Ağrıdağı Efsanesi

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Yaşar Kemal'in destansı anlatımıyla bu kitapla tanıştım, ve yazarın daha pek çok kitabını okuyacağım gibi duruyor :) Anlatılan aşk tüm engellemelere rağmen kavuşabilecek bir noktaya getiriyor öyküyü ancak, aşk bu.. Her türlü çevresel engeli aşsan da kendi içindeki engelleri aşamıyorsun bazen..

Profil Resmi
8 puan

Efsanevi anlatım ve yerellik ön planda... Modern hayatta farklı bir pencere...

10 yıl, 10 ay
8 puan

Çok güzel bir anlatım. Artı içinde kalmasın: Yobaz Ahmet.

8 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2015/04/agrdag-efsanesi-yasar-kemal-bahar-okuma.html

7 puan

Ahmet'in törelere bağlı kalması ve Mahmut Hanın atına sahip olması , Mahmut Han'ın bunu gururuna yediremeyip Ahmet'in peşine düşmesi ve akabinde gelişen olaylar..Yine akıcı,doğal ve samimi bir dil,yine bizi sıkmayacak bir eser.

9 puan

Yaşar Kemal'den yörenin diliyle kaleme alınmış, masalsı anlatımıyla sizi büyüleyen mükemmel bir eser. Gelenek ve göreneklerini bir Paşaya karşı savunmaya çalışan bir köy halkının hikayesi anlatılır, öyle de güzel anlatılır ki, Ahmet'in cesaretini, Gülbahar'ın aşkı uğruna deli divane çözümler arayışını, Memo'nun sevdasını kalbine gömüp, kendini feda edişini kıskanırsınız. Sofi'nin kavalı kulaklarınızdadır, Ağrı Dağı ise karşınızda.

7 puan

Ağrı Dağı Efsanesi'ni bilmiyordum. Yaşar Kemal'in anlatımını ve betimlemelerini beğenen birisi olarak keyifle okudum. Geçen hikaye doğaüstü değil ancak anlatım sayesinde bir efsanenin içindeymiş hissine kapıldım. Keyifle okudum. Çabucak okunacak, kısa, güzel bir kitap. Tavsiye ederim.

geri ileri