Erkek Doğrama Cemiyeti Manifestosu

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Sel yayınları tarafından basılan kitabın ön yüzünde yazarın biyografisi bulunuyor. Önce öz babasının tacizine uğrayan sonra evden kaçan adamın birinden hamile kalan günümüzde dahi görebileceğiniz adilikte ataerkil bir toplumda büyüyen genç bir kadının radikal feminist olması kaçınılmaz değildir.

Yine de tüm bunlara rağmen Üniversiteye gidip psikoloji okudu ve yüksek lisans yaptı.

Hatta yazar bir dönem cinayet işlemiştir. Andy Warhol adında birini vurmuş nedeni ise 'kıçınıza girsin' adlı bir oyun yazmış ve oyunu verdiği kişi (Andy Warhol) filmini dahi çekeceğini söylemesine rağmen bir süre sonra oyunun tek kopyasını kaybettiğini söylemiştir.

Kitap olağanüstüdür. Belki de okuduğum en yapıcı feminizm kitabıdır da çünkü yol gösteriyor. Kitap sert gelebilir aman canım bu kadarı da karşı cinse haksızlık olur dedirtebilir ama söylediklerinin gerçeklik payı olduğunu inkar etmek aptallık işidir.Misal;

Eril biyolojik bir kazadır; y(eril) geni tamamlanmamış bir x(dişi) genidir yani tamamlanmamış bir kromozomlar serisidir.
eril olmak kifayetsiz olmak, duygusal olarak sınırlı olmak demektir; erillik bir noksanlık hastalığı, eriller de duygusal sakatlardır.
kendi içine kıstırılmış olan eril tamamen benmerkezcidir ve başkalarıyla empati kurmaktan ya da özdeşleşmekten, aşktan, dostluktan,şefkat ve muhabbetten tamamen acizdir. başkalarıyla ahenk içinde olmaktan aciz, tamamen yalnız birimdir.

Kadınlarda penis haseti yoktur erkeklerde kuku haseti vardır.

''Bu toplumda hayat, en iyi halinde bile can sıkıntısından ibaret olduğundan ve toplumun hiçbir tarafı kadınlara uygun olmadığından; uygar-kafalı, sorumlu, heyecan arayan dişilere, hükumeti yıkmak, para sistemini bertaraf etmek, her alanda otomasyonu kurumlaştırmak ve eril cinsi yok etmekten başka çare kalmıyor.''

(Farkına varılırsa sosyalizm ile ortak yönleri de vardır üstelik yazarın sosyalizmle tanışmamış olmasına rağmen)




geri ileri