Bataklıkta Gece Yarısı

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Reenkarnasyon uzerine yazilmis bir kitap insanin kendi gecmisini hatirlayabilmesi bence cok guzel bisey ve sonra donup bu gecmis hayatla yuzlesmek guzel bir kitap harika bir malikanede kendi gecmis hayatini buluyor ve asik oldugu kizla bu gecmis hayatini daha da cok uste cikarilmasini sagliyor satin aldigi malikaneden garip sesler duymaya basladigi anda adam malikane hakkinda soylenenlere lanetli olusunu arastiriyor ve kendi gecmisiyle yuzlesiyor.

10 puan

Orjinal adı Midnight Bayou olan Bataklıkta Gece Yarısı Goodrads puanı 5/3,92 Benim puanım 5/5 daha fazla puan olsaydı onuda verirdim.Müthiş bir kurgu müthiş bir duygu sağanağı vardı bu romanda..Reankarnasyon ile ilgili harika bir romandı..Daha önceden Anya Seton'un Yeşil Karanlık isimli romanını okumuştum Reankarnasyon ile ilgili ve çok da beğenmiştim..
Bataklıkta Gece Yarısı'da en az onun kadar güzel hatta daha alıcıydı diyebilirim..
Romanın erkek karakterine vuruldum diyebilirim kafasına koyduğunu yapan çok kararlı bir erkek..Evlilik Arifesinden evliliğine haftalar kala vazgçmiş ve mesleğinide bırakarak kendine bambaşka bir yol çizmiş bir genç adam..
Kadın Kahramanımız ise erkeklere dizginlerini kesinlikle vermeyen hayatının yönetimin çok genç yaşlarda eline almış çok güçlü bir karakter..Angeline Simon,en sevdiği kiş tarafından küçük yaşta iken kalbi kırılması da böyle olmasına neden olmuş..Erkekleri seviyor ama kendi kuralları ile..
Declan hayatını kökten değiştirmeye karar verdiğinde New Orleans'ta könhe ve çok eski Manet Malikanesini satın alır..O malikaneyi kendi elleri ile restorasyon işine girişir..Angelina ilede komşu olur..
Fakat malikeneyi daha önceden satın alanlar malikanedeki meydana gelen garip olaylar yüzünden yerleşmeden ellerinden çıkarmışlardır..Tadilat işlerine başladıktan sonra garip olaylar meydana gelmeye başlamıştır..Araştırmalarında bu malikanenin sahiplerinin garip şekilde öldüğünü ve kardeşlerden birisinin karısının garip şekilde kaybolduğunu öğrenir..Komşusu Angelina ile de arasında çok kuvvetli bir çekim oluşmuştur..Aralarındaki oluşan duygusal bağ gün geçtikçe kuvvetlenir..Declan bu ilişkiyi daha da ileri taşımak istesede Angelina'nın buna pek niyeti de yoktur..
Malikanede devam restarasyon sırasında ikisi de birlikte iken malikenin eski günlerine ait sahneleri görmeye başlamışlardır...Bu da araştırmayı daha da derinleştirmelerine sebep olur..

Çok güzel müthiş bir hikayedi..Çeviri edit kusursuz idi diyebilirim..Romanı elimden bırakamadım...Tavsiye ederim...

1 puan

ruh yankılanması piyasada daha iyileri var. piyasa diyorum çünkü bu kitaplar sadece okunuyor kitabı bitirdikten sonra kimsenin aklında birşey kalmıyor. roberts'in hitapları aynı zemin güçlü erkek narin kadın köklü aile yapılamayan fiziksel mekan betimlemesi, aşka kapalı bir yürek 300 ve ya 500 sayfalık romanda ana karakterleri çoğunlukla kadın ve erkek )şükür ki henüz ensest yada hem cins ilişkilerine girmiyor (mümkünse girme nora eline yüzüne bulaştırırsın) 150 yada 180 sayfada tutku dolu bir fiziksel temas anlatıyor sonrasında kendince yarattığı düğümü çözüyor uğraş nora uğraş bir koroda her türlü sese ihtiyaç vardır.

10 yıl, 10 ay
10 puan

http://kalemimden-yazilar.blogspot.com/2013/05/bataklikta-gece-yarisi.html

geri ileri