Erebos

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Son 50 sayfaya kadar gizemini koruyan bir oyun,akıcı anlatımı ve kurgusu ile ilginizi kaybetmeden okunan bir kitap.....

5 puan

Okudum fakat aradığımı bulamadım vasat bi kitap fantastik romanları ve pc oyunların çok sevmeme rağmen kitap çok basit geldi ve olay çok çabuk çözüldü.

10 puan

kurgu sağlam, dil sade, üslup sevimli ve eklileyici... ve işte EREBOS!

Profil Resmi
5 puan

fena değil, olaylar bir bilgisayar oyunu çerçevesinde gelişiyor. Açlık oyunları serisini sevenler bunu da sevecektir.

11 yıl, 10 ay
6 puan

Erebos, gerçek hayatla bağıntlı bir online bilgisayar oyununu konu alıyor.

11 yıl, 10 ay
10 puan

Gerçekten mükemmel bir kitap.Kitabı okuduktan sonra keşke böyle bir oyun olsada oynasam diye geçirdim içimden.Okumaya başladığınızda uykusuz gecelere hazır olun çünkü kitabı elinizden bırakamayacaksınız..

7 puan

Oldukça iyi bir kurguya sahip. Ancak asıl mesele olan EREBOS oyununun çalışma prensibinin de açıklanmasını tercih ederdim. Bu haliyle de oldukça etkili ve sürükleyici. Sanki oyunu oynuyormuş gibi kitaba kapılıyorsunuz.

10 puan

Erebos diğer kitaplardan çok daha farklı bir anlatıma sahip.Sana dünya ile gerçek dünyayı iç içe geçirmiş.Çok başarılı.Kesinlikle okunması gereken ve sürükleyici bir roman.

9 puan

Belki de bilgisayar oyunlarını sevmemden kaynaklı bilmiyorum ama beni içine aldı kitap. 3 günde bitirmiştim.

Profil Resmi
8 puan

EREBOS bir bilgisayar oyunu.
Orada Durmuş seni izliyor,
Seninle konuşuyor,
Ödüller dağıtıyor,
Seni test ediyor,
Tehditler savuruyor,
Onun tek bir amacı var:
Seninle oyun oynamak istiyor.


Kitap bittiğinde de uzun bir süre bilgisayar oyunlarından uzak duracaksınız.
Yazarına canı gönülden tebrikler.
Dehşet bir kurgu,bildiklerimizden farklı bir kitap.

İyi okumalar


http://bestemina.blogspot.com/2012/11/erebos.html

10 puan

İnanilmaz surukleyici mutlaka okumalisiniz...

9 puan

http://kitapsiginagi.blogspot.com/2013/10/erebos.html

Profil Resmi
10 puan

EREBOS bitti. Kitabı çok beğendim. Son zamanlarda okuduğum fantastik kitapların hiçbirine benzemiyordu. İçinde kedi kadın, vampir, barbar, dev örümcekler, su kadınlar, kurt adamlar, kara elfler yani aklınıza gelebilecek tüm fantastik öğelerin olduğu bir kitaptı. Konusu da oldukça iyiydi. Kitap daha çok bilgisayar oyununun içinde geçiyor, ama bu oyun sadece sanal alemde geçmiyor. Oyunda bir üst seviyeye atlaman için sana görevler veriliyor ve bu görevleri gerçek hayatta yapman gerekiyor. Başlangıçtaki görevler zararsız olsa da sonraki görevler birilerine zarar vermek amaçlı. Kitabın sonunu tahmin edemiyorsunuz ve aklınızda tek bir soru ile sayfaları geçiyorsunuz: Bu oyunu kim yazdı ve amaç ne? Bu soruların cevaplarını son 30 sayfada elde ediyorsunuz =)) Bence harika bir kitaptı ve okuyun derim =))))

Profil Resmi
10 puan

Herşeyimle bağladığım iki kitaptan ilki.
Erebos'u aldığımda sınav haftamdaydım, sabah kalkıp okula gider sırama oturup bütün gün onu okurdum. Bitene kadar elime yapışmıştı.
Okurken "hadi canım!" " yok artık!" "daha neler" " vaayyyy..!" demeden ya da çeşitli küfürler etmeden duramadım. Sürekli beni şaşırttı. Resmen dünya ile bağlantımı kesmiştim.
Tamam vaz geçtim yorum yapıcak, onu göklere çıkarıcak kelimeleri bulamıyorum.
Erebos'u okumadıysanız çok büyük kayıplar verdiğinizi, zaman kaybettiğinizi üzülerek söylemek zorundayım.
OKUYUN!
:)

Profil Resmi
10 puan

Kitap baştan sona müthiş bir kurguya sahip ve mükemmel cümleler ile yazılmış bir kitap.Hiç bir sayfası tahmin edildiği gibi olmayan çok şaşırtıcı olan bir kitap bitmesine üzüldüm. Kitabı tek seferde bitirmemek için 2 gün okudum ancak yine bitmesine çok üzüldüm. Herkese şiddetle tavsiye edebileceğim bir eser.

9 puan

açıkçası çok begendim, sil sade olay örgüsü çok güzel oluşurulmuş konu sıradışı ve özgün, beklediğimden çok daha iyiydi, hemde bu tarz oyunları sevmeyen biri olarak bunları yazıyorum...

9 puan

Okurken çok gerildim, iyi bir kitap

8 puan

Okurken Skyrim oynuyormuşum hissine kapıldım neden bilemiyorum. Kılıçlar, kalkanlar, büyüler, ırk seçmece… Hayatımın şu döneminde ben de Sarius gibi 2. derecede bir oyuncuyum galiba. Bir türlü yükselemiyorum. Dilek kristali mi arasam kırdığım kalplerde ne yapsam?

