Bozkurtlar

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

harika bir kitap

9 puan

Sürükleyici.

7 puan

Atsız'ın siyasi kişiliği bir yana, kitabı ilk defa okuduğum lise yıllarında, bana siyaset ve ideolojiden ziyade daha özgür, daha yaşanabilir ve daha temiz bir dünyanın hayallerini kurdurmuştur. Yaşanan iyi ve kötü olaylara karşı nasıl bir tavır takınmam gerektiğini öğrendiğimi düşündüğüm kitaptır. Ayrıca çoğu zaman anlamını bilmeden kullandığımız Öztürkçe kelimelerin ayırdına varmamı sağladı. Temelde hayal dünyamın kapılarını aralayan kitaplardan biri olduğunu söyleyebilirim.

10 puan

Harikaydı.

Profil Resmi
10 puan

Sade ve sürükleyici bir dili var. Türklerin yaşam tarzıyla ilgili birçok bilgi edinilebilir.

10 yıl, 10 ay
8 puan

eski dönemlerimizi konu edinen bir roman bazı bölümleri tuhaf olsada kendi tarihimizi eski dönemlerdeki geleneklerimizi toplum kurallarımızı biraz olsun yansıtıldığını düşündüğüm keyifli sürükleyici bir roman

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

türk tarihine ilgisi olan okurların başucu kitaplarından olmalı. yazar türk tarihini her yönüyle benimsenmesi için kaleme almış, kurgusu sağlam, yer yer hüzünlü bir kitap. sayfaları çevirdikçe türk tarihinin haşmetini ve bireysel fedakarlıklarla milli şuuru üstün tutabilme gayretinin ruhunuzda uyandırdığı hüznü hissedebilirsiniz.

10 puan

Gerçekten insanı coşturan bir anlatıma sahip :) Birkaç bilinmeyen kelime olsa da akıcılığından bir şey kaybetmiyor. Bozkurtları , Kür Şad'ı ve kendi ırkını tanımak isteyenler için güzel bir kitap. Kesinlikle öneriyorum.

10 puan

Milli duyguları kabartıp Ey türk gençliği diye dolam dolam olursun.Ne harika bir anlatım.herkes okusun okuttursun kütüphanesinde bulundursun

10 puan

Harika bir roman !!!

Atsız her Türk'ün okuması gereken bir eser yazmış.Eser öyle bir akıcılıkla kaleme alınmış ki her kitapta sayfaları sayardım bu kitapta bir bakmışım 10 sayfa bir bakmışım 30 sayfa geçmişim.
Herkes annesine,babasına,kardeşine,eşine,dostuna okutmalı zaten bir Türk bu kitaba başlarsa okumadan bırakamaz.

Her şeye rağmen kitap hak ettiği itibarı görmemiştir. Bunun sebebi de yazarın Türkçü oluşudur.Bu kitabı Atsız değilde sol görüşlü bir kişi yazsaydı Dünya Klasiklerine bile girerdi.

8 puan

Yazarın dili sade ve akıcı bir üslubu var. Bizlere üniversite eğitimi sırasında okutulan bir romandı. Eğer Türk tarihine merakınız varsa okunması gereken bir roman.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Her Türk evladı okumalı bu kitabı.

10 yıl, 11 ay
10 puan

Kitap gerek kurgusu,gerek de akıcılığı bakımından çok güzel.Bir Türk olarak herkesin, özünü bilmesi için okunması gereken bir kitap.

10 yıl, 10 ay
10 puan

----------------------Spoiler---------------------

Ben bu kitapta idam edilen Kara Budak'a
Namertçe öldürülen Çalık'a
Sevdiği uğruna ölen Burguçan'a
Güldüğü için yağıdan ok yiyen Sançar'a
Tek gözünü kaybeden Gök Börü'ye üzüldüm .

İçing Katun'un kuklası olan Kara Kağan'a
Çin ile gizlice anlaşan Tulu Han'a kızdım.

Kağan'ına sadık kalan Ulu Tarkan'a
40 çerisiyle Çin sarayını basan Kür Şad'a
Ay Hatun'a olan aşkı ile Urungu'ya hayran kaldım.

