Eski Bahçe - Eski Sevgi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Özellikle Hayalet Oğuz adlı öyküyü beğendim.

Profil Resmi
9 puan

Bir insanın içsel karmaşasının edebiyata nüksedişini ve bunun yıllar içinde biraz daha dinginleştiğini görüyoruz. Biz okurken Tezer Özlü'yü büyütüyoruz. Tezer Özlü, okuduklarımızla bizi büyütüyor.

7 puan

Bunalıyorum. Burada akıl hastası olmaktan korkuyorum, dedi. Akıl hastası olmaktan korkmak, akıl hastası olmaktan daha güç bir durum. Çünkü korkular sürekli. Tedirginlikler sürekli. Alacakaranlık barın koyu görüntüler veren aynasından onun tedirginliği yansıyor.

7 puan

tezer özlü, okumaya başlamak için pek uygun düşmeyen. Yazar, okuyucuya değil de tamamen kendine yazmış gibi gelebilir ama tabii bu olumsuz anlamda bir eleştiri değil, kitap bilinçaltına, tezer özlü'nün bilinçaltına muhteşem bir yolculuk. işte tam da bu özelliği yüzünden okuması hayli zor o anlam kargaşasından kurtulunca akıcı,yer yer düşündüren bir kitap..
"işte gene uyumam için hiçbir neden yok. uyanmam için de."
----
uzun caddelerde yasami o kitapta oldugu gibi yogun yasayip yasamadigimi dusundum. aski, duygulari, ozlemleri? yoksa ben yasanan tum olaylarin bir gozlemcisi, dunyanin, duygularin, ozlemlerin, ulkelerin, aliskanliklarin bir seyircisi miyim? belki de govdenin oldurucu acilarini gozlemci olarak tasimak daha kolay olurdu. peki ama sevincler ve istekleri ne yaptim? duygularin derinliginden bir gozlemci olarak kactim mi, onlarin yarattigi akintilarda ben'im tumuyle yer almadi mi ve zaman disi sessizligimde yeterince icten degil miydim?

--
bunaliyorum. burada akil hastasi olmaktan korkuyorum, dedi. akil hastasi olmaktan korkmak, akil hastasi olmaktan daha guc bir durum. cunku korkular surekli. tedirginlikler surekli. alacakaranlik barin koyu goruntuler veren aynasindan onun tedirginligi yansiyor.
----

10 puan

''ki ben hep gencim
hiç ölmeyeceğim işte
ölüme ölmemekle karşı çıkıyorum
ölmemek de bir çeşit ölüm mü''

9 yıl, 6 ay
10 puan

çok güzeldi...

9 puan

http://kitapsevinci.blogspot.com.tr/2015/03/eski-bahce-eski-sevgi-tezer-ozlu.html

8 puan

'bir araya getirdiğim harfler beni anlatmaktan uzak'.
Kesinlikle çok 'farklı' bir değermiş Tezer Özlü. Ne yazık ki çok tez göçmüş bu diyardan.

9 puan

Ben Tezer Özlü'ye aşık okurlardan biriyim. Her kelimesinde, hissettiği acıyı ben de hissediyorum. Hayatla pek barışamamış insanların yazarıdır bence kendisi. Keşke daha fazla kitabı olsaydı. Okumadığım birkaç kitabını daha okuduktan sonra dönüp dönüp tekrar edeceğim sanırım. Çünkü Tezer Özlü'nün yerini dolduracak bir yazar keşfedemedim henüz.

Profil Resmi
9 puan

hikayeler değil cümleler vuruyor insanı

7 puan

Tezer Özlü için yanlış bir başlangıç bence.Yada yanlış zamanda denk geldim.Tekrar okuyacağım.

geri ileri