Ateş ve Kılıç

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Masal gibi kitap.Şövalyeler, prensler, prensesler,savaşlar. Doğu avrupa toplumlarının geçmişini gözlemlemek için iyi bir kitap.

10 yıl, 10 ay
7 puan

Henryck Aleksander Pius Stenkiewicz ( 1846 -1916 ) oldukça varlıklı bir aileye mensup olan Polonya'lı yazar Tıp, Hukuk, Tarihve Edebiyat eğitimi almış olup 1905 yılında da Nobel edebiyat ödülü kazanmıştır.

Ateş ve Kılıç tek ciltte 2 kitaptan oluşuyor. Konusu 17 yy ortalarında geçiyor. O dönem Doğu Avrupa'nın hakimi olan Polonya-Litvanya'ya bağlı olan Lehistan adlı bölgeye dahil Ukrayna'da geçiyor.Hakim güç asillerden oluşan Leh'ler, ezilen ve köylü sınıf olan Kazak'lar ve onlara destek olan Kırım Tatar hanı ve Tatar güçleri arasındaki mücadeleye dayanıyor.

Oldukça sürükleyici bir roman bir kahramanlık ve aşk destanı denilebilir. Eksi tarafı ise eser aslında üçleme bir roman olup yayınlayan Plato yayınları yayın hayatına son verdiği için tek ciltte kalmış olması. Severek okudum okurken yazarın gençliğinde etkisinde kalmış olduğu Alexandre Dumas tarzını hissediyor ve keyfini alıyorsunuz.Tarihi romanlara meraklı olup sevenler beğenerek okuyabilirler...

geri ileri