Yorumum anlamsız geldiyse bu kitabı okuyun ;)

Felsefe, oyun, fantastik canavarlar, aşk ne ararsanız var...

10 puan

Bu kitabı okurken uyumak, işe gitmek, yemek yemek yani kısacası beni kitaptan ayıran her eylem bana işkence gibi geldi. Uzun bir süreden sonra beni tamamen kendi bağlayan, tüm günümü kitabı düşünerek geçirmemi sağlayan belki de Açlık Oyunları serisinden sonra ki ilk kitap oldu diyebilirim. Zaman zaman kitaptan aldığım keyfi uzatabilmek için kitabı bırakıp kendime eziyet çektirmesem bir gün içerisinde biterdi. O kadar rahat okunabilen, sizi kendi dünyası içine çeken bir kitap.
Konusuna gelince bilgisayar oyunlarını seven herkes rahatlıkla okuyabilir ve benim kadar keyif alabilir. Zaman zaman kendimi onun bir kitap olduğunu unutup, oynasam mı diye düşünürken buldum. Bu kitabın tadı çok farklı. Ayrıca yazarın bir bayan olmasına çok şaşırdığımı ve takdir ettiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Okuyun ve keyfini çıkarın bence.

10 puan

Bir kitap yazacak olsam mutlaka böyle bir şey olurdu. Mükemmel konu henüz okuyamadım ama okumak için gün sayıyorum

Profil Resmi
10 puan

Woooahh!
#maksimüthişkitap

Profil Resmi
10 puan

Anlatim ve konu çok guzel. Okumanizi tavsiye ederim.

9 puan

Benim yaklaşık 4 yıl önce okuduğum şu an tekrar gündeme gelmiş popüler olmuş kitap herkesin elinde görüyorum bu aralar. Ben keyifle okumuştum hatırladığım kadarıyla sadece sonunu çok basit bulmuştum kitabın gidişatına göre. Çok çabuk okunan hemen biten reading slump dönemleri için tavsiye edebileceğim kitaplardan birisi.

9 puan

tesadüf eseri elime geçen bir kitap. Bugüne kadar adını duymamış olmam ilginç olan çünkü son zamanlarda okuduğum en iyi kitap.
Kurgusu muhteşem. Dili akıcı ve merak uyandırıcı.

Okunmalı.

10 puan

''Harikasin Jamie,'' dedi Nick zorlukla. "İyileşeceksin, inan bana."
Jamie'nin eli havada kaldı. Parmakları kımıldadı. Sonra da kıvrılmaya başladı, orta parmağı dışında. Başını çevirdi ve Nick'e gülümsedi.

9 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2016/08/erebos-kitap-yorumu.html

Kitabın ilk yarısında daha çok mistik bir hava sezilse de, ikinci yarısında olaylar daha somut ve farklı bir boyut alıyordu. Özellikle son 100 sayfasında asla tahmin edemeyeceğim olaylar meydana gelmişti. Kitapta sevmediğim tek yer son bölümü oldu. Olaylar çözüme kavuştuktan sonra çok yersiz eklemeler yapılmıştı bence. Yani en azından böyle dolu dolu ve sağlam kurgulu bir kitap için fazla zorlama bir kısımdı. Bunun dışında kitabı baştan sona ilgiyle okudum. Son derece zekice kurgulanmış bir kitap olduğunu düşünüyor ve herkese gönül rahatlığıyla öneriyorum efenim. Reading slumpa birebir benden söylemesi.

8 puan

Bilgisayar oyunlarını sevenler için yazılmış sürükleyici bir polisiye kitap. Karakterle birlikte sizin de oynayasınız geliyor oyunu. Bunlar nereye bağlanacak derken, yazar sonunu gerçekten iyi bağlamayı başarmış. Elimden bırakamadım, bir solukta okudum. Bilgisayara oyunu sevenlere tavsiye ederim.

8 puan

Bir oyun ne kadar tehlikeli olabilir?
Bizi gerçeklikten yada doğruluktan uzaklaştırabilir mi?
Bir grup öğrenci büyük gizlilik içinde elden ele dolaşan disketlerle çevrelerinden uzaklaşmakta ve garip tavırlar sergilemektedirler. Merakını yenemeyen Nick'te bu kervana katılıp oyuna sarar. Oyunun belli kuralları var. Bir kere oyundan atılan bir daha buna dahil olamaz. O yüzden verilen her görevi başarmalılar. Bu görevler zamanla oyunun dışına taşmasıyla macera başlar...
Kitabı, olay kurgusunu sevdim. Bize çok yabancı ütopik bir konu değil. Maalesef bu şekilde insanları etkilemekte mümkün. Bu gerçeklikten dolayı da daha bir sarıyor kitap. Özellikle oyun bölümleri kitaba fantastik bir dokunuş sağlıyor. İş gerçek hayattaki görevlere gelince paronayak bir duygu ile okuyorsunuz. Çünkü okuduklarımızın hepsinin olabilme kapasitesi var. Bu ise korku duymanıza neden oluyor.
#alıntı
"Her geçen günle birlikte gerçeklik benim için anlamını yitiriyor."
"Aslında yaratıcı olarak kalmak, yarattığımdan mutlu olup onu başkaları ile paylaşmak isterdim. Ancak yok etmenin de kendince derin anlamları var. Çekici yanı tamama erdirmesinde saklı."
"Gelecek sayısız olasılığı içinde taşıyor ve gercekleşmek üzere bekliyor."

geri ileri