----------------------Spoiler---------------------

Bu kitabı okudugum için gurur duyuyorum . Atsız Ata sağolsun

Profil Resmi
10 puan

Tek kelimeyle bayıldım, soluksuz okunan müthiş bir eser.

Profil Resmi
10 puan

Atsız'ın birçok kitabını okuyup bunu okumamayı totem yapmıştım. Üniversite 2. sınıfta hoca okuttu ve çok rahatladım.

10 puan

Her Türk'ün okuması gereken, içindeki her karaktere hayran kalınan, milli duyguları şahlandıran muh-te-şem bir eser...

10 puan

gerçekten çok iyiydi

10 puan

Beklediğimin üstünde olan, heyecanla ve keyifle kısa sürede okuduğum mükemmel bir kitap. Kitabın hikayesi sürüklüyor. Kitabın hikayesi aynı kişilerde saplanıp kalmıyor. Tıpkı Game Of Thrones'ta olduğu gibi herkes ölümlü. Bir kaç karakter dışında hayat devam ediyor ve herkes kendi sonunu yaşıyor. Ancak sürükleyicilik sadece hikayeden değil anlatımdan da kaynaklanıyor. Atsız'ın destansı anlatımı çok güzel.
Tüm bunların yanı sıra Türk töresini, örfünü, adetini, toplum yapısını anlatıyor. Keyifle okuduğum, ara ara da tekrar okuyacağım bir kitap. Mutlaka okuyun, okutun.

8 puan

Milli duygular açısından bakıldığında gerçekten etkili bir kitap. Her sayfasında tüylerim diken diken olarak okudum hatta Bozkurtların Ölümü kitabının sonu müthiş etkileyiciydi.
Kür Şad ve 40 erinin milli kimlik uğruna, vatan sevgisi uğruna kalkıştıkları akıl almaz mücadeleyi anlatıyor. Türk türesi, kültürümüz ve vatan millet sevgisi kitaba çok güzel işlenmiş.
Bozkurtlar için çok güzel bir tarih kitabı diyebilir miyiz ? Bence tarih kitabı değil destanımsı bir romandı. Tarih kitaplarında aradığımız objektifliği ya da gerçekçiliği vermiyor çünkü. Ama yine de o bizim kültürümüz, her sayfasında damarlarınızdaki asil kanı kaynatan bir destan.

10 puan

Her Türk'ün baş ucunda bulunması gereken bir kitap. Anlatılmaz, bir çırpıda okunur!

9 puan

Atsız Ata'nın muhteşem eseri..
Yüce, ulu bir soydan geldiğimizi anlatan her Türkün okuması gereken bir kitap..

10 puan

Yüzümde bozkır sıcağı kulağımda kopuz ve nal sesleri işiterek okudum kitabı. Bu derece hissettirdi bana yazar o yılları o coğrafyayı. Vatan Millet aşkı için Çin sarayını basan cengaverleri öyle güzel anlatmış ki, devrin zamanını öyle güzel tasvir etmiş ki hayran olmamak elde değil. Okuyun efendim okutun. Çok ihtiyacımız var.

Profil Resmi
10 puan

Türk olduğunu söyleyen herkesin okuması gereken bir kitap olduğuna inanıyorum. İlk başta kitabın içine girmekte zorlansanız bile sonrasında kendinizi Orta Asya bozkırlarında buluyorsunuz... Tek kelimeyle içerik ve anlatım yönüyle bir şaheser bir başyapıt olduğuna inanıyorum.

9 puan

Hiç zorlanmadan sıkılmadan kısa bir sürede okunabilecek akıcı, sürekleyici ve etkileyici bir roman.
Hislerimin bir kez daha beni haklı çıkarmıştı. Hem çok değerli bir kitabı seçmiştim. Hem de bugün yaşadığımız hayatın kirlenmeşliğinden bunaldığım anlarda keşke diyerek hep yaşamayı istemiş olduğum bir zamana ve bu zamanda yaşanan, heyecan dolu çılgınlıklara, tertemiz aşklara, erdem ve yücelik timsali kişiliklerin hissiyatlarına tanıklık etmiştim.

