Bir Noel Şarkısı

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Dickens'in çocuk kitabı ama bence özellikle büyüklerinde okuması gereken bir kitap.Paylaşma, İyilik üzerine harika bir kitap.

8 puan

noel de evinde oturan, somurtkan, memnuniyetsiz scrooge.
bir gece ölmüş ortağının evini ziyaretiyle kendine gelmeyi öğrendi.
kendinize gelmeniz için okumanız lazım.
ben kitabı okurken şunu düşündüm sürekli '' insanlar hep yüzümüze gülüyor, sorsak herkes iyi ya biz yanlarında olmayınca hakkımızda ne düşünüyorlar? ya da biz aslında nasılız?''

scrooge zalim, açgözlü, acımasız ama hepimizden şanslı çünkü onu kendine getiren ölmüş bir dostu var.

7 puan

Zamanlama olarak yılbaşına yakın denk geldi:) çok tatlı bir kitaptı okudukça etkisini gösteren hayatın içinden manzaraları sunan okunması gereken bir kitaptı.

8 puan

Hayattan beklentisi olmayan,soğuk,asabi,işkolik ve acımasız Scrooge'nin noel günü (fantastik olaylar)yaşadıkları ve gerçekleri görmesi. Dönemin katılığını ve hayat koşullarını yazar çok güzel betimlemiş.

Ders alınacak noktalar vardı.Bir insanın kendini başkalarının gözünden görmesi kadar gerçekçi birşey yoktur sanırım.

10 puan

Bugünün anlam ve öneminin üzerine yılın son kitabı olması gerektiğine karar verdim, o yüzden bir çırpıda bitirdim ama bunun nedeninin bir an önce elimden bırakmak istememden dolayı kaynaklandığını düşünmeyin aksine... muazzam ötesiydi. Tarif edecek kelimeleri bulamıyorum.
Charles'ın okuduğum ilk kitabıydı. Bence yazar; adıyla bile okuyup okumama kararsızlığını kaldırtacak türden biri. Daha başlar başlamaz Dickers'ın sizi olayın içine çektiğini anlıyorsunuz. Bunu okuyucuya tamamen hissettiriyor ve son sayfalara gelene kadar asla etkisini kaybetmiyor. Sizinle sohbet ediyor, hikayeyi yalnızca anlatmıyor, siz bunların hepsini yaşıyorsunuz!!!
Kesinlikle sevdiğim insanlara önermek istediğim kitaplar arasına yer aldı. Mükemmeldi. MÜKEMMEL.

"Fakat bugün-yarın özgür kalsan ya da dün özgür kalmış olsan, senin —itimadında bile her şeyi Kazanca göre tartan senin— yeteneksiz bir kızı seçeceğine ben bile inanabilir miyim? Ya da o kızı seçerken bir anlığına biricik yol gösterici ilkene uymayacak kadar yanıldıysan, ardından muhakkak pişmanlık ve üzüntü duyacağını bilmez miyim?"

geri ileri