Gilgameş Tarihte İlk Kral Kahraman

En Son Değerlendirmeler

10 puan

http://okursan.com/edebiyat/gilgames-tarihte-ilk-kral-kahraman-muazzez-ilmiye-cig.html

8 puan

Dize şeklinde olmayıp düz yazı şeklinde anlatılması çok güzel olmuş. Anlatımı kolaylaştırmış. Hikaye ya da masal okuyormuş gibi sizi içine çekiyor bu sayede.
Tavsiye ederim.

10 puan

Gılgameş destanını romansı bir tarzda anlatan güzel bir kitap. Daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyen okuyucular için Harald Braem adlı yazarın Uruk Aslanı Gılgameş adlı eserini de tavsiye edebilirim. Bu kitap da aynı muazzez hoca nın kitabı gibi roman tarzındadır. Muazzez hoca'nın İbrahim peygamber ve Kur'an İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni adlı kitaplarını da okuyan birisi olarak, yazarın kitaplarının eski inanışlara dair çok çarpıcı bilgiler verdiğini düşünüyorum. Diğer kitaplarını da mutlaka okuyacağım. Özellikle Kur'an İncil ve Tevrat'ın Sumer'deki Kökeni adlı kitabının dini inanışları sorgulayıcı bir tarzı var. Ama yazarın kitaplarını okuyup da ateist olunabileceği görüşlerine kesinlikle katılmıyorum. Sonuçta dinlerin her ne kadar dogmalardan oluştuğuna inanılsa da bu tarz kitaplarla birlikte insanlığın gereği olan sorgulama yeteneğinizin geliştiğini göreceksiniz ve bu size yepyeni ufuklar açacaktır. İnançlarınızı sorgulamanın (dogmaları sorgulamanın) sizi ne kadar geliştirdiğini; doğrulara ulaşmanızın önündeki engelleri nasıl birer birer kaldırdığını göreceksiniz. Sadece okuyun yeter...

8 puan

Bunu cok guzel anlatmis yazar. Tufan kitabindaki gibi kendi fikirlerini on plana almadigi icin daha objektif bi bakis acisi sunuyor. Ayrica oyku seklinde olmasi hikayeyi daha iyi anlamayi sagliyor.

geri ileri