10 puan

Okuduğum kusursuz kitaplardan bir tanesiydi canım sıkıldığında elimi atıp okuyabileceğim nadir romanlardan. Atsızın üslubu her zaman çok hoşuma gitmiştir.

7 puan

Romanın konusu Kür Şadın isyanı olarak başlayan sonrasında Kür Şad'ın oğlu Urungu'nun Ay Hanıma olan aşkıdır. Yer yer Türklerin kendi içlerindeki savaşları anlatırken Çinliler ile yapılan savaşları destanlaştırır.
Olayın akışı Türk töresi diye yutturulmaya çalışılan sert erkek mizacına göredir. Doğrusu yukarıdaki bey ne derse onu yaparım karşıma babam çıksa savaşırım şeklindeki tavırlar bu kitabın amacıymış gibi geldi. Sanki birileri reisine itaat et yoksa Türk töresine karşı gelmiş olursun bu yiğitliğe yaraşmaz havasında. Bana öyle geldi. İnanmıyorsan bir de sen oku. Daha ne diyeyim?

10 puan

Tarih kokan sayfalarda , Türk'ün Türklüğünü bulabileceği nadir Atsız şaheserlerindendir .

10 puan

Türkçü kesimin reaksiyoner tavrının dışa vurumu olan, son yüzyıl içerisinde en "dik" duruşa sahip olan bir dava adamının kitabıdır.

Nihâl Atsız Beğ'in, Bozkurtlar eseri sadece Türk milliyetçileri için önem arz etmemektedir. Bozkurtlar, Türk milleti için büyük bir öneme sahiptir. Bunun sebebini şöyle açıklayabiliriz; Goethe, Alman edebiyâtı içerisinde Almanların arkaik köklerine inen nadir yazarlardan bir tanesidir. Nihâl Atsız Beğ'i Goethe ile bu konuda karşılaştırmak gerekir. Bunun sebebi ise; Nihâl Atsız Beğ'in de Türk milletinin arkaik köklerine inmiş olması ve bu köklerden yeni yetişen nesilleri ve bu nesillerle beraber de geleceği aydınlatıyor olmasıdır.

Nihâl Atsız Beğ, Türk milliyetçiliği konusunda dik duruşunun yanında romantizmin rüzgârı ile birlikte Bozkurtlar romanı içerisinde bir çok konuyu işlemiştir. Bugün, Türk milliyetçilerinin büyük bir kısmına(=ki daha çok 14-19 yaş aralığı) baktığımız zaman roman içerisinde geçen Kür Şad karakterini baz alarak her şeyi yapabileceğine inanmaktadır. Atsız Beğ'in de arkaik köklerimize inerek bizleri, yani Türk milliyetçilerini ve Türk milletinin genç evlâtlarını inandırmak istediği husus budur. Tüm bunların yanında, Atsız Beğ, biz gençlerin benimsemiş, inanmış ve hayatının her sahasında uygulamaya çalıştığı Türkçülüğü Bozkurtlar romanı ile şahlandırmıştır.

Bu şahlanmanın ardından, Atsız Beğ, biz Türk milliyetçilerine büyük bir yük de yüklemiştir.

1000 yıl sonrasına seslenen Atsız Beğ'i, gün geçtikçe daha iyi anlayacak ve yeni yetme "Türkçüler" gibi Bozkurtlar'ı okuyarak sadece "Almıla"ya aşık olmayan, geçmişten beslenen, geleceği düşünen ilmî ve fikrî sahalarda düşündüklerimizi Atsız gibi dik durarak beyan edecek bir nesil yetiştireceğiz.

Vaktiyle bir Atsız varmış, var olsun!

9 yıl, 2 ay
10 puan

Bir solukta okumak denir ya tam olarak karşılığıdır bi gece 300 sayfa okumuştum o kadar akıcı ve güzel bir anlatıma sahip ki aynı zamanda tarih sevgisini artıran gururlandıran tüylerinizi diken diken edecek bu kitabı okurken sizde bir Göktürk beyi olup çine akınlar düzenliyorsunuz :)

geri 1 | 2