Camlar Şehri (Ölümcül Oyuncaklar, #3)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

bence çok heycanlıydı..4.cüyü okumaya başlıyorummmm... :)

10 puan

ENfes tek nefes jace <3

10 yıl, 10 ay
10 puan

ben bu kitabı yerim yerim off heryerden bişey çıktı kafam bi ara gitti ama sonu mükemmeldi ve JACE yerler onu sarışınım benimm

Profil Resmi
9 puan

Her zamanki gibi muhteşemdi. Gerçekleri öğrendiğimde ohh dedim :) Kitabı okurken hiççç sıkılmıyorum akıyo gidiyo kitap 600 sayfa nasıl bitti anlamadım.

Profil Resmi
9 puan

Harry Potter ve Star Wars gibi çok sevdiğimiz hikayelere benzer parçalarla dini ögeleri birleştirip orijinal unsurlar (mühürler gibi) da katarak çok başarılı bir seriye imza atmış Cassandra Clare. Sevilesi karakterler, esprili diyaloglar, sürükleyici ve akıcı dili de cabası. Bu arada kesinlikle yanlış anlaşılmasın, benzerlikleri kötü yönde eleştirmiyorum, aksine çok hoşuma gitti bu durum. Bakalım macera nasıl devam edecek. ^^

10 yıl, 11 ay
8 puan

ilk üç içinde en aksiyonlu olanıydı bence ..gözümü bile kırpmadan sonuna gelmişim gibi hissettim:)

10 puan

ah ne kitaptı bu kitap. Bazı sahnelerde baya ağlamıştım. Serideki en beğendiğim kitaptı, mutlaka okuyun.

10 puan

Mükemmel bir fantastik kitap serişinin 3. kitabı. Okuduğum en güzel seri

10 puan

bu kitap hepsinden daha güzeldi. cehennem makineleriyle eşit derecede sevdim diyebilirim. en sonunda hepsi gerçekleri öğrendiler ve birbirlerine itiraf ettiler. yani jace'le clary, magnus'la alec, jocelyn'le luke , simon'la izzy- ya da maia orası kesin değil- sonunda kavuştular hepsi. ama serinin devam kitaplarında yine ayrılacaklardır tahmin ben o yüzden okumayı düşünmüyorum, valentine öldü ama tahminen jonathan ölmedi ve valentine'dan daha acımasız olan tek kişi tahminen odur. o yüzden herkesi ayırmaya başlamadan seriyi okumayı bırakıyorum. tabii ne kadar dayanabilirsem.

10 puan

Tek kelimeyle MÜKEMMEL.

10 puan

Sonunu okuyunca rahat bir nefes alacaksınız emin olun.:D Hem aksiyon hem komedi hem de aşk var.Ne güzel kitapsın sen öyle!

Profil Resmi
10 puan

geçen sene okumuştum. çok beğendim, serinin ve cassandanın tüm kitapları gibi.

8 puan

Bence diğer kitaplara göre daha sürükleyici. Bu tür kitapların ortak özellikleri çok kolay okunmaları bence.

http://herkitapayribirdunyadir.blogspot.com.tr/2015/04/camlar-sehri-cassandra-clare.html

10 puan

Daha zirveye çıkabilir mi bu seri merak ediyorum doğrusu. Çok akıcıydı, çok fazla şey oldu ve bir çok olay da sona bağlandı ama tabi ki kötülüğün tohumu Sebastian ölmedi. En başından beri Jace ve Clary'nin kardeş olmasına inanmadığım gibi buna da inanmıyorum.

SPOILER
Alec herkes içinde Magnus'u öptü ve ''EVET'' diye bağırasım geldi. Savaşın ortasında ''niye cevaplarıma geri dönmedin?'' diyebilecek tek kişi Alec'ti ve öyle de oldu. O sahnede anlamsızca güldüm. Kötü adamlara karşı beslediğim sempati normal değil, yine de Valentine'a üzüldüm. Başına ne geldiyse haketti ama yine de, bilmiyorum, özellikle Jace'i öldürdükten sonra saçlarını falan okşaması beni etkiledi herhalde. Çok kolay yönlendirilebilecek bir insanım galiba. Beni öldürseler de saçlarımı okşuyorlarsa sorun yok demektir. Ve en çok üzüldüğüm yer, Max. Zaten, bir savaşta kurban olmazsa garip olurdu. Bu üzülmeme engel olmadı ne yazık ki. Sen tam bir iblissin Sebastian ya da Jonathan ya da her neysen ama Isabelle'i öldürdüğünü sanman her şeyi değiştirdi. Ve Clary'nin annesi Jocelyn ile Luke'un karşılıklı bir sevgi taşımaları beni mutlu etti. Simon ise bu kitapta en olgun davranan kişiydi, sonuçta daha 16 yaşında, ve her zaman ki gibi kalbimi fethetti. Simon ve Isabelle'i shipliyorum. Son olarak Jace ve Clary'nin kardeş saçmalığı çözüldüğü için gerçekten büyük bir rahatlama duydum ve evet, Clary gerçek abin sandığın kişiyi öptün ama gerçek abini de öptün. Rüya içinde rüya gibi. Clare, lütfen artık sevenleri rahat bırak. SPOILER


Dördüncü kitaba başlayacağım, bakalım Valentine'in miras bıraktığı kötülüğü kim sürdürecek?

