Babamın Cenneti

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Yazar Ariel Sabar'ın Iraklı Yahudi Kürt olan babasının geçmişinin izlerini sürdüğü bir roman.Akıcı,anlaşılır bir dille yazılmış.Sınırımızda Zaho bölgesinde geçiyor olması ilgnizi çekebilir.Babasının Yahudilerin kullandığı Aramice Dili araştırmalarıyla ilgilenmesi,bursla Amerika'ya gidişi ve kökleri,geleneklerinin anlatıldığı tarihsel bir roman.Gazateci olan yazar 2 yıldan fazla araştırmalarının sonucu olduğunu belirtmiş.Hissediliyor da zaten emek verilmiş.

6 puan

bilinmeyen bi toplum (ırak'ın zaholu kürt yahudileri gibi mesela) hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz ya da hayat öyküsü tarzında kitapları okumayı seviyosanız eğer iyi bir seçim olabilir..belki..

10 puan

Son dönemde okuduğum en etkileyici kitap. Baba- oğul ilişkisi, bir ailenin göçle değişen yaşamız, kaybolmakta olan bir kültürün ve dilin " Son Mohikanı" olma sancıları.

8 puan

Yazar babasının yaşam öyküsünü anlatırken kuzey ıraktaki zor koşullarda var olmaya çalışan köklerinin yaşam öyküleri hüzünleri sevinçleri ve kültürleri hakkında da ayrıntılı bilgi veriyor.

Bugünkü Orta Doğu' nun şekillenme dönemlerindeki mücadeleler hakkında da fikir edinmemize katkıda bulunmuş. Zaho'nun hikayesi gerçekten okumaya değer.

geri ileri