Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Türk edebiyatını sevdiren adam yine güzel bir iş çıkarmış.Kurguyu çok beğendim.

8 puan

Üniversite sınavına hazırlanırken okumuştum ve edebiyatta bir hayli faydasını görmüştüm. Her yaştan her insana çok şey katacak bir kitap.

Profil Resmi
10 puan

İskender Pala'yı tanıdığım kitap.Bu kitapta sadece İskender Pala ile değil aynı zamanda divan edebiyatıyla da tanıştım. Fuzulî'yi ,Bakî'yi ,Nedim'i...Divan edebiyatının birbirinden güzel beyitlerini ayağınıza getiriyor.Sadece bunu yapmakla da kalmıyor.Leyla ile Mecnun'u tanıyorsunuz,Babil şehrine konuk oluyorsunuz.

6 puan

Kitabın peşinde biraz sıkılsamda iskender palanın yazdıklarını seviyorum:)))

6 puan

İskender Pala'nın divan edebiyatını kurguyla iyi harmanladığı bir kitap.Fakat,kitap uzun anlatımıyla çoğu zaman kendini tekrara düşüyor.Bu okuyucuyu yoruyor. Aşk'a aşık şairlerin dünyasında hoş bir gezinti sunmaktan da geri kalmıyor..

Profil Resmi
3 puan

Müthiş övgüler duyup büyük beklentilerle okumuş olduğumdan olsa gerek bittiğinde beni hayal kırıklığına uğratmış olan kitaptır. Beni o kadar şaşırtmıştır ki söze nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum. Tam bir saçmalık abidesidir. İskender Pala gibi bir yazardan böyle bir kitap beklemediğim için şaşkın, öfkeli ve kendimden geçmiş bir durumdayım. Ülkemiz için son derece değerli bir edebiyat şairi, yazarı aynı zamanda eğitimcisi olabilir ama nasıl böyle bir hata yapabilir.
Kitap kesinlikle gereksiz yere uzatılmış, bin bir türlü detayla hallaç pamuğu gibi atılmış inanılmaz zayıf bir kurguya sahip tabiri caizse yazar tüm bildiklerini sığdırmaya çalışmış. Bilgi kalabalığından başka bir şey değil. Çoğu yerde kitabın konusunu bile unutup biraz geriden alma ihtiyacı hissettim. Her şey bir tarafa kitap kimin ağzından anlatılıyor? Cevap: bir kitabın... Gerçekten saçma ve okunması gerekli olmayan bir kitap.
3 puanı neden verdiğimi bilmiyorum ama sanırım yazarına saygımdan dolayı. Nedense duruşunu ve ağırlığını seviyorum

11 yıl, 2 ay
3 puan

İskender Pala'nın Katre-i Matemden sonra okuduğum ikinci kitabı. Yine tarihi tarzda yazılmış.Kanuni sultan Süleyman'ın Bağdat'ı fethinden alıp 3.Ahmet devrini falan işliyor.
Romanda anlatıcı rolü bir kitap Fuzili'nin Leyla ile Mecnun kitabı Şifreler cinayetler dolu.Oldukça uzun ve bir çok tekrar var kitapta.
Açıkçası sevmediğim kitaplardan birisi oldu Pala'nın bu kitabı.

6 puan

iskender pala kitaplarını okumayı seven bir insan olarak yer yer sıkıldım. bir katre-i matem değil kesinlikle.

9 puan

Masalsı heyecan verici

Profil Resmi
9 puan

Anlatımı çok iyiydi.

10 puan

skender Pala - Babil'de Ölüm İstanbul 'da Aşk

yazarın hayranı seveni çok ancak kitaplarının herkese hitap ettiğini düşünmüyorum ben severek okudum akıcımı derseniz değil 500 yıl birden geçiyor kitapta

kitabın ana teması Leyla ve Mejnun'un aşkını anlatan bir kitap ve bu kitapta insanlığın kaderini değiştireceğine inanılan bir sır gizli birazda olsa aksiyon var

okurken sıkılabilirsiniz ama okumanızıda tavsiye ederim

9 puan

İskender palanın okuduğum ve asla unutamadığım ilk kitabıdır.Severek okumuşyum.

