Endişe Ağacı

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Aslında sadece çocuklara yönelik değil yetişkinlerin de okuması gereken bir kitap. Özellikle çocuğu olan ebeveynlere tavsiye ederim. Bazı çocuklarımızın endişeleri olabiliyor, aslında hepimizin endişeleri var ancak biz yetişkinler bunlarla bir şekilde baş edebiliyorken çocuklarımızın henüz baş etme becerileri gelişmemiş olabiliyor.
Bu kitap bir nebze olsun yardımcı olabilecek bir kitap. Ancak okul öncesi için olduğunu söyleyemem. 9 yaş ve üzeri çocuklar içindir.
Ana karakter Juliette stres altındayken tırnaklarını yiyen ve sinirlendiğinde kaşıntı yaşayan bir çocuktur. Kardeşi Ophelia'da bu duruma katkı sağlamaktadır. Aslında anneleri bir psikologdur ancak çözüm anneden değil bir endişe ağacından gelmektedir. Ağaçta her birinin baş etmesi gereken bazı sorunlar olan bazı hayvanlar var. Neyse fazla detay verdim. Keyifli bir kitaptır. Kaçırmayın.

10 puan

Alanla ilgili yazılmış en güzel kitaplardan. Çocuklara yönelik olması özellikle çok kıymetli. Ancak yetişkinlere de fikir vermesi açısından önemli. Aldığı ödülleri kesinlikle hak eden bir kitap. Kaygılı ve endişeli çocuklar için kitabın sonundaki kısmın uygulanması faydalı olacaktır.

geri ileri