Aydınlıkta (Hearts in Darkness #2)

En Son Değerlendirmeler

2 puan

Karanlıkta isimli romanın devamı olan Aydınlıkta Caden ve Makenna'nın sevgili oldukları dönemde başlarından geçenleri anlatıyor.

Karanlıkta iki insanın birbirlerinin dış görünüşlerinin etkisi olmadan birbirlerini sevebileceklerini gösterdiği için çok sevmiştim. Ancak Aydınlıkta için bunları söyleyemiyeceğim.

Yazarın bu kitabı tamamen parasal amaçlarla yazdığını düşünüyorum. Çünkü bu kadar kötü bir devam kitabı olamaz. Makenna'nın ailesinin yeni sevgilisiyle tanışacakları zaman eski sevgilisini çağırmaları, Caden'ın hemen özgüven düşüklüğünden depresyona girmesi, psikolojisi bozuk olanın araba kullanıp kaza yapması klişe değil saçma ötesiydi. Ayrıca Caden'ın ben Makenna'nın sevgisine layık değilim diye ağlayıp zırlayıp kadının hamile olduğunu öğrenince kendisini ona layık görmesi saçmalık ötesiydi. Yazarın insan psikolojisinden anladığını düşünmüyorum.

6 yıl, 3 ay
8 puan

Bu kitabi karanlikta kitabindan daha çok sevdim.Makenna fazlasiyla sabirliydi.😃Caden'e hem sinir oldum hem de üzüldüm.Çerezlik romanlari sevenler beğenir diye düşünüyorum.👍😁

5 puan

Bence yazar tek tek iki kitap yazacağına (ki ayrı düşünüldüklerinde her ikisi de vasat bana göre) bunları birleştirip azıcık da toparlasa çok daha güzel bir kitap ortaya çıkarmış (ama her zamanki gibi yazarlar bana ne düşündüğümü sormuyorlar =p

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2017/05/bazen-birimiz-icin-orta-seker-olan.html#more

7 puan

İkili zifiri karanlık bir asansörde mahsur kaldıkları bir gece tanışmış, aralarında hızlı derin bir bağ kurulmuştu. O zamandan beri geçen iki ayda birbirlerinden ayrılmamışlardır. Makenna Caden'a geri dönülemez bir şekilde sırılsıklam aşık olmuştur. Hissettiklerini henüz kelimelere dökmemiştir. Caden benliği kaybettiklerinin acısıyla şekillenmiş bir adamdır hislerini açıklarsa onu korkutacağından endişelenir. Caden'ın annesi ve erkek kardeşinin ölmesine onun klostrofobik, yaralı, yalnız kalmasına sebep olan kazanın üzerinden on dört sene geçse de kazanın anıları hala Caden'a işkence eder. Kabuslar görür. Hep ona destek olur ve Caden'ın olmadığı bir hayat hayal edemez.

Makenna Caden'ın dünyasını, arkadaşlarını, ilgilendiği her şeyi olduğu gibi kucaklamıştır. Birlikte çalıştığı insanlar ve eskiden kalma birkaç dostunun yanında kendini rahat hisseden, yalnızlığa düşkün bir adamken Makenna ruhunun en savunmasız yerlerine sızmıştır. Tüm duvarlarını yıkmıştır. Nasıl bu kadar şanslı olduğunu merak eder. Aralarında ki ilişkinin uzun süreceğini düşünmez, bu kadar şanslı olacağına ihtimal vermez. Hayatında hiç bu kadar mutlu olmamıştır ve bu mutluluğa bir türlü güvenmez. Kendi deneyimleri ona mutluluğun çok sürmediğini öğretmiştir. Ona göre mutluluk en beklenmedik anda elinden alınan insanı sevdiklerinden koparan ve yalnızlığıyla baş başa bırakan bir duyguydu. Bu yüzden Makenna hayatına girene kadar hiçbir kadınla ciddi bir ilişkisi olmamıştır. Onun gibi kusursuz bir şeyin hayatına girmesine karşı çıkamamıştır. Makenna'ya aşık olmuştur. Makenna ile birlikteyken kafasındaki tüm sesler susar. Sevdiklerinin kendisinden aniden ve hızla çalınabildiğini çok iyi bilir. Makenna'yı kaybetme fikri ruh haline iyi gelmez. Onun için iyi olmadığını düşünür. Makenna'nın ailesi ile tanışır ve Makenna sevdiğini söylese de fikri değişmez. Onun hayatında olmayı hak etmediğini, ona hak ettiğini verecek durumda olmadığını düşünür. Onun için doğru olanı yapmak ister ve Makenna'dan ayrılır. Depresyona girer ve ayrı kaldıkları süreçte tedavisine devam eder.

Kısa bir ayrılık dönemi geçirdikten sonra nihayet Caden toparlar.
Caden Makenna'yı çok sever o yokken bir parçası eksik gibi hisseder. Kendini kabul etmezken Makenna onu kabul etmiştir. Onsuz varlığının hiçbir anlamı yoktur. Makenna başına gelen en güzel şeydir. Dünyada ait olduğu yeri Makenna'yı bulmuştur hayal edebileceğinden daha büyük bir armağandır. Sonunda evli mutlu çocuklu oldukları güzel bir final gelir.

Biraz depresif bir Caden vardı Makenna'nın sabrı hayran olunasıydı. Kolay okunan, akıcı, pek farklı olmayan bir kitaptı.

geri ileri