serttir mizacı. Yaklaşımları ve yorumları popüler olma kaygısı taşımaz.

Beni böyle kabul edin der okuyucuya.

Bu kitabıyla başlamak lazım bence bu yazara. Eğer bu kitabı iza ağır geliyorsa diğerlerine hiç bulaşmamak lazım.

7 puan

Yerlatı edebiyatı okumalarımın ilki, eleştirileri tam da söylemek istediklerim gibi... Anlatıcı ile aynı fikirde olmak güzel :)

8 puan

Harika.

8 puan

http://kitapbocegim.blogspot.com.tr/2015/09/gosteri-peygamberi-chuck-palahniuk.html

8 puan

Palahniuk yine herkese verip veriştirmiş:))Seviyorum bu adamı

9 puan

Chuck Palahniuk yine yanıltmadı. Diğer kitaplarına gerek konu gerekse stil olarak çok benzese de yine muhteşem bir kitap yazmış.
Yeraltı edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan yazar insanlığın körü körüne inanıp, yozlaşmasını; boş, şöhret meraklısı ve tüketim bağımlısı toplumu yine kendi içlerinden çıkan Tender Branson'a eleşdirtiyor.
Tavsiyeye gelince 'Dövüş Kulübü' okuyup beğendinizse, onun kadar efsane olmasa da gayet güzel. Farklı tarz okumak isteyenler için de önerebilirim. Fakat yeraltı edebiyatı okumayı tercih etmeyenler uzak durun derim.

2 puan

Her ne kadar özgün bir konusu olsa da , ben çeviriden kaynaklandığını düşünüyorum , kitap aşırı derecede sıkıcıydı. İnat ettim , sonuna kadar okudum ama okuduğumdan bir zevk almadım.

10 puan

10 yıldızdan fazlasını hak eden bir kitap...

7 puan

Kitap güzeldi ancak yeterince içine çekemedi beni. Mesajlar yerindeydi. Ben ise bazı kopukluklar hissettim. Bu yüzden çok da sevemedim.

8 puan

Chuck Palahniuk'un Dövüş Kulübü'nden sonra yazdığı ikinci kitabı. orijinal adının Survivor olduğunu öğrendiğim kitabın. Ama Türkçe'ye çevirisi kitabın ilerisine geldikçe muhteşem olduğunu görebilirsiniz.(Gösteri Peygamberi ).

Kitap müthiş akıcı ama kesinlikle sindirerek okunması lazım. Vurucu cümleler oldukça fazla. Bol argo kelime zaten nevi şahsına münhasır Palahniuk'un ve de yeraltı edebiyatı türünün.

Kitabın ilk kısmı anlamsız gelebilir ama kendini okutuyor. Creedish mezhebine ait kiliseden ayrılan Branson temizlikçi olarak hayatını sürdürür ta ki noktayı koyması gereken yere kadar. Bu bölümlerde verdiği pratik bilgiler harika ve kesinlikle gündelik hayatta kullanılabilecek türde. Eğlenceli bir başlangıç yapmış ve öyle devam etmiş kitaba. Ta ki bu mezhebin üyesi olan Tender Branson'in hayatı müthiş derecede değişir ve kendini bu oluşumun son ferdi olarak şöhret sahibi olarak görür. Sonrasında neler olduğunu okuyup görün.
.
Chuck Palahniuk yine eserinde tüketici topluma ,popüler kültüre, medyaya , alışılagelmiş ve herhangi bir esprisi olmayan insan hayatına , ünlülere yönelik olarak bolca iğneleme yaptığı bu kitabında bişi eğlendirirken de gerçeklerle yüz yüze bırakarak düşündürüyor. İnsanların ne hoşuna gider ? İnsanlar en çok neyi sever? Aslında medya bize olanı değil de bizim olmasını istediğimiz gibisini göstermekte .. Medyanın bize yansıttığı şekliyle yine görüyoruz olayları. Medyanın şekillendirdiği bir hayat. Tüketici topluma uygun bir yapı. Bunları bize tüm çıplaklığıyla sunan bu kitap kesinlikle okunmalıdır

8 puan

"Bu ömür boyu sahip olduğum altı yüz kırk birinci balık. Tanrının yarattığı başka bir canlıya bakmayı ve sevmeyi öğrenmem için ailem yıllar önce ilk balığımı almıştı. Sahip olduğum altı yüz kırk balıktan sonra öğrendiğim tek şey, insanın sevdiği her şeyin bir gün öleceği oldu. O özel kişiyle karşılaştığın ilk anda, onun bir gün ölüp toprağın altına gireceğine emin olabilirsin."

Fazla iyi!

8 puan

"Tanrı'nın yarattığı başka bir canlıya bakmayı ve sevmeyi öğrenmem için ailem yıllar önce ilk balığımı almıştı. Sahip olduğum altıyüz kırk balıktan sonra öğrendiğim tek şey, insanın sevdiği her şeyin bir gün öleceği oldu."

geri ileri