Profil Resmi
10 puan

Bir varmış bir yokmuş, Valentine adlı kötü bir adam üzerinde deney yaptığı bebekleri alıp arkasında karıştırmaya başlamış ve ailelerine rastgele vermiş. Kime güveneceksin? Annen, aslında annen olmayabilir. GAME ON, BITCH!

***

Şaka maka şu akraba meseleleri çok sarpa sardı. Bir gün "Durun, siz kardeşsiniz!" havasındayken, öbür gün "Senin baban benim yavrum" havası var ortada. WTF?!

Jace her "Ben kötüyüm" havalarına girdiğinde kitabı yumruklamak istedim. Bebeğim, sarışın ve güçlüsün, hazırcevapsın, tüm kızlar peşinde. NOW STOP ACTING AND KISS THE GIRL!

Simon... Sen neymişsin be yavrum? Annene gel.

Valentine, go to hell, you emotional bitch!

Clary ve Jace... of of!

En sevdiğim Lightwood'lardan birisine kötü bir şey oluyor. Come here and let me hug you, honey.

Why can't I just stop writing in English?!?!

İngilizce yazınca daha havalı duruyor, ondan heralde.

Sonra görüşürüz Dünyalılar!

10 puan

Kitabı bitince "SONUNDA!" diye bağırdım. Hatta kitabı okurken kendimi Temel Reis'deki Safinaz'ın endişeliyken tırnaklarını yeme şekline bile soktuğumu hissettim. Bilenler anlamıştır halimi... Ee sonuç olarak herkes herkesle kardeş olabilecek potansiyel içerisine girmişten sonunda gerçekler açığa kavuşması beni mutlu etti... Eğer bu kitaba henüz başlamayıp rastgele bu sayfaya düştünüz birinci kitabı bularak okumaya başlayın. Pişman olmazsınız.

5 puan

açıkçası severek takip ettiğim bir seri ama uzadıkça olaylar karıştıkça heyecanı kaçıyor gibi geliyor sanki zorlama boyutuna geçmeye başlamış tabii yine okutturuyor kitap kendini sürükleyici merak uyandırıyor ama sanki aynı şeyler gelecekmiş hissi verdi biraz bana. seriyi yarım bırakmayı sevmediğim için yeni kitaba başladım bile bakalım umarım toparlar bir umut.

9 puan

Tebrik ediyorum yazarımızı.Ciddiyim.Bu seri hangi ara bu kadar güzelleşti bilmiyorum.Kitabı elimden bırakamadım.Yazar her yeni kitabında kendini geliştiriyor. Helal Olsun !!!👍👏

Kitap o kadar heyecanlıydı ki, anlatamam.Her sayfasında bir olay,her sayfasında beni şok eden bilgiler vardı.Serinin şimdiye kadar okuduğum kitapları içerisinde favorim oldu diyebilirim.

Ama bir yandan da "Acaba yazar daha ne verebilir bize? Neredeyse bütün bilgileri öğrendik (Tabi bir iki olay hala var,onlara değinmeyeceğim)." diyorum.Bakalım göreceğiz diğer kitapta.

Kitap çok uzundu ama hangi ara bitti,ne siz sorun ne ben söyleyeyim.Farkında değildim ki kitap bitmiş.Yani kesinlikle okutturuyor kendini.

Kitapta bir şeye çok üzüldüm o da... Ağır spoiler olur bu,söylemeyeyim.Sadece birinin ölmesine gerçekten çok üzüldüm diyeyim.Neyse...

Kısmen her şey ortaya çıktı,içim rahatladı çok da güzel oldu 😊

Seriye başlayanlar kesinlikle üçüncü kitaba kadar okusunlar,bırakmasınlar! Diğerleri de bence okuyun ya bu seriyi.Biliyorum bayağı fikrimi değiştirdim ama gerçekten insanı şok eden bir kitap.
Bir de bu seriyi takip eden ve bu kitabı okuyanlar aşağıdaki likten Jace'in Clary'e yazdığı bir mektuba ulaşabilirsiniz.Hani Jace,Clary'le beraber yatmıştı ya ordan ;) Çok da güzel bir mektup 😍😍
https://www.facebook.com/onokumalar/posts/126147957463197

geri ileri