Eroin Güncesi

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Kaç kitap okudum sayısını bile hatırlamam ama bu kitabın her cümlesi hala hafızamda kazılıdır..Ve onca yazar varken en sevdiğim yazar da eroinden ölen bu kızdır..

10 puan

Kanat Günerle ilgili yazılar okumuştum daha önce, kitabını çok merak ediyordum, nihayet okuma fırsatı buldum ve kesinlikle okuduğum en unutulmaz kitaplardan biri oldu.

Eroine dair birkaç roman daha okumuştum şimdiye kadar, fakat en farklısı, en güzeli, gerçeği bu kitaptı. Kendi ağzından, olduğu gibi, aşama aşama anlattığı ve elbette bizzat yaşadığı için. Ve hemen burnumuzun dibindeki yerleri anlattığından olsa gerek. Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, bahsettiği yerleri bileceksiniz ve başka bir gözle okumaya başlayacaksınız kitabı.

Sevilesi, çok sevilesi bir insanmış belli ki. Yaşadığı sevgisizliklere, arayışlara rağmen hiçbir insana kötülük yapmamak için kendisiyle ettiği mücadeleden belli. Kimi zaman pişmanlıklarından, kimi zaman duyamadığı, hissedemediği pişmanlık veya elemin getirdiği acıdan anlaşılıyor, ne güzel yürekli bir insan olduğu.

"Hep ama hep aynı şeyi yaptım, sevgi aradım, sevgi istedim. Tatminsiz, doyumsuz, isterik bir şekilde, en çok sevgiye ihtiyaç duydum."

"Neyse ki aklım hâlâ başımda, sahneye girmem gereken yeri ayarlayamadım ama çıkmam gereken yeri biliyorum. Kendinize iyi bakın, kötü alışkanlıklardan uzak durun."

Kanat Günerle ilgili söylenecek çok şey vardır, lakin ben kendisi için bir şey yapamasa da, geride kalanlar için, insanlık için çok şey yaptığını düşünüyorum. Her şeyden önce bu kitabı tamamlayarak(kendisinden çoktan vazgeçmiş olmasına rağmen), toplumda pek çok insanın içinde bulunduğu ailevi sorunları göz önüne sererek ve bu uçurumdan nasıl yuvarlandığını göstererek yaptı bunu. Her şeyi olduğu gibi anlatarak, çok güzel alt metinlerle yaptı. Ve Ali Kemal'in isteğini,

"En azından şu lanet toplumun bir hatunun hiç kimsenin orospuluğunu yapmadan, canının istediği her şeyi yapabildiğini görmesi lazım. Göster onlara! Belki yaptıkların doğru değildi ama sen istedin ve tek başına sen yaptın, ödün vermeden, dürüstlüğünü yitirmeden, özgürlüğünden vazgeçmeden ve en önemlisi insanların birbirine oynayıp durdukları ikiyüzlü, basit, çirkin, küçük oyuncukların hiçbirinde oynamadan, paranın kudretine karşı koyarak yaşadın."

İsmin kadar güzel bir yerdesindir umarım bu kez Kanat!

Profil Resmi
10 puan

Bir ölüyü sevdim.

11 yıl, 10 ay
geri ileri