Feniçka

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Çok güzel bir kitaptı. Okumak için neden bu güne kadar bekledim ki.. Feniçka'nın ağzından çıkan neredeyse her şeyin altını çizdim. Sadece sanki sonu biraz eksik gibi...

7 puan

Bir psikolog (max) tanıştığı genç kızla ( fenicka) ile birdenbire yakınlık kurmaya baslar. Fenicka'nin zeki bakışları , olgun durusu ve gelişen bir olay neticesinde göstermiş olduğu tutum buna vesile olmuştur. Max üniversite okumuş kızlara karşı önyargılıdir ama tanıdıkça Fenicka'nin gizeminde yitip gidecektir. Max nişanlı , Fenicka'nin bir sevdiği vardir. Bu dostluk bu karmaşa içerisinde devam edecek. Bu süreçte Max kadına dair görüşlerinde Fenicka özelinde büyük değişiklikler geliştirecekti.

8 puan

Feminist diyemeyeceğimiz bir kadının feminist düşünce biçimiyle ele aldığı bir öykü. Feniçka düşüncelerine, zihinsel uğraşlarına, kadınlığına dair alaycı küçümseyici bakışlara görüşlere maruz kalan, kendi gibi olmaya çalışan,bunu yapmaya çalışırken değişin dönüşen fikirleri bile zamanla farklı bir noktaya oturan bir kadın. Kadınlara önyargılı ve eril bakış açısıyla yaklaşan Max Werner. bu iki kişinin arasındaki ilişkinin arkadaşlık boyutuyla ilerlediğini görüyoruz kitap boyunca. Max Werner'in Feniçka'yı tanımasıyla kadınlara yönelik algının değişmesi, ama eril fikirlerini de tamamen aşabildiğini göremediğimiz bir hikaye... Jane Austenvari eski edebi romanların tarzında betimlemeli ve diyaloglar üzerine gelişen bir kitap.

10 puan

Yazarın ilk kitabını okuyuşum ama hayatına baktığımda, o dönemin cesur kadın yazarlarındanmış.
Bu kitabında da kadınların okumasını, kendi dönemini ve ilişkileri kısa ama o kadar dolu dolu anlatmış ki...

geri ileri