Bana Bir Aşk Borçlusun (Lone Star Sisters #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Eğlenceli bir kitaptı. Cruz'a aşık oldum yav :P

11 yıl, 10 ay
10 puan


Bu kitabı ilk elime aldığımda çok beklenti içine girmeden okumayı planladım.Ama bu kitabın kapağını açıp da okumaya başladıktan sonra ise muhteşem bir kitap ile karşı karşıya olduğumu gördüm..

Romanın Goodreads Puanı 5/3,94 bence 5/5 olmalıydı..Pegasus Yayınlarına olan kızgınlığım bir nebze olsun dindi bu muhteşem roman ile..
Lone Star Serisinin ilk kitabı bu...Işıldayan serisinden de daha çok sevdim...

Lone Star Sisters
1. Under Her Skin (2009)(Bana Bir Aşk Borçlusun) 5/3,94
2. Lip Service (2009) 5/3,84
3. Straight From the Hip (2009) 5/3,98
4. Hot On Her Heels (2009) 5/4,05
5. Wild Hearts (2009) 5/3,53

Seride üç kız kardeş var Lexi Titan en büyükleri dğier kızkardeşlerinden annesi ayrı.Ondan küçük iki kızkardeşi de var..Annesi babası Jed'i terkettikten sonra evlenir ve iki kız kardeşi daha olur.. Skye ve İzzy Titan..İlişkileri her zaman çok sıcak olsa da bazaen Lexi dışlandğını da hisseder.....Romanın ortalarında da babalarının başka kardeşleri ağabeyleri olduğunu öğrenirler...

Aşk Romanları severler bu kitaba bayılacaklar bundan eminim...Bir de Seden Gürel'in muhteşem çevirisi de olunca..Okuma zevkim ikiye katlandı..Aile,aşk,çocuk sevgisi ,hırs,tutku üzerine yazılmış Masalımsı bir tadı olan bir romandı..
Romanın ilk sayfalarından itibaren olaylar tüm hızı ile başladı..Özellikle Harlequin Roman severler bu kitaba bayılacaklar bence..

Romandaki Jed Titan gibi bir babası olmasını veya öyle bir erkeğe aşık olmak her kadın için tam bir kabus sanırım..

Lexi Titan en üstteki Titan olmak uğruna küçük bir kız çocuğunun babasına kendisini daha fazla sevdirmesi de vardı..Ona kendini kabul ettirmesi de..Lexi üniversite yıllarında atıldığı hayatının en büyük macerasını Cruz Rodrigez ile yaşamıştı..Her şey birden oluvermişti..Ona çok doğru da gelmişti...Ama ertesi gecenin sabahında horlanmayı küçük düşürülmeyi beklemyordu tabii ki.Bu ilk deneyim onun ruhunda derin izler bırakacaktı..Cruz'dan sonra asla kendini öyle kaptırmadı..Ama kimse ile de öylesini yaşayamadı..
Babası ile çalışmamak için kurduğu Spa şirketinin ilk yıllarında aldığı kredi ile ilgili sorun çıkmasını hiç de beklemiyordu..Çok aci İki Milyon Dolara ihtiyacı vardı..Bunu üç hafta gibi bir zaman diliminde bulması gerekiyordu..
Buldu da...Cruz Rodrigez'den on yıl öncesinin deyim yerinde ise hergelesi çok zengin bir adam olmuştu..Şimde daha da büyük zirveye oynuyordu hedefine ulaşmak için is Lexi'ye ihtiyacı vardı..Bunun için İki Milyon'u ona ödemeyi teklif etti karşılığında altı ay nişanlı kalacaklar,aynı evi,aynı yatağı paylaşaaklardı...Bu korkunç bir teklifti.aynı derecede çok cezbedici...Çünkü Cruz'un sevgilisi olmak demek ateşle kavrulmak demekti....Bundan hem korkuyor hemde çok istiyordu....Cruz Rodrigez ise gençlği büyük bir acılar içinde geçmiş deyim yerinde ise 18 yaşına kadar var olma mücadelesi vermiş bir adamdı..Onun en zayıf yanı annesi idi..En sevdiği de ..Sevme ona göre insanı acizletiyordu..Bunun için aşıkolmak planlarında yoktu...O planı tasarlar ve uygulardı...

Tavsiye ederim okuyunnnn....

11 yıl, 10 ay
6 puan

Kitabın dili oldukça akıcı olsada aslında konu zayıftı, yazarın bu kadar uzun anlatma yeteneğini tebrik etmek lazım,

10 puan

Çok güzel bd tadında bir kitaptı. Şimdilik kardeşleri birbirine biraz uzak bulsam da ilerleyen kitaplarda bu aile bağının da güçleneceğini düşünüyorum. Ve Son kitapta Daina'yı çok merak ediyorum.

