Ensest

En Son Değerlendirmeler

1 puan

Bu Fransız abimiz yıllarca hapishanede ve bir o kadar da akıl hastanesinde yatmıştır. Soyadı olan "Sade"den sadizmin türediği bilinmektedir.
Tam bir hedonisttir. En azından ben daha iyisini okumadım.
Garip bir felsefi anlayışı vardır. Asla kural tanımaz ve kitabından da anlaşılacağı üzere dini düşünceler sadece ahmaklar için vardır.
Sapkın kitaplarındaki sapkın fikirler sadece kitaplarında kalmadı. Öyle ki kendi yaşamında da sapkın davranışlara yer verdi. Zaten hapishane ve tımarhane arası mekik dokuması bundan mütevellit.
Fahişelerle birliktelik ve akabinde birlikte oldukları ya da hizmetinde bulunduğu tüm insanlara uyguladığı şiddet kendisinin sonunu getirmiştir.
Ensest kitabında ana karakterin eşini alıp farklı bir ülkeye, kayınvalidesinden kaçması da kendi yaşamından bir kesittir aslında.
Konusu:
Ana karakter bir evlilik yapar ve bu evlilikten bir kızı olur. Kızı dini ve ahlaki değerlerden ve üstelik annesinden uzakta 7 yıl boyunca yetiştirir. Kendisine ruhen bağımlı hale getirdikten sonra sözde ondan seçim yapmasını ister. Kızı da babasını seçer ve aralarında çirkin bir bağ oluşur. Durumdan şüphelenen anne ve kayınvalide durumu değiştirmek adına pederden yardım ister ve olaylar gelişir.

Her ne kadar sapkınca yetiştirilmiş olursa olsun ya da doğaya aykırı düşüncelerle donatılmış olursa olsun insanın ruhu ahlak ve doğaya uyumludur mesajı vererek bitirmiştir yazar eserini. (Ki böyle bir son beklemiyordum.)

geri ileri