5 puan

Roman boyunca tüm bildiklerini sıralamış gibi İskender Pala.
Adete bilgi kalabalığı yapmış. Bu denli fazla bilgi kalabalığı da kitabın çok yavaş ilerlemesine neden oldu benim için.
Sırrın çözüldüğü bölümlerde bile heyecan artmıyor.

10 puan

leyla ile mecnun hikayesini bir kitaptan dinlemek isteyenlere...

5 puan

sonundan nefret ettiğim kitap:)

Profil Resmi
9 puan

iskender pala'nın yazılarını çok severim.bu kitabıda harika leyla ile mecnun'u tanıyosunuz babil'e konuk oluyosunuz.divan edebiyatıyla tanışıyosunuz fuzuli nedim gibi...
okunmalı bence :)

Profil Resmi
9 puan

Sürükleyici bir kitap

5 puan

Maalesef cok slkllarak okudum!

5 puan

Sonlara doğru biraz sıkılmıştım,gereksiz yere uzatılmış bence.Tadında bırakılsaymış çok daha güzel olabilirmiş.

8 puan

İskender Pala'yı takip etmemi sağlayan, edebi yönü kuvvetli bir kitap...

Profil Resmi
3 puan

İskender pala romancı değildir savına destek veren bir kitap.herkesin bildigi bilgi kırıntılarını toplamış ve ilginç bir roman ismiyle okuyucuya sunmuş.okunulmamışsa pek bir şey kaybedilmemiştir.üzülmemeli.

10 puan

islam edebiyatının bir kitap etrafında olan harika kurgusu...

Profil Resmi
6 puan

Aşka farklı bir yaklaşım getirmiş yazar, herkes mutlaka kendinden bir parça bulacaktır..

8 puan

Henüz bitirmedim ama kitaba baslamamadaki en büyük etken kitabın basındaki yazı oldu ''Bize kalırsa aşkı tanımayan bir okuyucu bu kitabı hiç okumamalıdır '' Duyduğum rivayetlere göre kitaba basşalıyıp eğer sonuna kadar okuyamazsak henüz askı yaşamamısız demektir. Askı öğrendikten sonra yeniden kitabı okumayı denemeliyiz. Bu yönden oldukca dikkatimi cekti. Sanırım ben gerçek aşkı yasamısım, hala devam ediyorum okumaya :)

7 puan

Kitap bir çok kategoriden faydanlanmış içinde tarih edebiyat bilim daha bir sürü bilgi diyebileceğimiz zengin bir anlatım söz konusu ama sürekli yer değiştirmeler bazen sıkıc olabiliyor severek okudum diyebilirim.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
5 puan

Dili çok ağır geldiği için ilerleyemedim.Yazarın başka bir kitabını da bu sebeple yarım bırakmıştım.Ama aklımın bir köşesinde ve bir yanım hep okumak istiyor.İnşallah diyelim....

Profil Resmi
7 puan

Hatırı sayılır bir edebi ürün. Ortalarına gelene kadar anlamak için kafa yormak ve sürükleyici kısmına gelmek için sabretmek gereken bir kitap. Cümlelerin yoruculuğu yer yer kasıntı verse de alıştıktan sonra gerçek edebiyatın nasıl bir şey olduğunu ve 'anlatma sanatı' nın güzelliğini yeniden hatırlatıyor. Aşk üzerine derin düşünceler arayanlara güzel bir durak. Pek çok okuma listesinde olması çok doğal.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Sınav döneminde okuduğumdan sanırım kitaba kendimi tam veremedim ama İskender Pala ilginç bir konu işlemiş yani okurken sıkılmıyorsunuz. Tavsiye ederim.

10 yıl, 10 ay
7 puan

iskender pala'nın en güzel kitabıydı bence

10 yıl, 10 ay
7 puan

Bence başarılı bir kitap ama bazılarının beklentisini karşılayamayabilir.Sürükleyici veya farklı bir hikayesi yok ama benim gibi tarih sevenler için iyi kitaplar arasındadır.Çünkü yazar konuyu tüm yıllara yaymış ve her devir de bir mola vermiş bu sayede bir çok önemli insan hakkında bilgi sahibi oluyoruz.
Geniş açıdan bakılması gereken bir kitap tarih seviyorsanız mutlaka alın.

geri 1 | 2