6 puan

Dürüst olmak gerekirse kitabın dili akıcıydı ancak kitabın ortalarında sık tekrarlanan düşünceler beni soğuttu. sonları hoşuma gitmişti ancak hiç beklenmedik yerde ve kitapta merak edilenenler cevaplanmadan bitirilmiş.

Profil Resmi
8 puan

Tam harlequin romanları gibiydi gerçekten de konusu, karakterleri... Çok çok güzeldi bence. Herkese tavsiye ediyorum. :)

8 puan

Aşk Romanları Klasmanında üst sıralarda yer alacak bir seri bence Lone Star Sisters Serisi,her şeyden önce kitap çok akıcı eğlenceli aşk ve kahkaha dolu duygular veriyor,bu kitabın çevirisi çok güzeldi,fakat diğer kitaplarda çevirmenler ilk kitaptaki bazı olayları yada olguları değişik çevirmişlerdi,ilk kitapta Diana olan kadın son kitapta artık Dana olmuştu :D Ama yazarı neyle suçlayabilirim?Bence ilk kitapta duygusuz,adi bir adam olan Garth'a son kitapta bizi aşık etmesi yazarın ne kadar başarılı olduğunun kanıtıdır,ah bir de çevirebilselermiş....

6 puan

Evet, yeni bir seriye daha başlamış bulunuyorum. Lone Star Sisters serisi 4 kitap+1 novelladan oluşuyor. Aslında 4 kitap da çıktığı için hepsini bir arada okumak istedim en başta ama kitap sağ olsun bazı sebeplerden ötürü diğer kitapları sonraya atmama sebep oldu.

Kitabın iyi yönlerinden başlamak daha iyi olacak sanırım. Öncelikle kardeşler arasındaki bağı sevdim. Her ne kadar Jed yani babaları bu bağı kırmak için çabalasa da pek başarılı olduğu söylenemez. Geçmişe oranla kardeşler arasında bir uzaklaşma görülse de aralarında soğukluk adına bir şey yoktu.

Yazarın kalemi çok içten ve sıcak. Okumaya başladığınız an sizi daha fazla okumanız için çekiyor. Karakterler arası sohbetler kimi zaman sizi eğlendirirken kimi zaman sizi çileden çıkarabiliyor. Yazar bunu gerçekten güzel ayarlıyor.

Fakat, yukarıda da dediğim gibi serinin sonraki kitaplarını başka zamanlarda okuyacağım. Nedenlerine gelirsem:

+Yazar değişik konular bulmasına rağmen kendi klişelerinden bir türlü kurtulamıyor. Bunlar neler derseniz.

Çocuk sevdası: Baş karakterlerden birinin ille bir çocuğu olmak zorunda. Ben bunu okuduğum 3 romanında da gördüm. Ve o çocukların da ya fiziksel bir rahatsızlığı ya da ailevi sorunları olacak. Tamam abla çocuk seviyorsun bunu anladım ama her kitapta gözüme sokma şu sevdanı. Sanırım bir kitabında bir çocuk önemli bir rol oynamazsa cidden şok yaşayacağım.

Baş kızımız kitabın ortalarını biraz geçtikten sonra esas erkekten hamile kalır. Ve bu da erkek için olumlu bir şey değil en başında, çünkü kızımızla geçici bir ilişkisi var.

+ Onun haricinde 2 karakter cidden sinirimi bozdu

Daina (sonraki kitaplarda ismi Dana): Titan kız kardeşlerin en iyi arkadaşı. Kendisi bir kanun adamı. Kanunlara uymayanları hemen cezalandırır buna Titanlar da dahil. Ayrıca kendisine göre fazla pasif erkeklerle çıkıp onları terk eder. Bu karakter kitabın daha en başında beni sinir etti. Her şeyi ben bilirim tavırları vardı. Her söylenene faza sert tepkiler veriyordu kitap boyu. Kız kardeşlerle yalnız olduklarında Titanların davranışlarını sürekli eleştirdi durdu. Sanki kendisi Bayan Doğru. Bir de yazar gitmiş bu gıcığa kitap yazmış. Zaten çıkacağı kişinin de uyuzlukta ondan aşağı kalır yanı yok.

Cruz: Jed'den daha kötü biriydi bence. Evet geçmişinde gerçekten kötü anılar yaşamış ve geçmişinin şimdiki kendisini etkilemesinden fazla korkan biri. Fakat bir erkek için bu konuda aşırı mıymıytı yaptı.

+Kitabın sonu çok oldu bittiye getirilmiş. Ben Cruz'un Kendra ve Lexi'yi sevdiğine kesinlikle inanmıyorum. Çünkü Cruz kitabın başında neyse sonunda da oydu. Tamam senden sorununun tamamıyla çözülmesini istemiyorum ki öyle bir şey olsa daha saçma bir hal alır ama ufacık da bir gelişme göstermedin, aynı öküzlükte kaldın ya, daha ne diyeyim sana. Bu yüzden Lexi ve Cruz'un mutluluğu çok uzun sürmemiştir arkadaşlar, birkaç yıla kalmaz boşanmışlardır kesin. Kendra kim derseniz onu okuyunca öğrenin, burada söylersem spoilera kaçar.

