Aşk ve Gurur

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Harikaydı! Filmle paralel ama çok daha içerikliydi. Filminden daha fazla beğendim

Profil Resmi
8 puan

Öyle çok etkilendiğimi söyleyemeyeceğim ama O dönemki İngiliz soylularının soylu(!) yaşam şeklini,sınıf ayrımlarını,aşk ve gururu etkileyici şekilde anlatan bir kitaptı.Akıcı ve kolay okunuyor. Sonuçta bir klasiktir ve okunmalıdır derim ben.

Profil Resmi
8 puan

Okuduğum ilk Jane Austen dünyasına adım attığım ilk kitap..Aslında yazarın konu ve hikaye yazım tarzına baktığınız zaman romantik bir aşk yaşayan her zaman aşık olan,aşkı yaşayan bir kadın diye düşünebilirsiniz ama yazar hiç evlenmemiş ve romanlarındaki gibi bir aşk yaşamamıştır..

Kitabın konusuna gelince;

Dediğim gibi bende böyle temiz böyle saf bir aşk istiyorum.Elizabeth ve Darcy arasında geçen neredeyse zekice ve ustaca konuşmaları ve bir o kadarda birbirlerine delice bir aşkla sevmeleri.Aynı şekilde Jane ve Bingley de öyle ama onlar tam tersine o kadar temiz saf bir duyguyla birbirlerini seviyorlar ki kısa bir ayrılık yaşasalar bile gene de birleşiyorlar...
Kitapta bu kadar temiz ınsan varken sinir olduklarımda oldu acıkcası Bayan Bennet iki dakika yerinde dur be kadın nasıl bir plan yapma öyle onlar kızları evlendirmek için şapka çıkarmak lazım.Ardında Lydia geliyor en sonunda subaylardan biriyle evleniyor ama kaçarak evleniyor.Tabii ki o da annesi gibi bir sürü plan yaparak kaçıyor.Onların dışında biri var kii bay Bennet kendini doğaya kızlarının mutluluğuna ve kitaplarına adayan bir adam.
Çok beğendim romanı.Karekterleri,karakterlerin kişilikleriyle tam bir baş yapıttı..

Profil Resmi
10 puan

Bir kitap kahramanı olsaydım "Elizabeth Bennet" olmak isterdim.

5 puan

Victoria dönemi İngiltere'sinde geçen günümüzde de örnekleriyle sık sık karşılaşabileceğimiz beş kız kardeşin para iktidar ve güç uğruna iyi bir evlilik yapma çabasıyla dönemin ruhuna uygun olan mücadeleler ve atmosferde geçen bir klasik roman.

geri ileri