Acının Efendisi (Brotherhood of the Sword/MacAllister #5)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Historical kitaplara olan özlem gitgide artarken Epsilon Yayınları ardı ardına beklenmedik sürprizler yaparak beni (bizleri) şaşırttı. Umarı devamı da arayı açmadan gelmeye devam eder.
Bir yanda sırf savaştıkları için şövalyelerden özellikle uzak duran güzel ve barışçıl Rowena diğer yanda ise geçmişini hatırlattığı için müzikle, dansla ilgili her şeyden uzak duran ve Blackmoor Kontu Stryder. İkisini okurken çok eğlendim, ince mizah anlayışları kitabı eğlenceli kılmıştı. Geçmişten gelen bir hayaletin işlediği cinayetler ise kitabı daha bir merakla okuma sebebim oldu. Serinin beşinci kitabını okuduk ama üç ve dört çevrilmedi diye hatırlıyorum. Tek temennim yayınevinin beklediğimiz serilerle ilgili bu kadar uzun bir ara vermemesi yönünde ama umudum yok bu konuda.


--------------------------


Rowena bilmiyordu ama bir cevap beklediği kesindi. “Müziği neden bu kadar aşağılıyorsunuz?”
“Sizin şövalyeleri aşağıladığınız sebepten dolayı leydim. Müzik, benim bu dünyada en sevdiğim varlığın ölümüne neden oldu. Ve onun ölümünden beri sadece müzikten değil, müziği sevenlerden de nefret ediyorum.”

3 puan

Ben ne okudum anlamadım…

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com/2018/07/kinley-macgregor-acnn-efendisi.html

8 puan

https://illekitap.blogspot.com/2019/04/kinley-macgregor-acnn-efendisi.html

Historical Romans özlemimi bir kitapla daha şimdilik tatmin ettim. Bu ay ara ara bu türü okumaya kararlıyım :)

Brotherhood of Sword serisinin ülkemizde yayınlanmış 3. kitabı Acının Efendisi de okundu bitti. Normalde bu kitap serinin 5. kitabı ancak Epsilon birinci ve ikinci kitabı yayınladıktan sonra 6. kitaba atladı sebebini anlamasam da öyle yapmışlar ama şunu söyleyebilirim ki bence bu kitap ilk iki kitaptan daha iyiydi.

Yazarın en sevdiğim kurgusu buydu. İçerisinde aşk, arkadaşlık, kardeşilik, savaş, ihanet ve daha bir sürü şey vardı. Heyecanlı bir olay kurgusu vardı ve içerisinde de aşk da çok güzel işlenmişti. Tam da böyle yavaş yavaş filizlenen bir aşktı. Arkadaşlıktan aşka dönen ama tutkulu bir aşktı.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; oldukça verimli ve önemli bir konumda olan toprakları nedeniyle Rowena, Kral'ın sadık şövalyesi aynı zamanda Blackmoor Kontu olan Stryder ile evlenmesi için zorlanır ancak ne Stryder biriyle evlenmek istiyordur ne de Rowena bir savaşçıyla evlenmek istiyordur. İki genç anlaşarak evlilikten kurtulmaya karar verdiklerinde olaylar hiç de tahmin ettikleri gibi gitmez. İşlenen cinayetler, yaşanan olaylar ve her ikisinin de birbirine duyduğu tutku bütün her şeyi karmaşık hale getirmeye başladığında Rowena ve Stryder birbirlerine güvenip hareket etmek zorunda kalırlar. Bu zaman zarfı içerisinde aralarında filizlenen aşk ise her ikisini de dehşete düşürmektedir. Hem aşık olmaktan kaçıp hem de hayatta kalmaya çalışırlarken birbirlerine ayrılamayacak kadar bağlanmaya başlamaktadırlar.

Kitabın en hoşuma giden kısmı Rowena'nın güçlü karakteri oldu. Bunun yanında kendi idealleri için vazgeçmeyip meydan okur tavırlarını sevdim.

Stryder'ın geçmiş korkuları geleceğini şekillendirirken çevresinde bulunan sevdiği, değer verdiği insanlara özverili davranması ve onları önemser halleri çok güzeldi. Ama en güzeli de Rowena ile atıştığı zamanlardı.

Küçük Alexander tam bir sürpriz oldu. Okuya neden olduğunu bilir ama küçük veleti cidden çok sevdim :)

Kit ise... kitapta en acıdığım karakterlerdendi. Ama o da kendi yolunu buldu sonunda ve arkasına ağabeyi Stryder'ı almayı başardı.

Bütün bu hoşuma giden detayların yanında işlenen cinayetlerin her ne kadar sebebi açıklansa da kimin işlediğinin muammalı kalmasından hoşlanmadığımı itiraf etmeliyim. Tamam sebebi belli ama kim? NNasıl son bulacak? Ne zamana kadar devam edecek? Keşke o da detaylansaydı... belki de sonraki kitapların konusudur bilemiyorum onu da sanırım kitaplar çıktığında göreceğiz...

Yorumumu uzatmayacağım ancak dediğim gibi kitabı diğer iki kitaba nazaran daha çok sevdim. Daha iyiydi. Umarım Epsilon serinin diğer kitaplarını da çıkarır çünkü arada atlanan kitapların olması can sıkıcıydı. Kitapta karakterlerden bahsediliyordu ama biz hikayelerini bilmediğimiz için öyle kalıyorduk.

Epsilon duyun sesimizi ve diğer kitapları da çıkarın lütfen.

geri ileri