Sonuç olarak aile bağı güzel anlatılsa da Büyük Hilmi'nin de dediği gibi romantizm adeta can çekişiyor.

http://belleninkutuphanesi.blogspot.com.tr/2015/12/bana-bir-ask-borclusun-yorum.html

7 puan

Güç ve kontrol saplantılı baba Jed.. 3 kızını mirası için bir yarışa sokar. Kendini ispatlayan mirası alacaktır.. Lexi babasının iş yerinden ayrılır ve kendine bir spa merkezi açar. İşlerini geliştirmek için borç alır. Borcun sahibi gizemli yatırımcı borcu aniden geri ister. Lexi ödeyemeyecek durumdadır ve o an karşısına 10 yıl önce birlikte olduğu ve hala çekimine kapıldığı Cruz çıkar. Cruz'un ise tek isteği soylu ailelerin arasına karışabilmektir. Çalışmış ve büyük bir şirket kurmuştur kendine ancak bu soyluların arasına karışabilmesi için yeterli değildir. Lexi'ye 2 Milyon dolar karşılığında nişanlanmayı ve bu nişanlılık döneminde kendisini özendiği o soyluların arasına katmasını teklif eder. Lexi'miz de tabiki kabul eder. 6 ay sonra ikisi de arkasına bakmadan gidecekti. Bağlılık yok, sevgi yok.. Ama kader işte....

Methini duyduğum bir seri, bende başlayayım dedim. Yazar hoş romantik bir kitap yazmış. Okunulabilir. 10/7

9 puan

Lexi Titan'ın annesi babasını terk ettikten sonra babası evlenmiş ve iki kızı daha olmuştur. Babası Titan dünyasını kardeşleri ile aralarından birine bırakacaktır. Kazanan alacaktır kendilerini kanıtlamaları gerekir. Bu yüzden babasının yanından ayrılıp lüks günlük spa merkezini kurmuştur. Bankacısının müşterilerinden biri işini büyütmesi için iki milyon dolar vermek istemiştir. Yatırımcının adı gizlidir ve dilediği zaman verdiği borcu geri alabilecektir. Şimdi geri ister. Yirmi bir günde iki milyon dolar bulması gerekiyordur yoksa her şeyini kaybedecektir. İş yerini açma sebebi kendi başına iş yapabileceğini kanıtlama isteğidir. Babasından isterse şirketi yönetme şansını tamamen kaybedecektir. Bunun için gereken her şeyi yapmaya hazırdır.

Cruz Rodriguez otomobilleri çok sever. Otomobil galerisi, yedek parça satış zinciri, otomobil yarışı takımı vardır. Tepeye tırmanmak için savaşmış bir adamdır. Ne kadar zengin olsa da hala kapalı kapılar vardır. Bu kapıları açmak, elitlerin arasına karışmak için tanınmış varlıklı bir aileden olan Lexi'nin yardımcı olmasını ister. Bu yüzden Lexi'nin kardeşinin düzenlediği yardım müzayedesinde Lexi'nin karşısına çıkar.

Lexi on yıl önce ilk kez Cruz ile birlikte olduktan sonra Cruz hemen gitmek isteyince aralarına unutamadıkları bir geçmiş girmiştir.
Cruz Lexi'nin bankacısı ile konuşmasını duyar parayı vermeye hazırdır. Karşılığında evlenmelerini ister. Çok parası olmasına rağmen hala mahalleden gelen fakir delikanlıdır. Toplum tarafından kabul görmek, çocukları için daha iyisini ister. Bir yıl evli kalmak Lexi'nin dünyasına girmek için yeterli olacaktır. Lexi aşka, sonsuza kadar birlikte olmaya inanır bu yüzden evliliği istemez. Altı ay birlikte yaşadıkları, aynı odayı paylaşacakları nişanlılığı kabul eder. İkisi de altı ay sonra arkalarına bile bakmadan birbirlerini bırakacaklarından emindir.

Cruz için sevgi acı, zayıflık ve teslimiyettir. Sevgiyi istemez. Annesini sürekli döven babasına benzemekten korktuğu, uzak durmasının daha iyi, güvenli olacağını düşündüğü için kızından da uzak durmuştur. Lexi için aşkını kabullenmek daha kolaydır sonunda sevgi istememesi için bir ülke bile almaya hazır olan Cruz'u da doğru yola getirir.

Konu güzeldi güzel başladı ama maalesef gelişme öyle olmadı. Yazarın klasik bir tarzı var ya zaten çocuklular ya da sonradan plansız bir hamilelik durumu oluyor genelde yine öyle olmuş. Herkesin bir baba problemi vardı. En güzel yeri ise kesinlikle sonuydu.

geri ileri