Cerrah (The Luke Titan Chronicles #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/01/david-beers-cerrah-luke-titan.html

Ve bir polisiye kitapla karşınızdayım. Arkadya Polisiye'den çıkan son kitap Cerrah, gerek kitap kapağı gerekse konusu ile oldukça ilgimi çekip radarıma yakalanan bir kitaptı. Neden bu kadar geç okudum bilmiyorum ama okudum ve incecik bir kitap olduğu içinde hemen bitti.

David Beers, ülkemizde ilk defa bu kitabıyla tanınan yazarlardan ve biliyorsunuz ki Arkadya Polisiye, bu türde bize yeni yazarları tanıştırıyor. "Luke Titan Chronicles" serisinin ilk kitabı ve seri 4 kitaptan oluşuyor ve serinin ilk kitabı Cerrah. Bir yerde hem karakterleri tanıdığımız hem de olayların altındaki nedenlerin önümüze sunulduğu bir kitap diyebilirim tabi bütün nedenler değil, sonuçta serilerde bir şeyler hep gizli kalmalı. ;)

Kitap; kendisine Cerrah lakabı takılmış kurbanlarının kusursuz bir şekilde gözlerini yerinden çıkarıp öldüren bir seri katili ve FBI polisi olan Luke, Tommy ve Christian'ı anlatan bir kitap. Birçok kitabın aksine burada katil gizli değil, ilk sayfalardan katili ve amacını biliyoruz ve nedenlerini de ilerleyen sayfalarda okuyoruz. Kitabın en ilginç kısmı katile yardım eden kişi ve bu kişinin olay döngüsünü nasıl etkilediği asıl kilit nokta ve bunu da bir yerde gizlemiyor kitap her şeyi açıkça ortaya sererken her şeyin aslında çok da güzel ört pas edilebileceğini ortaya çıkarıyor.

Aslında çok da gizemli olmasa da bazı noktalarda gizemli bir kitaptı. Malum serinin heyecanını söndürmemek adına bazı şeyler veya sebepler gizemli kalmalı.

Kitapta benim için en ilginç kısım Christian ve Luke'tu. Onların insan üstü zekası cidden hayranlık uyandırdı kurguya.

Katilin cinayet işleme aşamaları biraz daha detaylandırılabilinirdi bence ve kitaba azıcık daha aksiyon katılabilinirdi diye düşünmedim değil. Bazen cidden oldukça yavaş gittiğini itiraf etmeliyim ama son sayfalarda bir o kadar hızlı aktı ve sonunda ne olacağının merakı ile bir baktım kitap bitmiş.

Söyleyemeyeceğim bazı spoiler içerikli detaylar var onlar ciddi anlamda beni şaşırtan ve hayret ettiren şeylerdi ama onların nedenini de ilerleyen kitaplarda göreceğimizi düşünüyorum.

geri ileri